۱۸ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۰
کد خبر: ۷۹۳۹۲۷
آیت‌الله دژکام:

یادروز حافظ شیرازی فرصتی برای تبیین سیره قرآنی این شاعر است

یادروز حافظ شیرازی فرصتی برای تبیین سیره قرآنی این شاعر است
فارس- نماینده ولی‌فقیه در فارس با گرامیداشت یادروز حافظ شیرازی در 20 مهرماه، گفت: حافظ چهره‌ای قرآنی و اهل نماز شب بود و انس با قرآن، راز ماندگاری و محبوبیت اوست.

به گزارش خبرگزاری رسا در فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در خطبه‌ نماز جمعه امروز شیراز، سه نکته محوری را برای سعادت و تربیت نسل جدید مطرح کرد که شامل نقش رسانه ملی، اهمیت تعریف سعادت در آموزش و پرورش و جایگاه مسجد در کنار خانه و مدرسه بود.

وی با اشاره به هفته پیوند اولیا و مربیان، بر نقش مؤثر خانواده‌ها در تربیت نسل آینده تأکید کرد و گفت: مدارس باید با همراهی والدین، زمینه‌ساز پرورش نسلی سعادتمند باشند؛ نسلی که امروز در قالب نزدیک به یک میلیون دانش‌آموز در استان فارس حضور دارد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه آموزش‌وپرورش برای تربیت این نسل، هزینه‌های گسترده‌ای را متحمل می‌شود، افزود: حتی در مدارس دولتی نیز خانواده‌ها با وجود فشارهای اقتصادی، سرمایه‌گذاری قابل توجهی برای آموزش فرزندان خود انجام می‌دهند.

آیت‌الله دژکام با اشاره به تفاوت مفهوم سعادت در نگاه دینی و غربی، اظهار کرد: سعادتمندی حقیقی در پرتو قرآن کریم حاصل می‌شود؛ همان‌گونه که حافظ شیرازی، پس از قرن‌ها، به‌عنوان چهره‌ای قرآنی و معنوی مورد احترام است.

وی با انتقاد از کم‌توجهی به آموزش قرآن در نظام تربیتی، تأکید کرد: والدین و مسئولان آموزشی باید به تربیت قرآنی فرزندان توجه ویژه داشته باشند؛ چنان‌که امام حسین (ع) برای آموزگار فرزندش که سوره حمد را تعلیم داده بود، هدیه‌ای ارزشمند در نظر گرفت.

امام جمعه شیراز افزود: خانه، مدرسه و مسجد باید در کنار هم قرار گیرند تا تربیت دینی و اخلاقی فرزندان کامل شود. وی با انتقاد از بی‌توجهی به ساخت مساجد در پروژه‌های جدید مسکن‌سازی گفت: ساخت صدها واحد مسکونی بدون پیش‌بینی مسجد، اقدامی ناپسند و نگران‌کننده است.

آیت‌الله دژکام با اشاره به خطبه متقین امام علی (ع)، قرآن را بهترین راهنمای زندگی دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر قرائت روزانه قرآن تأکید دارند.

وی با اشاره به جایگاه قرآنی شهر شیراز در طول تاریخ، اظهار کرد: این شهر در دوره حافظ و سعدی، مهد قاریان و حافظان قرآن بوده و باید این میراث معنوی حفظ و تقویت شود.

نماینده ولی‌فقیه در فارس با گرامیداشت یادروز حافظ شیرازی در 20 مهرماه، گفت: حافظ چهره‌ای قرآنی و اهل نماز شب بود و انس با قرآن، راز ماندگاری و محبوبیت اوست.

وی همچنین با اشاره به برگزاری رویداد ملی ایران جان در استان فارس، گفت: در این برنامه، 50 شبکه ملی به معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و هنری فارس می‌پردازند.

آیت‌الله دژکام زبان فارسی را زبانی بین‌المللی دانست و افزود: این زبان در طول قرون، در کشورهای مختلف آسیایی زبان دیوانی بوده و امروز نیز باید تقویت و حمایت شود.

وی در پایان تأکید کرد: برنامه ایران جان باید با حمایت همه‌جانبه اجرا شود تا جلوه‌ای آبرومندانه و هنرمندانه از فرهنگ شیراز به نمایش گذاشته شود.

ارسال نظرات