جدیت، تلاش و تحمل سختیها سه شاخصه اصلی زندگی طلبگی
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد حسینی خراسانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه اظهار داشت: طلبگی شغل نیست، بلکه یک شأن است و شأن طلبگی یعنی شاگردی امام صادق(ع) و سربازی امام زمان(عج).
استاد درس خارج حوزه علمیه افزود: زندگی طلبگی که از آن به ذی طلبگی تعبیر می کنند، عبارت از درس خواندن و تحصیلات جدی داشتن به هدف فراگیری علوم و معارف اسلامی و آشنایی با مبانی دینی برای مقابله با آسیب ها و انحرافات است.
وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) درباره رسالت های طلبه ابراز داشت: حوزه علمیه تراث امام صادق(ع) و امام باقر(ع) است و در روایتی از امام صادق(ع) مقابله با تحریفات در دین و راهنمایی جاهلان از رسالت های طلبه و آشنای با فقه دانسته شده است.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی ادامه داد: زندگی طلبگی یک شاخصه هایی دارد که مهم ترین آنها جدیت و تلاش، استقبال از سختی ها و تحمل دشواری ها است، چراکه به مفاد روایات، رسیدن به قله های بلند علم و دانش و تقوا در گرو تحمل سختی ها و استقبال از مشکلات و مصائب برشمرده شده است.
وی با اشاره به قناعت به عنوان یکی از شاخصه های اصلی ذی طلبگی ابراز داشت: قناعت و دوری از اسراف و تجمل همواره باید مدنظر طلاب باشد، چراکه طلبه و روحانی همواره در معرض دید مردم هستند و جامعه آنها را به عنوان الگو نگاه می کنند؛ همه این موارد مجموعه ای است که یک تاریخ روشنی از روحانیت به جای گذاشته است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که حوزه های علمیه و روحانیت شیعه همواره در طول تاریخ در خط مقدم خدمت به ملت و حفاظت از دیانت بوده است، خاطرنشان کرد: حوزه علمیه، مراجع، اساتید و طلاب از گذشته در خط مقدم مقابله با دشمنان دین قرار داشته و در این مسیر از هیچ کاری فروگذار نکرده است، همچنانکه حضور پررنگ طلبه های انقلابی در صحنه های مختلف دفاع از کیان اسلام و انقلاب شاهدی بر این مدعا است./۱۳۳۰/ت۳۰۲/ی