تلاش علامه مصباح برای جلوگیری از نفوذ فرهنگ غرب به کشور در دوره اصلاحات
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، در آستانه اولین سالروز رحلت علامه محمدتقی مصباح یزدی، جمعی از اعضای شورای راهبردی رسانههای انقلاب اسلامی قم امروز با آیت الله محمود رجبی رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این مرکز حوزوی دیدار کردند.
آیت الله رجبی در این دیدار با اشاره به آیه شریفه «الَّذینَ یُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ وَ یَخْشَوْنَهُ وَ لا یَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللَّهَ وَ کَفى بِاللَّهِ حَسِیبًا»، گفت: رسانه در نظام جمهوری اسلامی یعنی رساننده پیام اسلام و انقلاب. همین عبارت یعنی باید آنچه که عرضه میشود، چیزی باشد که پیام خدا در آن متجلی باشد. سخن و مطلب و گفتاری منتقل شود که مردم را به یاد خدا بیندازد.
وی با تاکید بر اینکه میشود انسان همه کارهای خودش را خدایی کند، اضافه کرد: ویژگی اسلام این است که حتی مباحات میتوانند تبدیل به عبادت شوند. ما فکر میکنیم مفهوم عبادت، نماز و روزه است و وقتی گفته میشود ما خلق شدیم برای عبادت منظور فقط این موارد است. اما در واقع ما میتوانیم هر کاری که نیت خدایی در کنارش باشد را عبادت بدانیم برای اینکه دین خدا تقویت شود و خشنودی خدا را داشته باشد. به محض آمدن چنین نیتی در ذهن انسان، قطعا آن کار مصداق عبادت است.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: هر کاری را نمیشود برای خدا نیت کرد بلکه کاری را میتوان نیت خدایی کرد که صالح باشد. یعنی کاری که شایسته تقدیم به درگاه خدا باشد. چنین کاری، هم نیتش نیتی الهی است و هم خود کار الهی است.
آیت الله رجبی سپس با طرح این پرسش که چطور میتوانیم بفهمیم کاری الهی است، اضافه کرد: ما باید در هر موقعیتی هستیم فکر کنیم وظیفه ما چیست. گاهی ممکن است ما خیلی تلاش کنیم اما نتیجه حاصل نشود اما اگر پیوند خورد با اهل بیت (ع) و خدا، آن وقت ما وظیفه خودمان را انجام دادهایم و خدا متولی کار میشود و هدایت را محقق میکند.
وی سپس به تبیین معیار مومنانه در رساندن پیام رسانهها به مخاطب پرداخت و گفت: در این رساندن پیام و تلاش، معیار مومنان این است که فقط از خدا میترسند و نگران این هستند که خدا راضی باشد ولی از هیچ فرد دیگری بیم ندارند.
آیت الله رجبی با بیان اینکه علامه مصباح(ره) در دوران اصلاحات به تعبیری تبدیل شد به یک خبرنگار، افزود: ایشان در آن دوران از یک شهر به شهر دیگر می رفت و وقتی بعضی میآمدند خدمت ایشان و میگفتند الان تکلیف چیست میفرمودند الان راه این است که کسی بلند شود و فریاد بزند و نگذارد فرهنگ غربی در این مملکت استقرار پیدا کند. خودشان شروع کردند و از هیچ چیزی نترسیدند. شاید هیچکس به اندازه ایشان مورد هجوم قرار نگرفت ولی ایشان در وظیفه خودشان مصممتر شدند. مخالفتها نه تنها اثر منفی نگذاشت بلکه بیشتر انرژی گرفتند و احساس کردند وظیفه سنگینتر است و معلوم میشود این کار اثرگذار است، پس باید بیشتر به میدان آمد.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در ادامه تبیین شخصیت علامه مصباح یزدی (ره) گفت: ایشان اینطور بودند که فکر میکردند حالا وظیفه چیست؟ بهترین کاری که میتوان انجام داد چیست؟ وقتی به نتیجه میرسیدند با تمام توان به میدان می آمدند. هر یک از ما باید اینگونه باشیم که فکر کنیم آن کاری که خداپسندانه است چیست و بعد به میدان بیاییم و کار را به خود اهلبیت(ع) واگذار کنیم. یقین داشته باشیم هر جایی خالصانه برای خدا کار کردیم خدا هم فوق آمال و آرزوهای ما ، آنجا ما را کمک میکند.
وی افزود: اگر معیار رساندن پیام خدا و خوشنودی خدا شد، مطمئن باشید آنقدر خدا کمک میکند که انسان تعجب میکند که آیا واقعا میشد یک خبر اینقدر اثر کند؟ آن وقت انسان مفهوم "إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدامَکُم" را درک میکند. این فقط شامل یاری خدا نیست بلکه جایی که جای لغزش است هم خدا قدمها را محکم میکند.
آیت الله رجبی در ادامه گفت: توصیه دیگر علامه مصباح این بود که میفرمودند وقتی خدا قرار است لطفی به ما بکند آن را از کانال اهل بیت (ع) انجام می دهد. این سنت خدا است که از آیات قرآن هم به دست می آید.
وی گفت: علامه مصباح میفرمود هر روز که میخواهید کاری را شروع کنید اول ولو در حد یک سلامِ با توجه به امام زمان (عج) شروع کنید و میفرمودند مطمئنترین، نزدیکترین، مفیدترین و پرثمرترین راه همین راه توسل به اهل بیت است. واقعا ما همین را هم در زندگی ایشان دیدیم. گاهی بحرانهایی پیش می آمد. به ایشان عرض میکردیم چه کنیم می فرمودند اهل بیت (ع) را که از شما نگرفته اند. اهل بیت ما را هدایت میکنند، اما نقش ما این است که وظیفه خودمان را درست بشناسیم و آن را درست انجام بدهیم.