۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳
کد خبر: ۷۶۸۴۰۸
امام جمعه اهل سنت کرمانشاه:

حجاب به زن مسلمان شأن و منزلت می دهد

حجاب به زن مسلمان شأن و منزلت می دهد
کرمانشاه ـ ماموستا مرادی گفت: فلسفه حجاب به نوعی برای بیان حرمت و جایگاه زنان و بانوان مسلمان است و این خود به زن مسلمان شأن و منزلت می دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، نشست نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی با موضوعات «نقش حکومت های اسلامی در زیست عفیفانه» و «شاخصه های حجاب از دیدگاه فقه امام شافعی و امامیه» به صورت 2 کارگاه جداگانه به همت معاونت آموزش و پژوهش مرکز اسلامی استان کرمانشاه در سالن همایش های اداره تبلیغات اسلامی شهرستان روانسر و با سخنرانی ماموستا ملاعبدلرحمن مرادی، امام جمعه اهل سنت کرمانشاه و همچنین حجت الاسلام منصور رستمی، استاد حوه و دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست، ماموستا ملاعبدالرحمن مرادی در سخنانی اظهار داشت: از ابتدای خلقت خداوند تا به امروز مفاهیم درست زندگی کردن را به بشر رسانده است که یکی از آنها مسئله حجاب است و در این باره آیات زیادی در قرآن داریم.

امام جمعه اهل سنت کرمانشاه گفت: خداوند متعال به اولاد آدم سفارش می کند که لباس مناسب و در خور خود بپوشند بنابراین همه ما به عنوان مسلمان باید این تذکر را مدنظر داشته باشیم.

این عالم اهل سنت تصریح کرد: زمانی ما به بحث پوشش نگاه می کنیم این موضوع امری الهی و خدایی است زیرا لباس هم باعث حفظ آبرو و هم سبب زینت است و در این باره دو جبهه رحمان و شیطان داریم که چهره این دو جبهه برای همه ما مشخص است.

ماموستا مرادی ادامه داد: امروز بسیاری از جریانات با تأسی از شیطان مردم را تشویق به بی حجابی می کنند و به شدت مخالف حجاب هستند و دوست دارند که مردم در جامعه لخت و بدون پوشش باشند.

امام جمعه اهل سنت کرمانشاه گفت: زمانی که بحث از حجاب می کنیم تنها خطاب ما بانوان نیستند، بلکه در مورد مردان نیز این دستور صادق است.

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: لخت بودن و بی حجابی برای بشر افتخار نیست و شهید مطهری در این باره می گوید که اگر بی حجابی تمدن است، حیوانات از ما با متمدن تر هستند.

این عالم اهل سنت در ادامه بیان داشت: بنابراین رعایت حجاب برای انسان مسلمان از ضروریاتی است که خداوند در قرآن بارها به آنها تاکید کرده است و معنای حجاب به معنای محدودیت نیست بلکه به معنای حرمت و آبروست.

امام جمعه اهل سنت کرمانشاه گفت: زمانی که بانوی مسلمان حجاب خود را به خوبی در جامعه رعایت کند افراد مغرض هرگز فرصتی برای سوءاستفاده نخواهند داشت.

ماموستا مرادی عنوان کرد: فلسفه حجاب به نوعی برای بیان حرمت و جایگاه زنان و بانوان مسلمان است و این خود به زن مسلمان شأن و منزلت می دهد.

وی اظهار کرد: رونق چشم چرانی، از بین رفتن زندگی ها، بی بندوباری، بی آبرویی و... از جمله آفات بدحجابی در سطح جامعه است.

امام جمعه اهل سنت کرمانشاه گفت: نهادهای و سازمان های فرهنگی باید در مقوله حجاب احساس تکلیف بیشتری کنند تا خدایی ناکرده جامعه اسلامی ما دچار مشکلات عقیدتی و فرهنگی نشود.

وی افزود: فضای مجازی و شبکه های ماهواره ای تاثیرات بسیار منفی در مقوله حجاب در جامعه ما داشته است که این امر اگر مدیریت نشود بسیار خطرناک خواهد بود.

در ادامه حجت الاسلام منصور رستمی، استاد حوزه و دانشگاه نیز در سخنانی اظهار داشت: انسانی که الهی و اسلامی تربیت شده است در این باره سخن واضح و روشن می باشد و بحث حجاب خطاب قرآنی است.

حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: انسانیت انسان زمانی شکوفا می شود که در سایه قرآن باشد.

این استاد حوزه و دانشگاه عنوان داشت: خداوند دوست دارد که بنده اش همیشه لباس زیبا و پاکیزه در نماز داشته باشد و نیز آن را بپوشد.

وی ادامه داد: اسلام بین زن و مرد یکسری قوانین تحت عنوان پوشش و عفاف معین کرده است.

حجت الاسلام رستمی گفت: جامعه معصوم نیست و همه گونه افکار در جامعه در آن دیده می شود بنابراین ایجاب می کند که بانویی که از منزل خارج می شود پوشش به گونه ای باشد گه چشم نامحرم به دنبال او نباشد و زمانی که راه می رود وقار داشته باشد.

این استاد حوزه در ادامه سخنان خود یادآور شد: بانوی مسلمانی که با پوشش کامل در جامعه حاضر می شود، همه می دانند که وی انسان آگاه و دانایی است.

وی تصریح کرد: احکام اجتماعی باید اجرا شود که یکی از آنها پوشش اسلامی است و کسانی که مخالفند یا جاهلند یا معاند هستند.

حجت الاسلام رستمی گفت: نتیجه آزادی در غرب همین بی بندوباری است که امروز همه ما می بینیم، لذا هنجارشکنی بحثی است که اسلام نسبت به آن قوانین خود را دارد.

در ابتدای کارگاه دوم که به موضوع «نقش حکومت اسلامی در زیست عفیفانه» برگزار شد، ماموستا ملاعبدالرحمن مرادی، امام جمعه اهل سنت کرمانشاه اظهار داشت: اسلام برای تمام زنان مسلمان حجاب را امری واجب دانسته است و حجاب به نوعی در اسلام یک عبادت محسوب می شود.

امام جمعه اهل سنت کرمانشاه گفت: کسانی که با قوانین حجاب اسلامی آشنایی ندارند به راحتی از کنار این واجب دینی می گذرند و همین امر باعث ایجاد بدحجابی در جامعه ما می شود.

ماموستا مرادی تصریح کرد: موضع مهمی که در حجاب بسیار با اهمیت است این می باشد کسانی که با وجود اینکه مسلمان نیستند نباید در جامعه اسلامی پوشش نامناسب داشته باشند.

این عالم اهل سنت تصریح کرد: برخی از افراد برای اینکه حجاب را رعایت نکنند اعلام می دارند که اصلا قوانین حجاب را قبول ندارد که این  خودگناه بزرگی است و به نوعی هنجارشکنی در جامعه محسوب می شود.

امام جمعه اهل سنت کرمانشاه عنوان کرد: حق حاکم اسلامی است که براساس قوانین دینی نسبت به اجرای قانون حجاب در جامعه عمل کند بنابراین بدحجابی در جامعه ما به نوعی یک منکر محسوب می شود.

در ادامه حجت الاسلام منصور رستمی، استاد حوزه و دانشگاه نیز در سخنانی عنوان کرد: نظر اسلام و مذاهب اسلامی درباره حجاب یکی است و منشاء قرآنی دارد و در آن سنت رسول خدا(ص) لحاظ شده است.

این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: قرآن کریم رسول خدا(ص) را الگوی بشریت معرفی می کند، رفتار و منش پیامبر، سنت رسول خدا(ص) است.

حجت الاسلام رستمی در ادامه سخنان خود بیان داشت: تعلیم و آموختن مبانی ناب قرآن برای هر کسی مایه پیشرفت و تعالی انسان است.

وی افزود: در مدارس باید مسئله حجاب به صورت کارشناسی و علمی و براساس تربیت اسلامی آموزش داده شود بنابراین باید مدارس به نوعی روش آموزش خود را تغییر دهند و بعد از آن مساجد در این باره بسیار نقش آفرین هستند.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: باید در دانشگاه قانونی درباره پوشش باشد و این امر در جامعه اسلامی باید از ضروریات باشد زیرا در برخی از کشورها که حتی غیراسلامی هستند دانشجویان پوشش همرنگ و هماهنگ دارند.

حجت الاسلام رستمی گفت: بنابراین در بحث پوشش و حجاب باید کار فرهنگی و تحقیقاتی به صورت درست و دقیق انجام شود.

وی افزود: در کتاب های موجود هم باید موارد دینی همانند حجاب، نماز و دیگر واجبات دینی به صورت منظم به فرزندان ما آموزش داده شود زیرا اسلام می خواهد انسان را به سعادت و پیشرفت برساند.

حجت الاسلام رستمی گفت: حجاب وسیله حفظ جایگاه انسان به ویژه بانوان است از یک طرف، کسی که حجاب نداشته باشد در معرض خطر است و اینجاست که زیست عفیفانه مطرح می شود یعنی انسان باید نخست عفت داشته باشد و سپس حجاب که این دو لازم و ملزوم همدیگر هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بنابراین ما 2 نوع حجاب داریم که یکی حجاب واقعی است و دیگری حجابی است که برای فریب دادن مخاطب می باشد.

این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: زمانی که حجاب در جامعه پذیرفته شد و شخص قبول کند که ملزم به داشتن حجاب باشد آن زمان این حجاب، حجاب قرآنی است که پشتوانه آن دین و معنویت می باشد.

حجت الاسلام رستمی گفت: در فقه مانند برای برخی گناهان همانند دزدی، ضرب و شتم... حکمی وجود ندارد ولی قانون می تواند درباره حجاب قوانین خود را وضع کند بنابراین با وجود حجاب ذهن جامعه اسلامی سالم می ماند.

وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: هر حکومتی می تواند متناسب نیاز جامعه قانون تدوین کند بنابراین جامعه اسلامی رعایت حجاب را یک قانون برای حفظ سلامت روحی می داند.

حجت الاسلام رستمی گفت: بی حجابی زمینه ای برای کارها و جرم های بعدی است، بنابراین حکومت اسلامی وظیفه اش تعلیم و تربیت می باشد که یکی از این امور حجاب است.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اگر انسان تحت نظر قرآن رشد کند و تربیت شود به بسیاری از جایگاه های والا دست پیدا می کند.

حجت الاسلام رستمی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: پوشش داشتن در جامعه اسلامی یعنی اینکه ارزش الهی را داشتن و اسلام اینگونه افراد را تربیت می کند./1400/

ارسال نظرات