۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۰۲:۰۰
کد خبر: ۵۸۸۸۱۵
یادداشت؛

وقت‌کشی در استکهلم

دور جدید تلاش‌های مارتین گریفیتس، نماینده سازمان ملل در امور یمن برای ایجاد گفت‌وگو میان طرف‌های درگیر در یمن این بار در استکهلم پایتخت سوئد آغاز شده است.
مذاکرات صلح یمن در استکهلم

به گزارش خبرگزاری رسا، دور جدید تلاش‌های مارتین گریفیتس، نماینده سازمان ملل در امور یمن برای ایجاد گفت‌وگو میان طرف‌های درگیر در یمن این بار در استکهلم پایتخت سوئد آغاز شده است. هیئت انصارالله روز سه شنبه به همراه مارتین گریفیتس با یک هواپیمای کویتی صنعا را به مقصد استکهلم ترک کرد و در عین حال موفق شد حرف خود را در خصوص انتقال ۵۰ تن از مجروحان خود به مسقط پایتخت عمان برای مداوا به کرسی بنشاند و قرار است نمایندگان دولت مستعفی عبدربه منصور هادی نیز پنج شنبه در مذاکرات حاضر شود. 

با وجود اینکه انصارالله در موقعیت برتر نظامی قرار دارد، اما همواره در مذاکرات سیاسی برای حل بحران پیشگام بوده و به همین علت هم زودتر در مذاکرات حاضر شده است، اما به دلایل مختلف چنین جدیتی در طرف مقابل دیده نمی‌شود. از جمله اینکه این طرف نه مردم یمن بلکه ائتلاف متجاوز به رهبری عربستان را نمایندگی می‌کند که نه در داخل این ائتلاف و نه در میان این ائتلاف و همپیمانان آن هیچ اجماعی برای ورود به مذاکرات دیده نمی‌شود.

امارات به عنوان یکی از دو ستون ائتلاف متجاوز از این دور از مذاکرات استقبال کرده، اما چنین استقبالی از طرف عربستان مشاهده نمی‌شود. در داخل عربستان هرچند برخی از اعضای خاندان سعودی که امروزه در برابر محمد بن‌سلمان قرار گرفته‌اند تمایل خود را برای پایان جنگ یمن نشان داده و اعلام کرده‌اند که از همان ابتدا نیز با این جنگ مخالف بودند، اما هیچ نشانه‌ای از تمایل محمد بن‌سلمان به عنوان آغازگر جنگ یمن برای پایان آن دیده نمی‌شود و وی همچنان برای خرید زمان و گرفتن زمین قبل از ورود به مذاکره تأکید می‌کند و به همین دلیل هم دستور ازسرگیری حملات هوایی به‌رغم نشست استکهلم صادر کرده است.

به نظر می‌رسد محمد بن‌سلمان که در ماجرای قتل خاشقجی بیشترین حمایت را از جانب رژیم صهیونیستی کسب کرد، به شدت تحت تأثیر منافع و ملاحظات این رژیم عمل می‌کند که با توقف جنگ یمن موافق نیست و از این نگران است که با توقف این جنگ و آرامش نسبی در سایر حوزه‌های بحرانی همچون سوریه بار دیگر بحران فلسطین در سیبل توجه جامعه جهانی قرار گیرد و فشار‌ها را روی این رژیم متمرکز کند.

همین تمایل در راستگرایان حاکم بر دولت ترامپ (که ارتباط نزدیکی با این رژیم دارند) دیده می‌شود، اما با این حال شکاف‌های داخلی در امریکا و شکست جمهوریخواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس نمایندگان تا حدودی دست دولت ترامپ را برای ادامه حمایت از محمد بن‌سلمان بسته است و در جریان نشست روز سه شنبه رئیس سیا با هشت تن از نمایندگان مجلس سنا درباره ماجرای قتل خاشقجی مشخص شد که دولت ترامپ با چه موانع و مشکلاتی حتی در میان اعضای جمهوریخواه مواجه است و این افراد به شدت نگران ادامه حمایت‌های بی‌حد و حصر دولت ترامپ از اقدامات محمد بن‌سلمان در یمن و در برخورد با مخالفان و رقبای خود هستند.

درچنین شرایطی هیئت اعزامی دولت مستعفی (که در عمل خواسته‌های ائتلاف متجاوز به رهبری عربستان را در نشست استکهلم نمایندگی می‌کند) حرفی برای گفتن نخواهد داشت و لذا به احتمال زیاد دوباره به وقت‌کشی خواهد پرداخت./۹۶۹//۱۰۲/خ

منبع: روزنامه جوان

ارسال نظرات