اجرای ۱۱ کلان پروژه در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدسحرخوان رییس اداره امور پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در گفت و گویی به ارائه گزارش برخی از فعالیتهای پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی طی یک سال گذشته پرداخت.
محمد سحرخوان در ابتدای این گفتگو اظهار داشت: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن با بیش از ۴۵ فعالیت قطبی، ۵۰ فعالیت غیرقطبی و ۱۱ کلان پروژه، بویژه کلان پروژههای مرجعیت علمی قرآن، سبک زندگی براساس آموزههای قرآن و اهل بیت(ع)، قرآن و استشراق ، نظام سازی قرآنی و پرتال جامع علوم و معارف قرآن در پی آن است که بتواند به ماموریت و اهداف این پژوهشکده که «مطالعه و پژوهش قرآنی در عرصه های مور دنیاز جامعه و نظام اسلامی» است؛ دست یافته، و به حل مسائل جامعه معاصر از طریق مرجعیت بخشی به قرآن و تاثیرگذاری و مشارکت در سیاستگذاری و برنامهریزیهای ملی و کلان قرآنی تحقق بخشد.
انتشار بیش از ۲۴ جلد کتاب در یک سال گذشته
وی گفت: توسط گروههای پنجگانه پژوهشی این پژوهشکده طی یک سال گذشته ۲۴ جلد کتاب منتشر شده است. از جمله در کلان پروژه سبک زندگی براساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) تلاش شده است تا جامعترین اطلاعات مربوط به سبک زندگی و آداب عملی مرتبط با موضوعات، از آموزه های نورانی قرآن و سخن و سیره اهل بیت(ع) استخراج و در قالب ساختاری جذاب به جامعه اسلامی عرضه گردد که تا کنون بیش از شانزده موضوع تکمیل و آماده نشر گردیده که از این تعداد، هفت جلد آن با عناوین آراستگی، پوشش، تغذیه، خواب و بیداری، دانش اندوزی، سفر، مهمانی توسط محققان گروه فرهنگ نامه های قرآنی تألیف شده است.
دانشنامه قرآن کریم ویژه نوجوانان مرجع مرجعی متناسب با سطح شناخت و دانش نوجوانان
سحر خوان ادامه داد: در حوزه دانشنامههای تخصصی، توسط پژوهشگران گروه دائره المعارف قرآن کریم، دانشنامههای علوم قرآنی، معارف عقلی، فقه و اصول ، حج و سرزمین وحی و سه جلد نخست از دانشنامه قرآن کریم ویژه نوجوانان تدوین شده است. در دانشنامه قرآن کریم ویژه نجوانان سعی شده با تلخیص و تلطیف مطالب در قالب نثری ساده، روشن و روان، محصولی علمی و فرهنگی برای استفاده نوجوان پدید آمده تا به عنوان مرجعی متناسب با سطح شناخت و دانش نوجوانان پاسخگوی نیازهای این قشر درباره قرآن باشد.
وی افزود: کتابهای تفسیر شناسی، تفسیر قرآن با قرآن در آینه روایات، پیامهای آسمانی (دفتر اول)، برخی پیش نیازهای تفسیر، درآمدی بر تربیت هیجانی و عاطفی در قرآن کریم، اعجاز هماهنگی آیات قرآن، اعجاز هدایتی در قرآن، نظریه پردازی قرآن بنیان، وفاق و اتحاد در اندیشه مفسران اجتماعی قرآن (علامه طباطبایی، سید قطب، علامه فضل الله و ابن عاشور) و امید در زندگی از منظر قرآن از منشورات گروههای تفسیر قرآن، علوم قرآنی و مطالعات تطبیقی می باشد که از آذر سال ۹۶ تا کنون به چاپ رسیده است.
برگزاری بیش از ۴۰ جلسه توسط اداره پژوهش
رئیس اداره امور پژوهشی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن گفت: توسط این اداره در طول یک سال گذشته حدود ۴۰ جلسه شورای پژوهشی، کمیته بررسی توانائی علمی و جلسات فصلی برگزار کرده که بیش از ۶۰ موضوع مربوط به طرح های پژوهشی و۳۰ پرونده ترفیع، ارتقا، تبدیل وضعیت و احتساب سنوات بررسی، امتیازدهی و تصویب شده است./1324/د101/ج