مراسم بزرگداشت آيت الله راستي كاشاني در كاشان برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام سيد مرتضي صالحي خوانساري در مراسم بزرگداشت آيت الله راستي كاشاني كه دوشنبه شب بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد جامع كاشان برگزار شد، گفت: علم و تقوا، عمل صالح، تسليم در برابر ذات خدا و ايثار و از خودگذشتگي از ويژگيهاي عالمان ديني است و اين ويژگي ها سبب شده است تا عالمان ديني بعد از گذشت قرنها هيچگاه فراموش نشوند و مردم آنها را تكريم و تجليل كنند.
وي با تجليل از آيت الله راستي كاشاني، عنوان كرد: آيت الله راستي كاشاني عالم رباني، فقيه صمداني، يار ديرين و ماندگار و استوار امام راحل، انقلاب و رهبر فرزانه انقلاب بود كه بيش از 50 سال در حوزههاي علميه قم و نجف تدريس كرد و شاگردان بسياري را پرورش داد.
حجت الاسلام صالحي خوانساري افزود: آيت الله راستي كاشاني شخصيتي بود كه از نخستين روزهاي نهضت، به جمع مبارزان پيوست و همواره با اطاعت از رهنمودهاي امام خميني(ره) به افشاگري ماهيت شوم خاندان پهلوي و تلاش براي استقرار نظامي اسلامي با بهرهگيري از معارف اهل بيت (ع) پرداخت.
اين استاد برجسته حوزه علميه ادامه داد: از جمله افتخارات سياسي اين عالم بزرگوار مي توان به تعطيل کردن درس خود در نجف و حضور در درس امام خمینی(ره) با هدف مطرح كردن و تقويت نهضت امام خميني(ره) اشاره كرد.
حجت الاسلام صالحي خوانساري در ادامه، پيام تسليت رهبر معظم انقلاب به مناسب رحلت آيت الله راستي كاشاني را بيانگر شخصيت مهم و والاي اين عالم بزرگوار دانست و به فرازهايي از پيام رهبر معظم انقلاب اشاره كرد و گفت: اين عالم بزرگوار از جمله فضلاي روشنگر و با اخلاصي بودند كه در دوران اقامت امام راحل در نجف در جمع نزديكان علمي و سياسي ايشان حضور و وفادارانه به نهضت مقدس ايشان كمك كرد و بعد از پيروزي انقلاب نيز در مراكز مهم و حساس به انجام خدمات برجسته اي پرداخت و در مسائل كشور نقش آفريني كرد.
وي همچنين به فرازهايي از پيام آيت الله نمازي نماينده ولي فقيه در كاشان به مناسبت رحلت اين عالم جليل القدر اشاره كرد و افزود: اين عالم مجاهد با علم و حلم و خلوص خود توانست شاگرداني را تربيت و فضاي علمي و معنوي حوزه ها را رونق ببخشد.
استاد حوزه علميه قم ادامه داد: آيت الله راستي كاشاني در ارادت به امام خميني(ره) از پيشگامان محسوب مي شد و به رهبر معظم انقلاب عشق مي ورزيد و در مقاطع مختلف زماني نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران را ياري كرد.
وي، عضويت در دفتر استفتائات امام راحل و رهبر معظم انقلاب، عضويت در شوراي تشخيص صلاحيت فقهي و اجتهاد کانديداهاي شوراي عالي قضايي، نمايندگي امام براي نظارت بر سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي و عضو هيات امناي مسجد جمكران را از جمله مسؤوليت هاي آيت الله راستي كاشاني برشمرد.
به گفته وي، آيت الله راستي كاشاني حوزه علميه كاشان را به حوزه قم و حوزه قم را به حوزه نجف دوخت و علم كاشان و علم قم و علم نجف را ذخيره كرد.
لازم به ذكر است، مرحوم آيت الله «حسين راستي کاشاني» استاد برجسته حوزه علميه قم از ياران ديرين امام خميني(ره) و نماينده ايشان در شوراي عالي حوزههاي علميه در سالهاي اول انقلاب بود كه از نخستين روزهاي نهضت، به جمع مبارزان پيوست و همواره با اطاعت از رهنمودهاي امام خميني(ره) به افشاگري ماهيت شوم خاندان پهلوي و تلاش براي استقرار نظامي اسلامي با بهرهگيري از معارف اهل بيت (ع) ميپرداخت و با عضويت در جامعه مدرسين حوزه علميه قم، جزء فعالان اين مجموعه شد و امضاي او در زير بسياري از اعلاميهها و بيانيههايي که بر ضد شاه منتشر ميشد، به چشم ميخورد.
از ديگر فعاليتهاي وي در زمان رژيم شاه، سفر به آبادان، به نمايندگي از طرف امام خميني(ره)، براي حمايت و پشتيباني از اعتصاب کارکنان صنعت نفت بود. وي از کساني بود که در مسجد دانشگاه تهران متحصن شد، آيت الله راستي کاشاني همچنين نماينده مردم تهران در دوره اول و دوم مجلس خبرگان رهبري بود كه بيش از 50 سال در حوزههاي علميه قم و نجف تدريس داشت و شاگردان بسياري را پرورش داد./1307/پ۲۰۲/ب۱