صبر بر مصائب و بلایا پیش برنده و فلاح آفرین است
حجتالاسلام محمد رحمانی، استاد حوزه علمیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان جنوبی، با اشاره به مشکلات و تبعات ناشی از همهگیری ویروس کرونا در جامعه، اظهار کرد: در کنار ضرورت رعایت مسائل و توصیههای بهداشتی و دست دعا بهسوی حقتعالی دراز کردن برای رفع این بلیه، یکی از آموزههای اسلامی در چنین مواقعی صبر پیشه کردن است.
وی افزود: خداوند در آیه 200 سوره آلعمران میفرماید: «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکمْ تُفْلِحُونَ» و تأکید میکند ای کسانی که ایمان آوردهاید در برابر مشکلات و هوسها استقامت کنید و در برابر دشمنان پایدار باشید و از مرزهای خود مراقبت کنید و از مخالفت فرمان خدا بپرهیزید شاید رستگار شوید.
حجتالاسلام رحمانی اضافه کرد: در حوزه ایمان و دینداری برخی عوامل پیش برنده و بالنده و فلاح آفرین هستند، اگر این عناصر در کنار هم قرار گیرند درخت ایمان به ثمر مینشیند و میوههایش کام فرد و جامعه را شیرین میسازد.
وی با بیان اینکه صبر بر مشکلات یکی از این عوامل است، خاطرنشان کرد: «اصبروا» در آیه فوق شامل همه موارد صبر انفرادی میشود که خویشتنداری، پایداری در برابر سختیها و ناملایمات زندگی و خویشتنداری از شکایت به غیر خدا است.
حجتالاسلام رحمانی اضافه کرد: انجام اطاعت، پرهیز از معصیت و بردباری در معصیت سه حوزه صبر فردی است که البته صبر بر طاعت، توان صبر در مصیبت و صبر از معصیت انسان را بالا میبرد.
وی با بیان اینکه صبر خودسازی و جهاد اکبر است، تصریح کرد: صیرورت انسان از تزلزل به ثبات و آرامش است، چراکه صبر سر و رأس فضایل و صفات نیک به شمار میرود.
حجتالاسلام رحمانی تصریح کرد: امام علی (ع) میفرماید: «عَلَیکمْ بِالصَّبْرِ فَإِنَّ اَلصَّبْرَ مِنَ اَلْإِیمَانِ کالرَّأْسِ مِنَ اَلْجَسَدِ وَ لاَ خَیرَ فِی جَسَدٍ لاَ رَأْسَ مَعَهُ وَ لاَ فِی إِیمَانٍ لاَ صَبْرَ مَعَهُ» و تأکید میکند بر شما باد صبر و استقامت کردن، زیرا صبر نسبت به ایمان، همانند سر به بدن است.
این استاد حوزه علمیه گفت: صبر یعنی خدایا من را به حسن حال خودت تغییر بده؛ یعنی قدرت تغییر و مدیریت را در من افزون فرما تا بتوانم خشت اول وجودم را در برابر ناملایمات بتن آرمه سازم و فونداسیون شخصیتم را استوار و پایدار کنم./9314/ت310/ب1