ربع پهلوی به آغوش تجزیهطلبان بازگشت

رضا ربع پهلوی که پس از لغو زنجیرهای نشستهای سیاسی خود در اروپا و تضعیف شدید پایگاه اجتماعی در فتنه ۱۴۰۱، عملاً در انزوا قرار گرفته است، اخیراً در تاریخ دهم اردیبهشتماه با حضور در سازمانی موسوم به «اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران» (نوفدی)، پروژهای جدید رونمایی کرده است.
این حرکت که با پولپاشی خانواده پهلوی، در رسانههای فارسیزبان بازتاب گسترده یافته، در حقیقت بازتولید همان گفتمان فرسوده و ناموفق گذشته است.
اما نکته مهم اینجاست که مرور مشاوران و چهرههای بانفوذ این سازمان نشان میدهد که خانواده پهلوی نیز نقاب از چهره برداشته و برای بازگشت هرچه سریعتر خود به ایران، به تجزیهطلبان متوسل شدهاند.
این خانواده تاکنون با بکارگیری ارتش فحاش سایبری، همواره به تخریب رقبای برانداز میپرداختند و خود را نزد مردم ایران وکیل جلوه میداند، اما اکنون همکاری با افرادی نظیر براندا شفر، پرده از اهدف شوم این گروهک ضدایرانی نیز برداشته است.
سازمان نوفدی چیست؟
سازمان NUFD سال ۲۰۰۳ توسط افرادی دوتابعیتی که یکی از آنها سعید گنجی بود، در کالیفرنیا تاسیس شد. مشاوره و مدیریت اجرایی این سازمان برعهده «کامران خنسارینیه»، به عنوان مدیر سیاسی سازمان، «شاهین میلانی»، وکیل حقوق بشر و مدیر اجرایی و «علیرضا نادر»، تحلیلگر سابق مؤسسه RAND است. اما در بین این افراد، براندا شفر هم به عنوان مشاور ارشد بخش انرژی بنیاد دفاع از دمکراسیها حضور دارد؛ تحلیلگر باسابقه جنگطلب که بارها خواهان تجزیه ایران شده و در این گزارش بیشتر با او آشنا خواهیم شد.
براندا شفر کیست؟
«برِندا شِیفِر» متولد ۱۹۶۵ در آمریکا، تحصیلات خود را در دبیرستان «برلینگیم» آغاز کرد. سال ۱۹۸۶ مدرک کارشناسی خود را در رشته علوم سیاسی و روابط بینالملل از «دانشگاه عبری اورشلیم»، سال ۱۹۸۹ کارشناسی ارشدش را در رشته علوم سیاست، شاخهی مطالعات روسیه، از همان دانشگاه، و سال ۱۹۹۹ مدرک دکترای خود را در رشته تاریخ از دانشگاه تلآویو در فلسطین اشغالی دریافت کرد.
شیفر بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴، عضو برنامههای روابط بینالملل و مطالعات خاورمیانه دانشگاه عبری اورشلیم و بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ عضو برنامه امنیت بینالملل مدرسه حکومتداری جان اف. کندی در دانشگاه هاروارد بود. وی همچنین مدیریت تحقیقات «برنامه مطالعات خزر» در این دانشگاه را بر عهده داشت؛ برنامهای که سال ۱۹۹۹ با بودجه یک میلیون دلاری از سوی «اتاق بازرگانی آمریکا - آذربایجان» و جمعی از غولهای نفتوگاز، از جمله «اکسان» و «موبیل» (دو کمپانیای که اکنون به هم ملحق شده و کمپانی اکسانموبیل را تشکیل دادهاند)، و «شِورون»، تشکیل شد که همگی منافع هنگفتی در منطقه دارند.
شیفر سالها در دانشگاه حیفا در فلسطین اشغالی تدریس کرده و در سال ۱۳۹۹، از این دانشگاه «مرخصی با حقوق» گرفته بود و به عضویت اندیشکده تأثیرگذار شورای آتلانتیک در آمریکا درآمده بود.
این شخصیت که اکنون در جمع اعضای سازمان NUFD قرار گرفته، عضو چند دانشگاه و اندیشکده آمریکایی و صهیونیستی نیز بوده است. از جمله اندیشکدههای فوقالعاده ضدایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسیها». این بنیاد یکی از سازمانهای بشدت تندور و بازوی لابیگری صهیونیستها علیه ایران است که در فتنه ۱۴۰۱، با استفاده از دو عضو ارشد خود به نام سعید قاسمینژاد و بهنام طالبلو، نقشههای اولویتبندی برای بمباران زیرساختهای ایران را به ارتش رژیم صهیونیستی ارائه داده بود.
افشاگری سخنگوی پیشین ارتش رژیم صهیونیستی بود که در گفتوگویی با شبکه CNN، جزئیات لابی بنیاد دفاع از دموکراسی با ارتش رژیم صهیونیستی و عناصر شبکه تروریستی اینترنشنال را برملا کرده بود.
علاقه مامور رژیم اسرائیل به اختلافات قومیتی ایران
ایران یکی از موضوعات مورد علاقه شیفر است، تا جایی که بسیاری از فعالیتهای او مستقیماً به ایران برمیگردد؛ بهخصوص تلاش برای ایجاد تنشهای قومیتی در ایران. یکی از مهمترین کتابهایی که شیفر تاکنون نوشته، کتاب «مرزها و برادران: ایران و چالش هویت آذربایجانی» در سال ۲۰۰۲ است؛ کتابی که شش سال بعد ترجمههای آن به هم به ترکی و هم به فارسی منتشر شد و در هردو کشور، پخش شد. او حتی در سخنرانیهای کنگره آمریکا نیز به این مسئله پرداخته و تلاشهای زیادی هم برای تحریک تنشهای قومیتی در ایران و بهویژه حمایت از جداییطلبی کرده است.
سازمان ضدایرانی نوفندی تاکنون میزبان مقامات تندور و جنگطلب آمریکایی نظیر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، برایان هوک، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور ایران نیز بوده است. آرش سبحانی، خواننده و فعال توئیتری هتاک و احمد باطبی، یکی از مهمترین عناصر و تور لیدر صهیونیستها در پروژه خط سه وزارت خارجه اسرائیل نیز در این سازمان رفت و آمد داشتهاند.
نوفدی در حالی میزبان برنامههای رضا ربع پهلوی شده که پیش از این، گعدهای سیاسی ضدایرانی خود را با تجزیهطلبان برگزار میکرده است.
اخیرا خانواده پهلوی رفتارش با حلقههای سلطنتطلب نزدیک به خود را هم تغییر داده است. این عناصر که در فتنه ۱۴۰۱، نقش فعالی در تبلیغ پروژه وکالت به رضا پهلوی را را داشتند، اکنون توسط مشاوران او طرد میشوند. البته شاید زهره چشم دونالد ترامپ از اپوزیسیون با قطع شوکهکننده فاندهای آنها هم بی تاثیر نباشد و زنگهای هشدار را برای خانواده پهلوی به صدا در آورده باشد.