۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۰
کد خبر: ۵۳۶۱۵۷
به همت انجمن علمی حدیث حوزه؛

مستندات قرآنی و حدیثی گروه های تکفیری نو پدید نقد و تحلیل شد

نشست علمی نقد و تحلیل مستندات قرآنی و حدیثی گروه های تکفیری نو پدید با تأکید بر داعش با حضور حجت الاسلام والمسلمین زمانی برگزار شد.
نشست علمی نقد و تحلیل مستندات قرآنی و حدیثی گروه های تکفیری نو پدید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست علمی نقد و تحلیل مستندات قرآنی و حدیثی گروه های تکفیری نو پدید با تأکید بر داعش از سوی انجمن علمی حدیث حوزه پیش ظهر امروز در سالن نشست های ساختمان انجمن های علمی حوزه برگزار شد.

سخنران این نشست حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی مسؤول دفتر اجتماعی و سیاسی حوزه های علمیه بود و دبیری علمی نشست را نیز حجت الاسلام عباس محمودی عضو هیأت مدیره انجمن حدیث حوزه برعهده داشت.

حجت الاسلام محمودی در ابتدای این نشست با بیان این که این نشست علمی به منظور بررسی و نقد مستندات وحیانی گروه های تکفیری نوپدید برگزار شده است، عنوان کرد: تکفیر به معنای نسبت کفر دادن به دیگری است که از نظر تکفیر کننده شامل انکار ضروریات دین و خروج فرد تکفیر شده از تحت لوای دین می گردد.

وی افزود: سابقع تکفیر به زمان بعد از رحلت پیامبر گرامی اسلام(ص) برمی گردد که برخی از صحابه به صورت فردی برخی دیگر را تکفیر می کردند و بعد از آن در گروه قائله خوارج به صورت گروهی و یک فرقه ادامه پیدا کردند.

در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین زمانی با اشاره به آیات و روایاتی که گروه های تکفیری به آنها برای فعالیت های خود استناد می کنند، اظهارداشت: راجع به اهمیت این موضوع تکفیر تلخ ترین و خطرناک ترین پدیده موجودجهان اسلام در عصر حاضر است و بلکه فراتر از جهان اسلام امروز کشتاری وحشیانه تر در زمین از این گروه ها نداریم.

مسؤول دفتر اجتماعی و سیاسی حوزه های علمیه با اشاره به برگزاری جلسات با بن باز مفتی سابق عربستان در سال های گذشته ابراز داشت: در بین محورهایی که اختلافات چالشی کلامی بین شیعه و مذاهب اهل سنت مهمترین بحث توسل است، مهمترین استدلال آنها آیاتی از قرآن است که دلالت دارد که باید از خدا کمک گرفت.

در پایان این نشست نیز برخی افراد سؤالات و ابهامات خود را مطرح کرده و کارشناس نشست به مقتضای زمان به این پرسش ها، پاسخ داده و تأکید کرد که پژوهشگران برای فعالیت بیشتر در این زمینه می توانن از پژوهشکده حج و زیارت، مؤسسسه امام صادق(ع) و پژوهشگاه تقریب استفاده کنند.

یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در این نشست برگزاری جلسات علمی با محوریت انجمن های دیگر در موضوع گروه های تکفیری بود.

یادآور می شود، در این نشست که به عنوان نشست ویژه اولین کنگره بین المللی قرآن و علوم انسانی برگزار شد، جمعی از پژوهشگران، اساتید، طلاب و اصحاب رسانه حضور داشتند.

گزارش تفصیلی نشست یاد شده به زودی از خبرگزاری رسا منتشر و در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.

گفتنی است، انجمن حدیث حوزه در سال چندین نشست و کرسی علمی با موضوعات مختلف برگزار می کند که نشست علمی نقد و تحلیل مستندات وحیانی گروه های تکفیری به عنوان چهارمین نشست علمی در سال جاری برگزار شد./1330/پ۲۰۲/ی

ارسال نظرات