سه سال مقاومت «در همسایگی گلولهها»
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حدود چهار سال پس از شروع بحران در کشور سوریه دامنه جنگ به شهرهای شیعه نشین فوعه و کفریا کشیده شد. گروههای تروریستی که در سوریه و با پشتیبانی تمام عیار کشورهای غربی فعال شده بودند برایشان کشتار مسلمان و غیر مسلمان هیچ فرقی نداشت. در برخورد با شیعیان سوریه، خوی وحشیانهی خود را بیش از هر زمان دیگری نشان دادند و درمقابل دیدگان سازمانهای حقوق بشر فجایع انسانی زیادی را در شهرهای فوعه، کفریا، نبل و الزهرا رقم زدند.
شهرهای فوعه وکفریا در استان ادلب و در شمال غرب کشور سوریه قرار دارند. این دو شهر در آن زمان مجموعاً ۵۰ هزار نفر جمعیت داشتند که تصرف این دو شهر برای تروریستها و حامیان آنها از اهمیت زیادی برخوردار بود و به منزله تصرف کامل ادلب به شمار میرفت. از آنجایی که ادلب دارای مرز مشترک با ترکیه است، تصرف کامل این استان میتوانست سبب تقویت موقعیت تروریستها در سوریه شود زیرا استان ادلب از جنوب به استان حماه، از غرب به استان لاذقیه و از شرق به استان حلب متصل میشود و این موقعیت جغرافیایی اهمیت ویژهای به این استان و شهرها و مناطق مختلف آن داده است.
تصرف فوعه و کفریا برای تروریستها نوعی انتقامگیری از مردم این دو شهر نیز محسوب میشد زیرا شیعیان فوعه وکفریا از زمان آغاز بحران سوریه در کنار ارتش سوریه قرار گرفتند و شمار زیادی از مردم این دو شهر در صفوف مدافعان حرم حضرت زینب(س) حضور داشتند.
تروریستها با هدف تضعیف مقاومت مردم و تسلیم آنها تصمیم به محاصره این دو شهر گرفتند و ضمن قطع کامل خطوط انتقال آب شرب، برق و گاز از ورود هرگونه مواد غذایی و دارو به این دو شهر جلوگیری کردند.
این محاصره غیر انسانی سبب بروز بحرانهای جدی برای اهالی شهر شد و علاوه بر آن موشک باران بیوقفه تمام زیرساختهای این شهرها را از بین برد و تلفات انسانی زیادی را به وجود آورد.
در طول ایام محاصره طی توافقاتی میان ارتش سوریه و گروههای تروریستی بیماران و مجروحان و افراد دارای شرایط خاص در طی چندین مرحله از فوعه و کفریا خارج شدند که در جریان یکی از این مبادلات تروریستها دست به حمله انتحاری در میان اتوبوسهای حامل اهالی فوعه و کفریا زدند ومتأسفانه در نتیجه آن دستکم 100 نفر شهید و دهها نفر زخمی شدند و عدهای هم ربوده شدند که بیشتر آنها زن و کودک بودند اهالی فوعه و کفریا طی سه سال محاصره و با وجود کوچ اجباری نیمی از ساکنانشان در طی این مدت توانستند با تقدیم حدود2000 شهید و 4000 زخمی تمام تلاشهای تروریستها را برای ورود و اشغال شهرشان ناکام بگذارند اما متأسفانه سرنوشت تحولات جنگ به گونهای رقم خورد که سرانجام همگی مجبور به ترک سرزمین آبا و اجدادیشان شدند.
طی توافقی که در تاریخ 17/7/2018 صورت گرفت ساکنان باقیمانده فوعه و کفریا توسط 121 دستگاه اتوبوس به سمت مرکز اسکان موقت در جبرین راهی شدند وسرزمین خود را در حالی ترک کردند که خاطره سه سال ایستادگی و مقاومت جانانه در برابر گروههای تروریستی تکفیری در سختترین شرایط اقتصادی و انسانی و تهدیدهای مکرر هیچ گاه از یادشان نخواهد رفت.
کتاب ارزشمند «در همسایگی گلولهها» برداشت کوچکی است از رشادتها و رنجهای مردم شجاع و مظلوم فوعه و کفریا که در خاطرات آنها پس از خروج از محاصره بیان شده است.
پیش از این انتشارات شهید کاظمی کتابی با عنوان «پانصد صندلی خالی؛یادداشتهای زن سوری در سه سال محاصرۀ کامل الفوعه منتشر نموده که با همین موضوع به نگار شدر آمده است
«در همسایگی گلولهها»؛ روایتی مستند و خواندنی از رشادتها و رنجهای مردم شجاع و مظلوم فوعه و کفریا در سه سال محاصره توسط جریان تکفیری در قطع رقعی و 12 صفحه و به قلم رضا کریمی الح به نگارش در آمده و توسط انتشارات شهیدکاظمی روانه بازار شد.
علاقهمندان جهت مشاهده وتهیه این کتاب میتوانند از طریق سایت رسمی انتشارات شهیدکاظمی nashreshahidkazemi.ir و همچنین از طریق ارسال نام کتاب به سامانه پیام کوتاه 3000141441 کتاب را تهیه نمایند.