زیبایی شهر در گرو جولان بیلبورهای نمایشی!
به گزارش خبرگزاری رسا، حضورشان مختص یک مکان خاص نیست و شما در هرجایی که باشید میتوانید بیینده آنها باشید، در بزرگراه، جاده سطح شهر و...البته در سایزهای مختلف با رنگ و لعابهای متفاوت! حالا هرچقدر زرق و برق آن بیشتر باشد، جلوه گری آن دو چندان میشود و چشمها طبیعتا بیشتر به سمت آن برمیگردند، صحبت از بیلبوردها و بنرهای تبلیغاتی است که حضور و رشدشان قارچ گونه است و هرجا بخواهند سبز میشوند! تبلیغاتشان هم گسترده است از خوراک و پوشاک گرفته تا تبلیغ یک فیلم سینمایی با عکس بزرگی از بازیگر آن که ممکن است راننده خودرو را جذب کند وعواقبی خطرناکی داشته باشد! طبق قوانین راهنمایی و رانندگی تمام حواس راننده در هنگام رانندگی باید به جلو باشد و چیزی موجب حواس پرتی او نشود.
بنرهای تبلیغاتی؛ مزاحمت یا منبع درآمد؟
در این خصوص سرهنگ مصطفی زینیوند رئیس اداره مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یکی از پارامترهای تاثیرگذار بر عدم توجه کافی به جلو توسط رانندگان در تصادفات، وجود تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر است، تابلوها به عنوان منبع قوه حواس پرتی شناخته می شوند اما در مقایسه با سایر انواع مزاحمت ها مانند ارسال پیامک و یا صحبت کردن با موبایل در حین رانندگی، توجه کمتری به آن شده است. تابلوهای تبلیغاتی در کنار جاده را می توان نوعی به هم ریختگی محیطی در نظر گرفت که الگوهای حرکتی چشم رانندگان را طبیعتا تحت تاثیر قرار می دهد و مختل می کند و در تصمیم گیری های راننده هم مشکلاتی را پدید می آورد.
سرهنگ زینی وند گفت: اکثر مطالعات در این زمینه بی نتیجه مانده ولی یک روند ظهور در ادبیات وجود دارد که نشان می دهد تبلیغات و بنرها می تواند خطر تصادف را افزایش دهد. همچنین حتما باید تمام مراحل نصب تابلوهای تبلیغاتی تابع ضوابط و مقررات شورای عالی ترافیک باشد. یکی از ضوابط مهم، محل نصب این تابلوها است که نصب بنر در میانه راه ها و تقاطعات غیرهمسطح، ورودی و خروجی ها ممنوع است و نور پردازی تابلوها نباید به صورت چشمک زن باشد و باید به صورت ثابت باشد، نورپزدازی در پشت این تابلوها ممنوع است زیرا ممکن است موجب جلب توجه شود.
به گفته رئیس اداره مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، تابوهای تبلیغاتی که چراغ های قرمز، سبز و زرد دارند در مجاورت تقاطع ها باید به صورتی باشد که مانع عملکرد چراغ های راهنمایی و رانندگی و دوربین ها نشود که همه اینها در مقررات دیده شده است.با توجه به اینکه یکی از علل شایع تصادفات عدم توجه به جلو است، در بحث تابلوهای تبلیغاتی باید توجه و دقت بیشتری انجام شود تا موجب انحراف ذهنی راننده نشود.
زیبایی شهر در گرو جولان بیلبورهای نمایشی!
علاوه بر افزایش تصادفات، وجود تابلوهای تبلیغاتی بر چهره شهر هم اثر می گذارد. به ویژه زمانی که به صورت غیراستاندارد هم در یک مکانی نصب شده باشند که طبیعتا می تواند جلوه بصری را تحت تاثیر قرار دهد و در رابطه با محتوای آنها هم شهرداری تهران اعلام کرده بود که شهرداری هیچ گونه مسئولیتی درباره محتوای تابلوهای تبلیغاتی ندارد اما با شرکتهای خاطی برخورد جدی میشود. البته شاید صاحبان این بنرها هنگام سفارش چنین تابلوهای تبلیغاتی و نصب آنها به تأثیری که تابلو آن ها را بر ظاهر شهر می گذارد توجه زیادی نکنند، اما حقیقت این است که وقتی هر کدام از این تابلوها کنار یکدیگر قرار می گیرند در نهایت، مجموعه ای از تابلو ها در کنار هم قرار می گیرند که اگر با هم تناسب نداشته باشند، زیبایی شهر را تحت تأثیر می گذارند.
در این راستا مجلسی ها هم به این موضوع ورود کردند، اسماعیل حسین زهی عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه این تابلوها منبع درآمدی برای راهداری، شهرداری و شرکتها است؛ تصادفات زیادی به این دلیل رخ داده و به صورت پایلوت هم است که نیاز به تشکیل کارگروه دارد.
به گفته زهی، در رابطه با چنین موضوع مهمی باید مراعات شود، زیرا دیده میشود که در هر ۳ الی ۴ کیلومتر یک تابلو و بنر تبلیغاتی نصب شده که در تصادقات نقش فراوانی دارد همچنین این بحث در لایحه درامد پایدار لحاظ شده تا ساماندهی شود. البته سازمان زیباسازی هم نقش دارد.
با توجه به این صحبتها، امیر جهانگیری معاون تبلیغات سازمان زیباسازی شهرداری تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت : جهت بررسی این موضوع در روزهای آینده جلسهای با راهنمایی و رانندگی برگزار خواهد شد، که پس از برگزاری جلسه توضیحات تکمیلی داده میشود.