موقوفات منابع مالي پايدار حوزه هاي علميه هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام منصور فرجي پيش از ظهر امروز در جلسه كميته امور موقوفات و منابع پايدار مديريت حوزه علميه كاشان كه با حضور مديران مدارس علميه شهرستانهاي كاشان، آران و بيدگل و نراق در مركز مديريت حوزه علميه كاشان برگزار شد، گفت: احيا و تجديد و موقوفات با هدف تأمين منابع مالي پايدار براي مدارس علميه از اهميت بالايي برخوردار است.
وي از ماندگاري موقوفات به عنوان يكي از منابع مهم مالي پايدار براي مدارس علميه نام برد و افزود: مدارس علميه اي كه داراي موقوفات هستند از جمله مدارس با منابع مالي پايداري هستند كه براي هزينه جاري خود كفا هستند و از طريق درآمدهاي موقوفات بعنوان منابع پايدار به خوبي تأمين شده اند.
حجت الاسلام فرجي ادامه داد: موقوفات مدارس علميه از قديم الگوي خوبي براي حوزه بوده است و در كاشان مدرسه امام خميني(ره) يكي از مدارس علميه اين شهرستان است كه در بحث موقوفات، بهينه سازي و استفاده مطلوب از موقوفات مي تواند براي مدارس علميه الگوي مناسبي باشد.
وي بر پيگيري احياي موقوفات به عنوان يكي از مسائل مهم منابع پايدار مدارس علميه تأكيد كرد و اظهار داشت: تعداد زيادي از موقوفات مدارس علميه در اختيار برخي افراد است كه وضعيت آنها بايد روشن شود، ضمن اينكه درآمدهاي برخي از موقوفات از سالها قبل بوده و درآمدهاي آن واقعي نيست.
به گفته وي، احيای موقوفات، به روز رساني موقوفات و تعريف موقوفه براي مدارس علميه اي كه از داشتن موقوفه محروم هستند سه موضوع مهمي كه تا نتيجه گيري نهايي بايد دنبال شود.
مدير حوزه علميه كاشان يادآور شد: برخي از مدارس علميه از جمله مدرسه علميه الغدير و نراق، در جوار اين مدارس زمين هايي را در قالب باغ پيش بيني كرده تا در آينده همه هزينه ها و يا بخشي از هزينه هاي اين مدارس را تأمين كند.
حجت الاسلام فرجي گفت: مدارس علميه نبايد نيازمند برخي از بودجه هايي باشد كه با تغيير دولت ها با نوساناتي همراه است و حوزه را از اين راه با مشكل روبرو كند، بنابراين مسؤولان مديريت حوزه علميه قم و شوراي عالي حوزه براي منابع پايدار مدارس علميه به دنبال موقوفات حوزه هستند.
وي، فرهنگ سازي وقف براي حوزه از طريق ائمه جماعات مساجد و يا ائمه جمعه و بيان آثار و بركات وقف براي حوزه را از سوي واقفين خيرانديش حائز اهميت خواند و عنوان كرد: در شهرستان كاشان بيش از يكهزار و 400 كارخانه قالي بافي فعاليت دارند كه اگر 200 كارخانه قالي بافي ماهيانه تنها يك تخته قالي را وقف مدارس علميه كنند رقم قابل توجهي خواهد بود.
وي با تأكيد بر استقلال مالي مدارس علميه براي دوري از آسيب ها و مشكلات اقتصادي، گفت: يكي از مسائلي كه مي تواند استقلال مالي مدارس علميه را تأمين كند وقف هاي پايدار در قالب وقف هاي مشاركتي مردم است و هر واقف خيرانديشي به اندازه توان خود در وقف هاي مشاركتي شركت داشته باشد.
مدير حوزه علميه كاشان همچنين تشويق و ترغيب خيران به سنت حسنه وقف و بيان آثار و بركات وقف براي جامعه را مهم خواند و عنوان كرد: مدارس علميه اي كه داراي موقوفات بودند علما و بزرگاني براي جهان تشيع تربيت كردند كه آثار آن براي واقفين خيرانديش باقي است و تا ابد باقي خواهد ماند.
به گفته وي، براي ماندگاري حوزه بايد به سراغ وقف هاي پايداري كه احياگر علما و تربيت مراجع باشند رفت و براي موفقيت در اين راه نياز است مبلغان براي تبليغ و فرهنگ سازي آن در مساجد و نماز جمعه اعتمام ويژه داشته باشند.
در ادامه عليرضا مظفري نماينده امور موقوفات منابع پايدار مديريت حوزه علميه كاشان نيز بر تشكيل ماهيانه جلسات كميته امور موقوفات و منابع پايدار حوزه تأكيد كرد و يكي از راه هاي منابع پايدار مدارس علميه را اهميت دادن به وقف هاي خرد و استفاده از ظرفيت اولياي طلاب در مدارس و فرهنگ سازي در امر وقف دانست.
وي از تشكيل صندوق سرمايه گذاري منابع پايدار با بودجه اوليه 50 ميليارد ريالي خبرداد و افزود: اين صندوق قرار است تا اواخر سال 96 براساس طرح هاي توجيهي اقتصادي در 24 رشته مختلف اقتصادي تأسيس شود، بنابراين مديريت حوزه تا 11 بهمن فرصت دارند تا طرح هاي توجيهي اقتصادي خود را ارائه كنند.
مظفري، بحث انرژي هاي هاي تجديد پذير و استفاده از انرژي خورشيدي را يكي از سرفصل هاي طرح هاي توجيهي اقتصادي دانست و عنوان كرد: منطقه كويري كاشان به دليل داشتن بيشترين روزهاي آفتابي و بهره مندي از اين نعمت خدا دادي از پنل هاي خورشيدي با 25 سال كاركرد مي تواند در اين طرح استفاده كند./1307/پ203/ب1