رسالت های عام و خاص حوزه های علمیه خواهران
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه در مراسم چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان که صبح امروز در تالار بیداری اسلامی جامعه الزهرا(س) برگزار شد، با اشاره به الگو بودن حضرت زهرا سلام الله علیها در عرصه های مختلف برای بانوان جهان اسلام اظهار داشت: فاطمه زهرا سلام الله علیها در میان زنان عالم، یگانه است و تمام عمر او در مسیر درستی هزینه شد که الگوی بسیار خوبی برای بانوان اسلامی است.
وی افزود: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها پیشگام تغییر معادلاتی بود که حاکم بر مدینه شد و آن معادلات، نتیجه غفلت و وحشت حاکم بر اهالی بود که مستولی بر فضای مدینه النبی شد و حضرت زهرا سلام الله علیها توانست با راهبری و مدیریت خود، این جوّ را شکسته و ادراکات بشری را سامان، اصلاح و تعدیل کند.
مدیر حوزه های علمیه بیان داشت: نقش آفرینی علمی و تبیینی فاطمه زهرا سلام الله علیها امروز نیز می تواند برای ما زنان ما الهام بخش باشد و در زمانی که نوک برخورد تمدن اسلامی به سمت و سوی تمدن غربی است، زنان فاطمی می توانند با نقش آفرینی در این عرصه ها، معادلات را تغییر داده و در گسترش و توسعه تمدن اسلامی نقش آفرین و موثر باشند.
وی با اشاره به رسالت حوزه های علمیه خواهران تاکید کرد: حوزه های علمیه خواهران و جامعه الزهرا سلام الله علیها دو رسالت دارند که یکی از این رسالت ها، رسالت عام می باشد و همان ترویج معارف اسلامی است و علمی که جهت دار بوده و ترویج دهنده معارف الهی باشد در روایت های ما بهتر از عبادت هزاران هزار عابد، ثمر الهی و اخروی دارد.
آیت الله اعرافی در ادامه رسالت خاص حوزه های علمیه خواهران و جامعه الزهرا سلام الله علیها را تمرکز بر تقویت و تحکیم خانواده اعم از زن، مرد و خانواده دانست و ابراز کرد: سبک زندگی امروز سبب ایجاد اختلاف روابط و تغییر دیدگاه ها و مشکلات بسیاری است که برگرفته از دیدگاه ها و سبک زندگی تمدن غربی و منظومه رفتاری غرب است که باید حوزه های علمیه به صورت عام و حوزه های علمیه خواهران به صورت خاص در میدان مقابله با سبک زندگی و تمدن غربی حضوری ویژه و پررنگ و موثر داشته باشند.
مدیر حوزه های علمیه تاکید کرد: باید در این عرصه تئوری های خاص و صورت پردازی های جدید داشته باشیم تا ادراکات و افکار عمومی را به سمت و سوی تمدن و سبک زندگی اسلامی بکشاند که البته برای پیمودن این مسیر نیازمند تربیت متخصصان، مجتهدان، فیلسوفان و پژوهشگران این عرصه هستیم که الحمدلله حوزه های علمیه در این مسیر گام های موثری برداشته اند.
وی افزود: باید برنامه بنیادی و طراحی های لازم در این راستا انجام گیرد که تا برای سال های آینده، حداقل تعداد 100 نفر متفکر، فیلسوف، متکلم، فقیه و مفسر در تراز بالا از میان بانوان داشته باشیم تا نظریه ها و تئوری های واسط و خاص به قلمروهای فعالیتی خود را تولید کنند.
آیت الله اعرافی ابراز کرد: باید برای رسیدن به این اهداف در حوزه های علمیه خواهران، برنامه ریزی، درس و بحث و برنامه داشت و تمهیدات لازم تربیتی و آموزشی را در این راستا فراهم و به کار گرفت.
مدیر حوزه های علمیه پیام همایش ملی کتاب سال بانوان را ضمن تقدیر و سپاس از پژوهشگران و محققان زن و قلم به دست، آمادگی بانوان پژوهشگر برای برداشتن گام های بزرگتر و بالاتر در عرصه های پژوهشی و تحقیقاتی عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد که ان شاءالله سال به سال شاهد افزایش پژوهش های علمی و موثر در عرصه های مختلف در حوزه های علمیه خواهران باشیم.