۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۲
کد خبر: ۷۷۸۷۸۸
حجت الاسلام والمسلمین ملانوری بررسی کرد؛

سیر تکامل تبلیغ در حوزه‌ علمیه قم/گسترش فعالیت‌های حوزه به فراسوی مرزها

سیر تکامل تبلیغ در حوزه‌ علمیه قم/گسترش فعالیت‌های حوزه به فراسوی مرزها
حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری، انقلاب اسلامی را نقطه اوج آثار و برکات حوزه علمیه قم است دانست و گفت: تربیت شخصیتی مانند امام خمینی(ره) که توانست انقلابی عظیم را پایه گذاری و رهبری کند، خود گواهی بر موفقیت حوزه علمیه قم است.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین ملانوری مسئول مجتمع آموزشی و پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه به مناسبت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم توسط آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) به بررسی جامع دستاوردهای تبلیغی حوزه از زمان حضور حاج شیخ در قم تاکنون پرداخت.

مسئول مجتمع آموزشی و پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه ادامه داد: ابتدا باید بدانیم که حوزه علمیه قم قبل از حضور آیت‌الله حائری(ره) در چه جایگاهی بود و بعد از ایشان چه روند تکاملی را طی کرد که امروزه شاهد آن هستیم و با وجود آثار و برکات چشمگیر حوزه در زمینه‌های مختلف بُعد تبلیغی حوزه را بررسی می‌کنم.

سیر تکامل تبلیغ در حوزه‌ علمیه قم

حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری با اشاره به بازتأسیس حوزه علمیه قم توسط مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری در سال ۱۳۰۱شمسی، به تشریح روند تکاملی فعالیت‌های تبلیغی پرداخت و گفت: در دوران حاج شیخ، تبلیغ دین به صورت سازمان‌یافته آغاز شد. ایشان شخصاً با برگزاری مراسم در منزل خود و مدرسه فیضیه و دعوت از سخنورانی مانند شیخ عباس قمی، پایه‌های تبلیغ منظم را بنا نهادند. همچنین اعزام مبلغان به شهرستان‌ها و تشویق به تألیف کتب تبلیغی از دیگر اقدامات ایشان بود. حاج شیخ با تربیت مبلغان انقلابی و توجه به ابعاد سیاسی تبلیغ دین، تحولی شگرف در این عرصه ایجاد کردند.

تربیت مبلغان بین المللی

مسئول مجتمع آموزشی و پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه به تلاش‌های مرحوم آیت‌الله حائری یزدی(ره) برای تربیت مبلغان بین المللی اشاره کرد و گفت: ایشان با درک نیاز تبلیغ در خارج از کشور، برنامه‌ریزی برای آموزش زبان به طلبه‌ها را آغاز کردند، اما به دلیل محدودیت‌های فرهنگی آن زمان، این طرح به سرانجام نرسید. اما امروزه به برکت همان اقدام حوزه علمیه در دور دست ترین مناطق دنیا نیز مبلغ اعزام می‌کند.

گسترش فعالیت‌های حوزه به فراسوی مرزها

حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری با اشاره به دوران مراجع ثلاث حضرات آیات (سید محمدتقی خوانساری، سید صدرالدین صدر و سید محمد حجت کوه کمره‌ای) به ویژه دوران مرجعیت آیت‌الله العظمی بروجردی(ره)، گفت: در این دوره شاهد گسترش چشمگیر فعالیت‌های تبلیغی بودیم. تأسیس مرکز اسلامی هامبورگ، توسعه اعزام مبلغان به شهرستان‌ها، استقرار دائمی علما در مناطق مختلف و گسترش ارتباطات بین‌المذهبی با مراکزی مانند الازهر مصر از دستاوردهای این دوره است.

تربیت شخصیتی مانند امام خمینی(ره) از برکات حوزه علمیه قم است

مسئول مجتمع آموزشی و پژوهشی تبلیغ حوزه‌های علمیه با اشاره به نقش بی‌بدیل امام خمینی(ره) تأکید کرد: تربیت شخصیتی مانند امام خمینی(ره) که توانست انقلابی عظیم را پایه گذاری و رهبری کند، خود گواهی بر موفقیت حوزه علمیه قم است.

انقلاب اسلامی نقطه اوج آثار و برکات حوزه علمیه قم است

وی انقلاب اسلامی نقطه اوج آثار و برکات حوزه علمیه قم است دانست و گفت: پس از انقلاب اسلامی، فعالیت‌های تبلیغی هم از نظر کمّی و هم کیفی رشد بی‌سابقه‌ای یافت. تأسیس نهادهایی مانند مدیریت حوزه، دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، امکان برنامه‌ریزی منسجم برای تبلیغ دین را فراهم آورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری در پایان با اشاره به راه اندازی و توسعه رشته‌های تخصصی در حوزه، تألیف کتب تخصصی، انتشار نشریات و استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای و تربیت هزاران مبلغ کارآزموده، خاطرنشان کرد: این دستاوردهای عظیم، ثمره یک قرن تلاش مستمر و نشان‌دهنده برکات بازتأسیس حوزه علمیه قم است که امروز به برکت خون شهدا و رهنمودهای مقام معظم رهبری، هر روز پررونق‌تر از دیروز در حال فعالیت است.

ارسال نظرات