مهمترین عامل حفاظت از خطرات اخلاقی اتصال به ملکه تقوا است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در قزوین امروز در خطبههای عبادی سیاسی نمازجمعه این ع شهر قزوین که در مسجد نبی این شهر برگزار شد، با اشاره به اهمیت تقوا در زندگی گفت: خداوند متعال گشایش امور انسان را در تقوا قرار داده است ما انسانها همیشه از تنگناها و مضیقهها و بن بستها رنج میبریم و در فشار هستیم از این رو رهایی از این فشارها فقط با تکیه بر تقوا امکان پذیر است.
وی در ادامه افزود: خداوند متعال در قرآن میفرماید هر کس که با یاد و نام من زندگی نمی کند این فرد در مضیقه است منظور این است که چنین فردی از نظر فرهنگ و اخلاق در تنگی و مضیقه قرار میگیرد و به آینده امیدوار نیست و خود را در زندان و حبس میبیند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی در ادامه با بیان اینکه فردی که در تنگنا و مضیقه قرار میگیرد آسیب رسان به خانواده خود هم خواهد بود اظهار کرد: فردی که در مضیقه و فشار فرهنگی و اخلاقی قرار میگیرد نمیتواند نقش مادری و پدری خود را در خانواده به خوبی ایفا کند چنین فردی در هر مقام و مسؤولیتی که باشد نمیتواند با زیردستان خود رفتاری همراه با تقوا و ایمان داشته باشد.
خطیب جمعه قزوین در ادامه گشایش امورات انسان را در اتصال او به تقوای الهی دانست و خاطرنشان کرد: فردی که تقوای الهی را مراعات کند اقتصاد او گشایش پیدا میکند هم چنین از نظر اخلاقی انسانی خواهد شد که دارای سعه صدر و شرح صدر خواهد بود از نظر معیشتی و مالی هم خداوند دست او را باز میگذارد و زمینه رزق و روزی حلال را برای او فراهم میکند.
وی در ادامه با اشاره به بحث توکل به خداوند متعال در زندگی ابراز کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید هر کس که به خداوند توکل کند همان خدا برای او کافی است و نیاز به چیزی ندارد تقوا به مانند گنجی باارزش است که هر کس آن را ندارد نه تنها دستش خالی است بلکه فکر و ذهن او هم تهی است و دلش خالی از نشاط زندگی و امید است.
مهمترین عامل حفاظت انسان از خطرات اخلاقی اتصال او به ملکه تقوا است
امام جمعه قزوین در ادامه با اشاره به روایاتی از امام محمدباقر(ع) پیرامون تکمیل بحث تقوا تاکید کرد: امام باقر(ع) فرمودند خداوند متعال با تقوا آن چنان بنده را حفظ و نگهداری میکند به گونهای که عقل بنده در نگهداری او عاجز است انسان همین که اهل تقوا بشود آبرو و شخصیت او حفظ میشود و خطراتی را که در مسیر سازندگی او وجود دارد را به خوبی تشخیص میدهد.
وی در ادامه اضافه کرد: انسان با داشتن تقوا دوست و دشمن خود را میشناسد و جای آنها را عوض نمیکند بسیاری از افراد به موجب عدم تشخیص دوست از دشمن آبرو و اعتبار آنها از بین رفت اما تقوا چون از مقوله ایمان است میتواند در هر حالتی انسان را حفظ کند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی در ادامه تقوا را عامل بصیرت و آگاهی دانست و خاطرنشان کرد: خداوند متعال به واسطه تقوا کوری و نابینایی انسان را تبدیل به بصیرت و آگاهی میکند کسی که تقوا دارد راهها و مسیرهایی را پیدا میکند که تنها خداوند متعال او را به آن مسیرها هدایت و راهنمایی کرده است انسانی که باتقوا است شیطانی را که قصد نفوذ به درون او را دارد به خوبی میشناسد اهل تقوا انسانهای بابصیرت هستند که خوب را از بد تشخیص میدهند.
وی در پایان گفت: منشا پیدایش تقوا عبادت و بندگی است یکی از مسیرهای عبادت و بندگی هم حضور در مساجد و به جماعت خواندن نماز است، امام محمدباقر(ع) فرمودند هر کس نماز جماعت و مومنان داخل مسجد و جماعت را رها کند نمازش نماز نیست از این رو شایسته است ما نمازهای جماعت و جمعه خود را جدی یگیریم و به آن اهمیت بدهیم./201/873/ب1