کلام جذاب و بیان ناصحانه شرط اثرگذاری تبلیغ دینی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا از بابل حجت الاسلام عبدالحسین بابایی استاد حوزه علمیه بابل امروز در جمع تعدادی از طلاب بخش لاله آباد بابل به موضوع انتقال پیام و معانی از سوی انسان به انسان دیگر پرداخت و خاطرنشان کرد: انسان با سه روش گفتار، رفتار و نوشتار سعی می کند تا پیام و مفهوم مورد نظر خود را به دیگران انتقال بدهد و ابلاغ کند.
وی ادامه داد: انسان ها برای انتقال اندیشه، سیره و روش زندگی خود با استفاده از گفتار جذاب و با ادبیات صحیح سعی می کند تا آن را به مخاطبان ابلاغ کند که اینگونه پیام ها را پیام گفتاری می نامند و به همین دلیل دراسلام تأکید شده است که در جهت اثر بخشی بیشتر رفتار باید با گفتار موافق باشد.
استاد حوزه علمیه بابل به بیان روایتی از امام صادق(ع) در خصوص بهترین روش تبلیغ مفاهیم دینی پرداخت و گفت: نه تنها مبلغان دینی بلکه آحاد مؤمنان باید مردم را به غیر زبان بلکه با رفتار و منش خود به سمت دین هدایت کنیم زیرا این نوع تلبیغ گیراتر و مؤثر تر است.
وی کلام جذاب و نوع بیان آن را هنری ستودنی در امر تبلیغ بیان کرد و گفت: سخن جذاب و منطقی باعث هدایت، سعادت و عاقبت بخیری انسان می شود.
استاد حوزه علمیه بابل، تربیت انسان را برای رشد فضایل اخلاقی و دست یابی به قرب الهی مهم دانست و تصریح کرد: دو عامل طبیعت و محیط موجب رشد تربیتی انسان می شود که عامل تربیت متشکل از وراثت، غرائز و فطریات انسانی است.
وی ادامه داد: از دیگر عوامل تأثیر گذار بر رشد تربیتی انسان محیط است که شامل خانه و خانواده، مدرسه، همسالان، جامعه و مسجد است.
حجت الاسلام بابایی ضمن تاکید بر این نکته که فرزندان باید در محیطی سرشار از فضایل اخلاقی تربیت شوند، خاطرنشان کرد: در محیط جامعه افراد تأثیر گزاری وجود دارند که فرزندان با الگو گیری از آنها خواسته یا ناخواسته سعی بر تطبیق شخصیتی خود با الگوهای مورد علاقه می کنند.
وی ادامه داد: مربی وارسته در جامعه اعم از پدر و مادر، معلم، و مبلغ دینی کسی است که در تربیت و تعلیم خود نخست به ایجاد زمینه هدایت پذیری بپردازد و سپس اقدام به ایجاد عامل انگیزشی تربیتی کنند.
امام جمعه زرگرشهر بابل، پیامبر گرامی اسلام را الگویی موفق در تربیت دینی برشمرد و گفت: هدف پیامبر از رسالت و تحمل سختی های آن هدایت و راهنمایی مردم، دعوت به یکتاپرستی، اجتناب از طاغوت و لزوم دوری از آن و تعلیم و تربیت و در نهایت عدالت بود.
وی امر به معروف را لازمه ساختن یک محیط سالم اجتماعی برشمرد و اذعان کرد: امر به معروف و نهی ازمنکر پایه های اساسی ساختن یک جامعه سالم محسوب می شود و در سایه آن سایر عبادت ها و اعمال صالح و ویژگی های جامعه با ایمان و پیشرفته محقق می شود.
حجت الاسلام بابایی ضمن تاکید بر این نکته که نظارت همگانی افراد جامعه امری ضروری برای پویایی یک جامعه به خصوص جامعه اسلامی محسوب می شود، خاطرنشان کرد: باید با الگو سازی های مناسب و معرفی شخصیت های برجسته دینی موفق افراد جامعه را به آن سو هدایت کنیم.
وی به برخی از ویژگی های عمومی پیامبر اسلام به عنوان بهترین خلقت خداوند اشاره کرد و گفت: صدق در گفتار، پایبند بودن به وعده ها و پیمان ها، امانتداری، اخلاص و بی نظری کامل و حسن خلق و محبت از ویژگی ها برجسته پیامبر اعظم بود./1313/پ202/ب1