۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۰
کد خبر: ۷۷۹۲۰۸

وقتی نفت ایران با تسلیحات نظامی تهاتر می‌شد

وقتی نفت ایران با تسلیحات نظامی تهاتر می‌شد
فرانک جی. زارب رئیس انرژی فدرال امروز گفت حکومت ایران در حال انجام گفت‌وگویی‌هایی با شرکت‌های آمریکایی است تا میلیاردها دلار نفت ایران را در قبال محصولات آمریکایی تهاتر کند.
همه از تمایل محمدرضاشاه به خرید تسلیحات روز دنیا از ایالات متحده آگاه‌اند. هرچه پول نفت بیشتر سرازیر می‌شد، میل او برای خرید تسلیحات و امضای قراردادهای جدید با شرکت‌های نظامی آمریکایی نیز بیشتر می‌شد. «نیویورک تایمز» در همان زمان [تاریخ دقیق روزنامه مشخص نیست] گزارشی کوتاه درمورد تهاتر نفت و تسلیحات بین ایران و سه شرکت نظامی ایالات متحده منتشر کرده است که از نظر می‌گذرانیم.
 
 
نفت در ازای تسلیحات؛ معامله پایاپای با سه شرکت نظامی ایالات متحده
 
تهران، ایران، ۹ مه؛ فرانک جی. زارب رئیس انرژی فدرال امروز گفت حکومت ایران در حال انجام گفت‌وگویی‌هایی با شرکت‌های آمریکایی است تا میلیاردها دلار نفت ایران را در قبال محصولات آمریکایی تهاتر کند.
ایران که با مشکلات نقدینگی مواجه است، گویا دارد با سه شرکت آمریکایی که محمدرضا شاه پهلوی مایل به خرید هواپیماهای نظامی‌شان است، مذاکره می‌کند. این سه شرکت این‌ها هستند: جنرال داینامیکس، نورتروپ و بوئینگ.
[تلاش‌ها برای دسترسی به مقامات این شرکت‌ها برای گفت‌وگو ناموفق بود.]
آقای زارب که داشت در یک کنفرانس خبری در تهران صحبت می‌کرد، همچنین گفت در صحبت‌های اخیر با رهبران عربستان سعودی و ایران خواستار ثابت ماندن قیمت نفت تا پایان سال ۱۹۷۶ شده است. اما به نظرش نمی‌داند سازمان اوپک در جلسه ۲۷ مه خود در اندونزی چه تصمیمی خواهد گرفت.
آقای زارب در طول ملاقات کنونی‌اش گفت او و مقامات ایرانی «به شکل کلی در مورد مباحثی گفت‌وگو کرده‌اند که در حال حاضر با تعدادی از شرکت‌های ایالات متحده بر سر مبادله محصولات در ازای نفت در جریان است.»
او گفت این گفت‌وگوها از چهار تا شش ماه پیش با شرکت ملی نفت ایران آغاز شده و هنوز در مراحل اولیه است و «به‌سختی می‌شود حرفی درموردش زد.»
با این حال، منابع معتبر دیگر اظهار داشته‌اند که معاملات پایاپای در زمینه معامله هواپیماهای نظامی در سطح بسیار وسیعی انجام می‌گیرد؛ از قبیل ۳۰۰ جنگنده اف ۱۶ شرکت جنرال داینامیکس و بیش از ۲۰۰ جنگنده زمین به دریای اف ۱۸ از شرکت نورتروپ، به اضافه چندین سامانه هشدار هوابرد و هواپیمای مراقبت نبرد گران‌قیمت از شرکت بوئینگ.
گویا ایران از سال ۱۹۷۲ ده میلیارد دلار تجهیزات نظامی از ایالات متحده سفارش داده و اخیرا در تأمین بودجه کمی به مشکل خورده است. احتمالا در حال حاضر حدود ۲ میلیارد دلار کمبود بودجه خواهد داشت.
 
 
 
نفت در ازای سلاح
ارسال نظرات