۱۸ تير ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۷
کد خبر: ۱۷۵۴۲۷
مدیر پیشین مرکز فناوری و اطلاعات حوزه خبر داد:

حملات هدفمند برای دستیابی به اطلاعات طلاب

خبرگزاری رسا ـ مدیر پیشین مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه های علمیه که دو سال این مسوولیت را به عهده داشته است از حملات ناموفق و هدفمند به سامانه های الکترونیکی طلاب خبر داد.
محمدجواد احمدي‌لو

محمدجواد احمدی‌لو، مدیر پیشین مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه های علمیه، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، گزارشی از مجموعه فعالیت های خود در این مرکز در چهار سال گذشته ارائه کرد و اظهار داشت: بنده در مدت حضورم در مرکز مدیریت حوزه های علمیه تلاش کردم تا با کمک خداوند و یاری برادران بزرگوارم در خدمت رسانی و ارائه خدمات الکترونیکی به طلاب و حوزویان تمام همتم را بگمارم.

 

وی افزود: بنده از از چهار سال پیش و از زمان حضور حجت الاسلام عباسی، معاون سابق آموزش حوزه، کار ارائه خدمات الکترونیکی به طلاب را آغاز کردم که در حقیت نخستین گام های خدمات الکترونیکی به طلاب از همان موقع شکل گرفت و معاون سابق آموزش حوزه نیز در این امر بسیار همکاری و همراهی کردند و به حق زحمات ایشان شروع این تحول عظیم در حوزه های علمیه محسوب می شود.

 

احمدی لو، با تجلیل از همکاری و همراهی معاونت سابق آموزش حوزه گفت: خوشبختانه در همان زمان خدمات گسترده الکترونیکی در حوزه معاونت آموزش به طلاب ارائه شد که نام نویسی، انتخاب واحد و اعلام نتایج و بررسی فعالیت های آموزشی طلاب تا حدودی از همین طریق دنبال شد.

 

وی افزود: از همان زمان بحث تجمیع اطلاعات طلاب مطرح شد و براساس همین وظیفه در مرکز فناوری و اطلاعات حوزه با همکاری تمامی معاونت‌ها، اطلاعات طلاب جمع آوری و در دو سیستم جامع نجاح و نجما گردآوری و بروز رسانی شد.

 

این متخصص حوزوی گفت: سامانه الکترونیکی نجاح، مربوط به نظام جامع آموزشی حوزه و سامانه الکترونیکی نجما نیز نظام جامع معاونت امور طلاب را شامل می شود که این دو سامانه از طریق یک بانک متمرکز پشتیبانی می شوند؛ ولی نحوه نمایش هر کدام متناسب با همان معاونت بود.

 

وی ادامه داد: هم اینک نظام جامع معاونت آموزش (نجاح) به صورت صدرصد تکمیل و روند اداری و انتقال اطلاعات به صورت الکترونیکی است؛ اما تا تکمیل نهایی خدمات الکترونیکی سامانه نجما بیست درصد دیگر باقی است که امیدواریم در مدیریت جدید این برنامه محقق شود.

 

مدیر پیشین مرکز فناوری و اطلاعات حوزه های علمیه تصریح کرد: با توجه به حساسیت کار در حوزه و همچنین به منظور حفظ مسائل امنیتی اطلاعات حوزویان، سامانه های الکترونیکی که در حال حاضر به طلاب حوزه های علمیه خدمات ارائه می کند، کاملا بومی و از سوی نیروهای متخصص حوزه علمیه نوشته شده است.

 

وی با اشاره به حملات هدفمند و منظم به سامانه اطلاعات طلاب، اظهار داشت: این حملات بسیار گسترده بود و تلاش داشتند که به تمامی اطلاعات طلاب دست پیدا کنند؛ اما با توجه به بومی بودن این سامانه ها، هرگز موفق نشدند، زیرا به صورت کامل به این حملات نظارت داشتیم و با آن ها به مبارزه می پرداختیم.

 

احمدی لو گفت: در مدت مسوولیتم در مرکز فناوری و اطلاعات حوزه تلاش کردیم تا بسترهای ارتباطی حوزه را تقویت و با راه‌اندازی «وی پی ان»‌های داخلی و قفل های سخت افزاری، امنیت اطلاعات را تا حد زیادی تامین کنیم.

 

وی یادآور شد: در مرکز فناوری و اطلاعات حوزه، اطلاعات حوزه را منوط به قفل الکترونیکی کردیم که این اطلاعات به راحتی در دسترسی کسی قرار نگیرد و تنها مدیران مربوط به اطلاعات طلاب دسترسی داشتند.

 

این کارشناس حوزوی افزود: همچنین منابع نگهداری اطلاعات، تجهیزات الکترونیکی برای حفظ امنیت را در این مدت انجام دادیم و راه اندازی میل سرور از دیگر اقداماتی بود که در این مدت شکل گرفت؛ زیرا هرگز به سرورهای خارجی جهت نگهداری و تبادل اطلاعات اطمینانی نبود.

 

احمدی لو در ادامه به معرفی سامانه اتوماسیون پرداخت و افزود: این سیستم به منظور انجام امور اداری و چرخه مکاتبات و نیز ابزاری کارا جهت نظارت بر گردش کار در سازمان می‌باشد؛ به طوری که تمام اعمال همانند ورود، ثبت، رونوشت‌ها، تاریخچه نامه‌ها و... در این سیستم ثبت و کنترل می‌گردد.

 

وی ادامه داد: نرم افزار اتوماسیون اداری، نرم افزاری در راستای مکانیزه کردن کلیه مکاتبات اداری اعم از درون سازمانی و بیرون سازمانی است؛ در این نرم‌افزار، علاوه بر گردش مکانیزه مکاتبات، امکان "به کارگیری گردش کار" ارائه شده است که با تعریف روندهای خاص برای مکاتبات اداری مختلف، پروسه گردش نامه‌های مختلف را به صورت کاملا مکانیزه در سازمان کنترل می کند تا نامه از مسیر تعریف شده برای آن خارج نشود و پس از طی مسیر مربوطه و انجام اقدامات لازم بر روی آن، به فراخور وارده یا صادره بودن آن، بایگانی و یا از سازمان خارج شود.

 

وی، توسعه و گسترش اتوماسیون اداری در بدنه حوزه را پرشتاب ارزیابی و بیان کرد: در حال حاضر بیش از 20 نهاد و مرکز تخصصی حوزه علمیه از این سیستم یکپارچه بهره می‌برند که از جمله می توان به تمامی معاونت‌ها و مراکز اشاره کرد.

 

رییس پیشین مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه‌ با اشاره به فعال بودن اتوماسیون اداری در حوزه های علمیه استان ها، خاطرنشان کرد:  استان های قم، همدان، خوزستان و البرز فعال‌ترین مراکز حوزوی بهره‌مند از سامانه اتوماسیون اداری می باشند.

 

احمدی لو در ادامه به سامانه مستندات "مک پرو" (مرکز کنترل پروژه) اشاره کرد و گفت: نرم افزار "مک پرو" جهت کنترل، تحلیل، یکپارچه‌سازی و مستند‌سازی فرایند‌های مبتنی بر فرد و سیستم است که ثبت و کنترل شروع کار، زمانبندی و تاریخچه کار، در این سیستم انجام می‌شود.

 

این کارشناس IT ادامه داد: با این سامانه می‌توان گزارش‌های ویژه‌ای را تهیه کرد تا راندمان کاری افراد و کارکرد کارکنان برای مدیران مشخص شود.

 

وی، درباره خدمات این سامانه گفت: نرم‌افزار کنترل پروژه، نرم‌افزاری برای مکانیزه کردن کلیه وظایف محوله درون‌سازمانی و بیرون‌سازمانی، است که با آن می‌توان علاوه بر گردش مکانیزه کار، استخراج گزارشات و نمودارها را جهت اطلاع از پیشرفت کار و ارسال پیامک و پست الکترونیکی جهت اطلاع رسانی کارها به کاربران عضو هر پروژه و... را انجام داد.

 

احمدی‌لو در تبیین دیگر امکانات سامانه مستندات "مک پرو" ابراز داشت: ایجاد پروژه، ثبت پیامد، ثبت تاریخچه کاربر، ثبت پشتیبان، گزارشات، اختصاص نقش‌ها و دسترسی ها به افراد، ثبت خبر برای هر پروژه، ایجاد پنل شخصی برای هر کاربر، اتصال به نرم‌افزارهای جامع مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، قابلیت ایجاد پانل شخصی برای هر کاربر و بومی بودن آن از جمله امکانات و قابلیت های این سامانه می باشد.

 

وی از دانش آموختگان حوزه علمیه است که افزون بر فعالیت های حوزوی، دارای دکترای تخصصی فناوری اطلاعات است. وی از 18 اسفندماه 1388 مسوولیت مدیریت مرکز فناوری و اطلاعات حوزه های علمیه را تا اردیبهشت 1392 به عهده داشته است.


یادآور می‌شود: محمدجواد احمدی لو، افزون بر مسوولیت مدیریت مرکز فناوری و اطلاعات حوزه های علمیه، مدیریت کمیته نصب و راه اندازی پروژه ملی سامد (سامانه الکتروتیکی ارتباط مردم و دولت - تلفن 111)، سرپرستی اداره کل اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، مشاور فناوری اطلاعات سازمان فرهنگ و ارتباطات، مدیر انفورماتیک مجمع عالی حکمت و مدیر فناوری سازمان ملی جوانان تهران از دیگر مسوولیت های حجت‌الاسلام به شمار می آید.


 
شایان ذکر است، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه بر اساس پیشنهاد حجت‌الاسلام احمد فرخ فال، مدیر حوزه علمیه قم، در حکمی مهندس سیدحسین حمیدی عدلی را به مدت دو سال به عنوان رییس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه‌، منصوب و از تلاش‌های محمدجواد احمدی‌لو، مدیر پیشین مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات حوزه های علمیه، تقدیر کرده است./917/301/ی

ارسال نظرات