۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۵
کد خبر: ۷۷۸۴۰۸

رونمایی از ۶ محصول جدید صنعت هسته‌ای

رونمایی از ۶ محصول جدید صنعت هسته‌ای
همزمان با روز ملی فناوری هسته‌ای از ۶ محصول جدید در صنعت هسته‌ای کشور با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، همزمان با سالروز ملی فناوری هسته‌ای (20 فروردین)، از دستاوردهای مهم صنعت هسته‌ای کشور با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان و محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی رونمایی شد.

در این مراسم از 6 محصول جدید صنعت هسته‌ای رونمایی شد که به‌شرح زیر است:

رادیوداروی تشخیصی «گالیوم فاپی»

«گالیوم فاپی» یکی از دستاورد‌هایی بود که امروز از آن رونمایی شد؛ این محصول از جمله رادیودارو‌های جدیدی است که برای تشخیص سرطان‌های مختلف کاربرد دارد.

این رادیوداروی تشخیصی به‌کمک اسکن‌های تصویربرداری مانند پت‌ـ‌سی‌تی PET/CT می‌تواند تومور‌های اولیه و تمامی ضایعات متاستاتیک بسیاری از تومور‌های توپر (Solid tumor) را با دقت بالا شناسایی کند. ازآن‌جایی که بسیاری از سرطان‌ها در مراحل اولیه تشخیص داده نمی‌شوند، این محصول می‌تواند نقش مهمی در بهبود روند تشخیص و افزایش احتمال درمان موفق ایفا کند.

رادیوداروی «گالیوم فاپی» به پزشکان این امکان را می‌دهد که سایز و محل دقیق تومور اولیه و ضایعات متاستاتیک سراسر بدن بیمار را شناسایی کنند که موجب انتخاب بهتر روش‌های درمانی مناسب می‌شود، این موضوع در نهایت منجر به افزایش میزان موفقیت درمان و بهبود کیفیت زندگی بیماران خواهد شد.

رادیوداروی درمانی «لوتشیم فاپی»

رادیوداروی درمانی «لوتشیم فاپی» یکی دیگر از دستاورد‌های جدیدی است که توسط رییس‌جمهور در سالروز ملی فناوری هسته‌ای از آن رونمایی شد.

متخصصان سازمان انرژی اتمی ایران موفق شدند رادیوداروی درمانی «لوتشیم فاپی» را به مرحله تولید برسانند. این رادیودارو محصولی نوآورانه و پیشرفته در درمان سرطان است که به‌کمک فناوری پزشکی هسته‌ای، به‌طور مستقیم به‌روی سلول‌های سرطانی اثر می‌گذارد.

«لوتشیم فاپی» می‌تواند در ترکیب با روش‌های درمانی کلاسیک مانند شیمی‌درمانی یا ایمونوتراپی، تأثیر بیشتری در روند درمان بیماران داشته باشد.

کرم پوستی «رنیوم‌ـ‌188»

از جمله جدیدترین دستاورد‌های حوزه بهداشت و درمان سازمان انرژی اتمی ایران می‌توان به تولید کرم پوستی «رنیوم‌ـ‌188» اشاره کرد که در درمان سرطان‌های شایع پوستی کاربرد دارد و این محصول با موفقیت به مرحله تولید رسیده است.

یکی از جدیدترین روش‌های درمان سرطان‌های پوستی، استفاده از رادیوایزوتوپ‌ها به‌صورت پچ و کرم است که با توجه به کار‌های تحقیقاتی فراوان در سال‌های گذشته، محققان کشور موفق به تولید کرم پوستی «رنیوم‌ـ‌188» شده‌اند، با توجه به شیوع انواع سرطان‌ها، این محصول از اهمیت فوق‌العاده‌ای در حوزه درمان برخوردار است.

همچنین تولید کرم پوستی «رنیوم‌ـ‌188» فرصت اقتصادی مناسبی برای کشورمان به‌وجود می‌آورد تا از پتانسیل ایجادشده برای صادرات به سایر نقاط دنیا استفاده کنند.

چشمه کبالت57

در جریان حضور رییس‌جمهور کشورمان در سازمان انرژی اتمی ایران؛ از چشمه کبالت57 ویژه چاه‌پیمایی رونمایی شد.

چشمه کبالت57 ویژه چاه‌پیمایی یکی از جدیدترین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای است که در ابزار‌های چاه‌پیمایی شرکت نفت کاربرد دارد و در سیستم Gas Hold-up برای شناسایی گاز در Casing استفاده می‌شود.

انحصار تولید این محصول تاکنون در اختیار کشور‌های آلمان و آمریکا بوده و به‌دلیل تحریم‌ها و عدم امکان واردات این تجهیز؛ عملکرد سیستم‌های چاه‌پیمایی در کشور با اختلال مواجه شده بود. متخصصان و محققان شرکت پارس ایزوتوپ موفق به تولید چشمه کبالت57 شدند و اکنون ایران به جمع کشور‌های دارنده این فناوری پیوسته است.

متانول دوترهD4

در جریان بازدید پزشکیان از سازمان انرژی اتمی ایران از محصول «متانول دوترهD4» به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مواد اولیه در صنعت پتروشیمی و حلال در صنعت رنگ و رزین، داروسازی و بهداشت و درمان رونمایی شد.

«متانول دوترهD4» همچنین به‌عنوان حلال در دستگاه‌های پیشرفته رزونانس مغناطیسی هسته‌ای (NMR) کاربرد دارد و منجر به بهبود کارایی دارو‌ها و کاهش عوارض جانبی می‌شود و راه را برای تولید دارو‌های نوترکیب هموار می‌کند.

«متانول دوترهD4» همچنین دارای کاربرد‌های اساسی در ساخت پلیمر‌های پیشرفته و ترکیبات مورد استفاده در صنایع شیمیایی و الکترونیک است.

تا پیش از این بازار جهانی متانول دوتره در انحصار دو شرکت بزرگ بود که اکنون جمهوری اسلامی ایران به جمع کشور‌های تولیدکننده این محصول ارزشمند پیوسته است.

دی‌اتیل هگزیل‌فسفریک اسید

یکی دیگر از دستاورد‌های صنعت هسته‌ای که امروز از آن رونمایی شد، محصول راهبردی «دی‌اتیل هگزیل‌فسفریک اسید موسوم به دپا (D2EHPA)» است.

متخصصان صنعت هسته‌ای کشور برای نخستین‌بار موفق شدند محصول راهبردی «دی‌اتیل هگزیل‌فسفریک اسید موسوم به دپا (D2EHPA)» را در سطح پایلوت به مرحله تولید برسانند. این ماده بیشتر به‌عنوان استخراج‌کننده فلزات باارزش اورانیوم، کبالت، نیکل و روی در صنایع به‌کار می‌رود و در استخراج اورانیوم از اسید سولفوریک استفاده می‌شود و از اهمیت فناورانه و راهبردی فراوانی در صنعت هسته‌ای برخوردار است.

دسترسی به ماده اولیه این محصول و قیمت تمام‌شده پایین‌تر نسبت به نمونه‌های خارجی از مزیت‌های این دستاورد به‌شمار می‌رود و متخصصان صنعت هسته‌ای کشور تولید انبوه این ماده استراتژیک را در دست اقدام دارند.

ارسال نظرات