دعوت ترامپ از مردم به گردهمایی که خودش در آن پا نمیگذارد!
به گزارش خبرگزاري رسا، تعداد مبتلایان به کرونا در دنیا بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت همچنان سیر صعودی را میپیماید. عصر دیروز آمار مبتلایان به این بیماری در دنیا به ۲.۲۶۳.۷۳۹ نفر و تعداد جان باختگان هم به ۱۵۴.۸۲۹ نفر رسید. آمریکا با ۷۱۰.۲۷۲ مبتلا و ۳۷.۱۷۵ جان باخته همچنان پیشتاز درگیرترین کشورهای جهان در این بیماری است.
آمریکاییها این روزها نه فقط به دلیل کمبود تجهیزات و ناتوانی دولت در اتخاذ تصمیم درست به عنوان راهبردی برای کنترل کرونا، بلکه بهواسطه ماجراجوییهای رئیسجمهورشان، روزهای عجیبی را سپری میکنند. درگیری تمام عیار دونالد ترامپ و فرمانداران ایالتها دیروز وارد فاز جدیدی شد. در ادامه تنش میان او و برخی فرمانداران آمریکایی بر سر زمان و مسؤول اعلام قرنطینه، دونالد ترامپ بهرغم تفویض اختیار به فرمانداران ایالتها برای برداشتن قوانین فاصلهگذاری اجتماعی جهت مبارزه با شیوع کرونا، طرفدارانش در ۳ ایالت را که فرمانداران آنها بر ادامه این محدودیتها تأکید دارند، به تظاهرات دعوت کرد. فرمانداران دموکرات این ۳ ایالت قصد ندارند به برنامه ترامپ برای لغو قرنطینه ۲۹ ایالت تا اول مه بپیوندند.
روز جمعه طرفداران ترامپ در میشیگان در اقدامی بیسابقه اقدام به برگزاری نمایش قدرت مسلحانه کردند. کارشناسان میشیگان را به عنوان سنگ محک ترامپ برای ادامه یا توقف نمایش اعتراض حامیانش به فرمانداران ایالتها دانستند. حالا با دعوت ترامپ از حامیانش برای ادامه تظاهراتها در ۳ ایالت دیگر عملا آمریکا وارد فاز کشمکش مسلحانه حامیان و مخالفان شرایط موجود در خیابانهای ایالتها شده است که میتواند به یک فاجعه منجر شود. ترامپ در ۳ توئیت که تماماً با حروف بزرگ نوشته شده بود، از ایالتهای میشیگان، مینهسوتا و ویرجینیا نام برد و از طرفدارانش خواست این ایالتها را آزاد کنند. او نوشت: میشیگان را آزاد کنید! مینهسوتا را آزاد کنید! ویرجینیا را آزاد کنید! و حقوقتان در متمم دوم قانون اساسی را حفظ کنید. روزنامه نیویورکتایمز نوشته این اظهارات ترامپ با سخنان فراحزبی که او در سخنرانی پنجشنبهشب بر زبان آورد، فاصلههای زیادی دارد و حاکی از آن است که او علاقهای به مدیریت ملی جهت عبور از این بحران سلامت ندارد و در عوض به دنبال آن است با متفرق کردن کشور، پایگاه سیاسی خودش را تقویت کند.
ترامپ این روزها بشدت از احتمال اثرگذاری وضعیت اقتصادی ایجاد شده در آمریکا در نتیجه شیوع بیماری کرونا روی نتایج انتخابات ریاستجمهوری نوامبر ۲۰۲۰ نگران است. او در روزهای گذشته سعی کرده از خودش سلب مسؤولیت کند و دیگران را مقصر نشان دهد. وبگاه اینترسپت، در گزارشی که دیروز منتشر کرد به درخواست ترامپ از حامیان خود در ایالتهای مینهسوتا، میشیگان و ویرجینیا برای حضور در تظاهرات برای توقف قرنطینه اشاره کرد و نوشت: رئیسجمهور آمریکا از طرفداران خود خواسته خطر ویروس کشنده کرونا را به جان بخرند و در تظاهرات شرکت کنند تا دستور در خانه بمانید که از سوی فرمانداران دموکرات ایالتهای مینهسوتا، میشیگان و ویرجینیا صادر شده بود، لغو شود.
اینترسپت در این گزارش نوشت: رئیسجمهور آمریکا که علناً به دنبال این است رأیدهندگان آمریکایی را ترغیب کند فرمانداران ایالتهای خود را مقصر مشقتهای اقتصادی خود بدانند، در حساب توئیتر خود از این تظاهرات حمایت کرد. ترامپ که خود اوایل از قرنطینهای که موجب اختلال در وضعیت اقتصادی آمریکا شد حمایت کرده بود، اکنون به دنبال ترغیب رأیدهندگان در ایالتهایی است که فرمانداران آنان رقیب سیاسی او هستند. این مرکز تحلیلی آنلاین در ادامه نوشت: حمایت ترامپ از این گردهماییها، همزمان که آمار مرگومیر ناشی از ویروس کرونا در آمریکا به بیش از ۳۷ هزار نفر رسیده، سؤالی را در اذهان به وجود میآورد که اگر او این گردهماییهای بزرگ برای طرفدارانش را امن میداند، چرا خود کاخ سفید را ترک نمیکند و به آنها ملحق نمیشود؟
اینترسپت در پاسخ به این پرسش نوشت: ترامپ این تفکر را دارد که میتواند در میانههای یک خیابان بایستد و به هر کسی که میخواهد شلیک کند، اما حمایتها از او کم نشود، آن هم در حالی که او هیچوقت درباره شلیک به خودش هیچ حرفی نزده است.
دعوای ترامپ با فرماندار نیویورک
فرمانداران زیادی در آمریکا با راهبردی که ترامپ به دنبال آن است مشکل دارند. داستان از آنجا شروع شد که ترامپ گفت اعلام زمان پایان قرنطینه با رئیس جمهوری است، ولی فرمانداران این زمان را از اختیارات خود دانستند. فرماندار نیویورک اولین فرمانداری بود که مخاطب ترامپ در این مسیر بود.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در پیامی در توئیتر بشدت از «اندرو کوئمو» فرماندار ایالت نیویورک انتقاد کرد. وی در پیامی در توئیتر نوشت: «فرماندار کوئمو باید زمان بیشتری را صرف کار انجام دادن و زمان کمتری را برای شکوه کردن سپری کند. از این خارج شوید و کار انجام دهید. حرف زدن را متوقف کنید». ترامپ در ادامه نوشت: «ما برای شما هزاران تخت بیمارستان که به آن نیاز نداشتید یا از آن استفاده نکردید ساختیم و به شما تعداد زیادی دستگاه اکسیژنساز که شما باید داشته باشید دادیم و شما را در انجام تستهایی که باید انجام میدادید کمک کردیم». رئیس جمهور آمریکا در ادامه نوشت: «ما به نیویورک پول بسیار زیادی دادیم و بیش از هر ایالت دیگری به آنها کمک کرده و تجهیز کردهایم. این مردان و زنان بزرگی که این کار را انجام دادند از شما هیچ تشکری نشنیدند. آمار تو خوب نیست. کمتر حرف بزن و بیشتر عمل کن». گفتنی است فرماندار ایالت نیویورک چندی پیش گفته بود: «دولت ترامپ میدانست ویروس کرونا سرانجام به این کشور نیز خواهد رسید، اما واکنش به آن دیرهنگام بود که باعث بروز فاجعه کنونی شد».
پیشبینی جدید ترامپ از تلفات کرونا
رئیسجمهوری آمریکا که اوایل شیوع کرونا گفته بود اگر تا ۱۰۰ هزار نفر بر اثر کرونا کشته شوند، وی راضی است، دیروز پیشبینی کرد انتظار دارد تعداد قربانیان ویروس کرونا در این کشور در مجموع بین ۶۰ تا ۶۵ هزار نفر بشود. وی افزود معتقد است اوج شیوع ویروس کرونا در آمریکا عبور کرده و آمریکا بزودی به حالت قبل خود باز خواهد گشت و اقتصاد این کشور با در نظر گرفتن معیارهای بهداشتی بازگشایی خواهد شد. وی گفت آمریکا در حال حاضر به پادشاه دستگاههای تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) تبدیل شده و قصد داریم تعدادی از این دستگاهها را به مکزیک بدهیم. ترامپ در ادامه این کنفرانس خبری گفت سران برخی کشورها به صورت پنهان از نحوه واکنش آمریکا به ویروس کرونا تمجید کردهاند.
جولان کرونا در خانههای سالمندان آمریکا
بیتفاوتی جوامع غربی به سالمندان داستان تازهای نیست، اما این روزها بار دیگر بحرانی بودن اوضاع به چشم آمد. ماجرای تلفات سالمندان در آمریکا به واسطه مرگومیر بالای کرونا در این کشور بیش از همیشه بحرانساز شده است. بر اساس گزارش روزنامه نیویورکتایمز، دستکم ۶ هزار و ۹۰۰ نفر از افراد سالخوردهای که در خانههای سالمندان آمریکا زندگی میکردهاند به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند. بر اساس آمار روزنامه نیویورکتایمز، حدود یکپنجم از قربانیان ویروس کرونا در آمریکا مربوط به خانههای سالمندان یا اماکن مراقبت طولانیمدت است. ماهیت خانه سالمندان این است که افراد زیادی که مستعد بیماری هستند در یک محیط تقریبا بسته زندگی میکنند و همین موضوع به انتشار سریع ویروس در اینگونه فضاها کمک میکند. تنها در یک مورد، پلیس ایالت نیوجرسی آمریکا پس از دریافت یک تماس ناشناس، جسد ۱۷ نفر را در یک خانه سالمندان پیدا کرد. اجساد این افراد درون یک اتاق که به صورت موقت برای نگهداری اجساد اختصاص یافته بود، نگهداری میشد. این خانه سالمندان مملو از افراد سالخورده بوده است. حدود یک و نیم میلیون نفر در خانههای سالمندان در ایالات متحده به سر میبرند و تنها در ایالت نیویورک تعداد سالمندانی که در خانههای سالمندان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند از ۱۳۳۰ نفر به ۳۰۶۰ نفر افزایش یافته است.
نگرانی بیمارستانهای آمریکا از توزیع ناعادلانه کمکها
از اولین روز شیوع کرونا در آمریکا تا همین امروز، بحث کمبود تجهیزات پزشکی مهمترین بحث کادر درمان آمریکا و پزشکان این کشور بوده است.
هر چند دولت آمریکا شروع به توزیع بسته حمایت مالی در میان بیمارستانها و پزشکان کرده است، اما کادر درمانی در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا نگران هستند که سهم کمتری به آنها پرداخت شود. کنگره آمریکا ۱۰۰ میلیارد دلار برای کمک مستقیم به بیمارستانها و سایر مراکز بهداشتیای اختصاص داده که در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا در این کشور هستند. تاکنون ۳۰ میلیارد دلار به حساب بانکها واریز شده و وزارت بهداشت و خدمات انسانی گفته ۷۰ میلیارد دیگر این هفته توزیع خواهد شد.
اما به دلیل وضعیت اضطراری، کنگره نظارت دقیقی بر نحوه توزیع این پولها و چگونگی استفاده بیمارستانها از این کمکها ندارد. این مسأله باعث نگرانی در میان بیمارستانها و مراکز بهداشتی شده و آنها مذاکرات فشردهای را شروع کردهاند تا مطمئن شوند سهم کمتری به آنها پرداخت نخواهد شد. بروس سیگل، رئیس «بیمارستانهای اساسی آمریکا» گفته روش توزیع وجوه توسط دولت بسیاری از اعضای ما و بیماران آنها را در نظر نمیگیرد.
تعلیق پرستاران به دلیل درخواست برای ماسک
این خبر از عجیبترین خبرهایی است که از ابتدای شیوع کرونا در دنیا شنیدهاید. بیمارستانی در کالیفرنیا ۱۰ پرستار را به دلیل تقاضای آنها برای داشتن ماسک «N۹۵» هنگام درمان بیماران کرونایی تعلیق کرد. بنا بر این گزارش، به این پرستاران گفته شده که ماسک به تعداد کافی وجود ندارد، اما در همان روز تعدادی از همکاران خود را با ماسک برصورت دیدهاند. یکی از پرستاران تعلیقشده از کار گفت: ما زمان بیشتری را نسبت به پزشکان در کنار بیماران صرف میکنیم. این برخورد باعث شده احساس کنیم جان پزشکان برای آنها ارزش بیشتری دارد. پرستاران تعلیق شده به دلیل امتناع از انجام وظیفه به خاطر نداشتن تجهیزات ضروری، همچنین با احتمال اقدامات انضباطی دیگر مواجه هستند. «دیلی نیوز» گزارش داد از آنها خواسته شده از ماسکهای جراحی هنگام کار استفاده کنند، اما به گفته آنها استفاده از این ماسکها برای کادر درمان که با بیماران حاد مبتلا به کرونا در تماس هستند، کافی نیست و جانشان را به خطر میاندازد.
حمله شدیداللحن بایدن به ترامپ
معاون رئیسجمهور سابق آمریکا و تنها نامزد دموکرات باقیمانده در کارزار انتخابات ریاستجمهوری این کشور، با انتقاد شدید از عملکرد و اظهارات دونالد ترامپ در مقابله با ویروس کرونا، او را «کودک» توصیف کرد. جو بایدن، معاون رئیسجمهور سابق آمریکا در مصاحبه با شبکه «اماسانبیسی» درباره وضعیت جاری شیوع ویروس کرونا و عملکرد دونالد ترامپ صحبت کرد. بایدن که با اعلام تعلیق کارزار انتخاباتی «برنی سندرز» و حمایت این سناتور از وی در کارزار مقدماتی حزب دموکرات، عملا رقیب دموکرات ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری است، در این مصاحبه رئیسجمهور کشورش را «کودک» توصیف کرد. او گفت: «فرض بر این است که رئیسجمهور باید مسؤولیت کارها را برعهده بگیرد و او گفته است که من مسؤولیت هیچ چیزی را قبول نمیکنم و تقصیر من نبوده و شخص دیگری مقصر است. میدانم که این خیلی عجیب به نظر میرسد، اما او دارد دقیقا کاری را میکند که ما به کودکانمان یاد میدهیم آن کار را نکنند و آن اینکه تقصیر را به گردن شخص دیگری نینداز. ببینید! این رئیسجمهور ایالات متحده است».
نامزد دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا همچنین در یک توئیت در این باره نوشت: «دونالد ترامپ مسؤول شیوع کرونا نیست، اما او در قبال پاسخ کُند و غیرهماهنگ دولت مسؤولیت دارد. کارشناسان میگویند که اگر ما ۲ هفته زودتر اقدام میکردیم، میشد جان افراد بیشتری را نجات داد. ترامپ در اتخاذ یک اقدام فوری ناکام ماند و ما داریم بهایش را میپردازیم».
وزیر سابق کار آمریکا: ترامپ چشمان خود را روی همه چیز بست
کم نیستند مقامات قدیم و فعلی آمریکا که به انتقاد از رفتار ترامپ در دوره شیوع کرونا پرداختهاند. آخرین نفری که دیروز در این باره اظهار نظر کرد رابرت رایش، استاد دانشگاه و وزیر کار دولت کلینتون بود که صراحتا اعلام کرد: اولویت ترامپ هیچ وقت، سلامت مردم نبوده است. وی گفت: ترامپ سال ۲۰۱۸ مجوز انحلال «دفتر آمادگی در برابر بیماریهای همهگیر» در شورای امنیت ملی را براحتی صادر کرد و سال ۲۰۲۰ بودجه وزارت «بهداشت و خدمات انسانی آمریکا» و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در این کشور را کاهش داد. وظیفه «دفتر آمادگی در برابر بیماریهای همهگیر» این بود که دستورالعمل «بیماریهای همهگیر» را بعد از اینکه رهبران جهان نتوانستند بخوبی با بیماری ابولا در سال ۲۰۱۴ مقابله کنند، دنبال کند. اما ترامپ در اولین سال ریاستجمهوری خود این دفتر را منحل کرد.
اگر او به دستورالعملهای این دفتر عمل کرده بود دولت وی آمادگی کافی برای مقابله با ویروس کرونا را داشت. وی افزود: هجدهم ژانویه ۲۰۲۰ وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا نیز با ترامپ صحبت و تأکید کرد که همزمان با خروج دیپلماتهای آمریکایی از ووهان چین، احتمال انتقال این ویروس وجود دارد. ۲ روز بعد، شیوع ویروس کرونا در آمریکا تأیید شد. به گفته وی، ترامپ این بحران را کماهمیت جلوه داد و بدون اساس پیشبینی کرد که وقتی هوا گرمتر شود این ویروس نیز از بین خواهد رفت. آنجا بود که ترامپ تصمیم گرفت چشمان خود را روی همه چیز ببندد. وی بعد از این اتفاقات، بیستوچهارم فوریه به مردم آمریکا یادآوری کرد که بازار بورس در حال طی کردن سیر صعودی است. روز بعد مقامات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا زنگ خطر را به صدا درآوردند که زندگی روزمره میتواند بشدت مختل شود. وی در نهایت گفت: عملکرد ترامپ، رهبری محسوب نمیشود. وی تنها زمانی که بازار بورس افت داشت، حواس خود را جمع کرد، اما به جای اینکه به مردم آمریکا کمک کند، به شرکتهای این کشور، بودجه ۵۰۰ میلیارد دلاری ارائه کرد.
[برپایی خیمه تحقیقات بیولوژیک آمریکا بیخ گوش روسها]ترور بیولوژیک از ابتدای خلقت انسان بخشی از راهکارها برای مبارزه و نابودی دشمنان بوده است. از ساخت سمهای ابداعی بشر در هزاران سال پیش تا امروز این داستان ادامه داشته است. ویروس کرونا، اما سبب شد افکارعمومی دنیا برای نخستینبار توجه ویژهای به رفتار برخی قدرتها برای ساخت ویروس و به راه انداختن جنگ بیولوژیک برای مقابله با دشمنان خود داشته باشند.
دیروز روسها در اقدامی کمسابقه دست به افشاگری درباره تلاش آمریکاییها برای تحقیقات بیولوژیک در گرجستان زدند. سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که نمایندگانی از وزارت دفاع آمریکا اخیرا بعد از دیدار از مرکز بهداشتی «ریچارد لوگار» گرجستان، به طرف گرجی پیشنهاد دادهاند دامنه تحقیقات بیولوژیک این مرکز را توسعه و گسترش دهد. ماریا زاخارووا طی کنفرانس خبری گفت، مسکو میداند که آمریکا به گرجستان پیشنهاد توسعه برنامه تحقیقات نظامی در آزمایشگاه بیولوژی «لوگار» واقع در نزدیکی تفلیس داده است. به گزارش خبرگزاری نووستی، زاخارووا گفت: «ما به هر حال تقویت حضور بیولوژیک مستقیم آمریکا در خارج را متوجه شدهایم». وی ادامه داد: «مسکو اطلاعاتی به دست آورده که نشان میدهد نمایندگانی از وزارت دفاع آمریکا اخیراً از مرکز بهداشتی «ریچارد لوگار» گرجستان (واقع در حومه تفلیس، پایتخت گرجستان) دیدن کرده و در آنجا به طرف گرجی پیشنهاد دادهاند که دامنه تحقیقات بیولوژیک این مرکز را توسعه و گسترش دهند». سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که این کشور بعید نمیداند آمریکاییها در چنین آزمایشگاههای موجود در سایر کشورها دست به توسعه و تنوعبخشی به عناصر منجر به بیماریهای خطرناک برای اهداف نظامی بزند. او در پایان گفت: «قطعا نمیتوان این واقعیت را که آمریکاییها اقدام به ایجاد زیرساخت دارای توانمندی بیولوژیک خطرناک احتمالی در اطراف مرزهای روسیه کردهاند، نادیده گرفت»./1360/
منبع: وطن امروز