۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۰
کد خبر: ۴۶۵۱۶۳

برگزاری دوره پیشرفته خبرنویسی در خبرگزاری رسا

دوره آموزش تخصصی خبرنویسی با تدریس استاد کریمی ویژه خبرنگاران و کارکنان موسسه مطبوعاتی رسا برگزار شد.
دوره آموزش خبرنویسی خبرنویسی پیشرفته در خبرگزاری رسا، استاد محمد کریمی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، امروز، دوره خبرنویسی پیشرفته با تدریس محمد کریمی، استاد خبرنویسی و فعال عرصه رسانه و با حضور دبیران و خبرنگاران مجموعه رسانه ای رسا در قم برگزار شد.

در این دوره کارگاهی که حدود شش ساعت به طول انجامید، ملاک و معیار نوشتن نرم خبر و همچنین تیترنویسی به صورت پیشرفته مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این جلسه کریمی به تشریح روند کنونی خبرنویسی در ایران پرداخت و خاطرنشان کرد: از آنجایی که در عصر کنونی شبکه‌های اجتماعی به سرعت رو به افزایش است، دیگر مردم جامعه فرصت و حوصله خواندن اخبار طویل را ندارند؛ از این رو ضروری است تا خبرنگاران از تکنیک‌ها‌ و شیوه‌های جدید و بین‌المللی خبرنویسی استفاده کنند.

لزوم تشکیل خبرگزاری‌های تخصصی

کریمی تشکیل خبرگزاری‌های تخصصی با عناوین اقتصادی، اجتماعی، مذهبی، ورزشی و ... را مهم ارزیابی و تصریح کرد: با توجه به نیاز گسترده مخاطبان به اطلاعات تخصصی در زمینه‌های گوناگون، اکنون دیگر زمان آن فرا رسیده است تا خبرگزاری‌هایی به صورت گسترده تر، رشته‌ای خاص را در پیش گرفته و اقدام به خبرنویسی تخصصی کنند.

وی در ادامه افزود: بر اساس ارزیابی‌ها و آمار‌های به دست آمده از یک خبرگزاری‌ تخصصی ورزشی، آشکار شد که روزانه بالغ بر 35 میلیون مخاطب جهت مطالعه اخبار رجوع می‌کنند و این نشان از اهمیت فعالیت تخصصی در خبرگزاری‌ها است.

فعال عرصه رسانه و خبرنویسی به وجود تاکتیک‌های مختلف در خبرنویسی پیشرفته اشاره و ابراز داشت: خبرنگار در هر رتبه‌ای که باشد، لازم است تا به ارزش‌های خبری اهمیت ویژه‌ای دهد که عبارتند از دربرگيري، شهرت، تازكي و نو بودن، استثنا و شگفتي، تعداد و مقدار (بزرگي و فراواني)، مجاورت ( معنوی و جغرافیایی)، درگيري ،‌منازعه و برخورد (فکری فیزیکی).

استفاده از سبک‌های مخصوص هر رویداد

کریمی با بیان انواع سبک‌های خبرنویسی تأکید کرد: هر رویداد نیازمند استفاده از یک نوع سبک‌ خبری است از این رو خبرنگار موظف است تا با در نظر گرفتن نوع رویداد از هر یک از سبک‌های تاریخی، هرم وارونه، تاریخی همراه با لید، تشریحی، بازگشت به عقب، پایان شگفت انگیز، دایره‌ای و چهار بلوک استفاده کند.

وی بهترین و بروز‌ترین شیوه ‌خبرنویسی را چهار بلوک دانست و خاطرنشان کرد: سبک‌ خبرنویسی چهار بلوک یکی از شاهکار‌های خبرنویسی در کشور‌های اروپایی است که از چهار قسمت خبر، صدا، رنگ(مشاهدات خبرنگار) و سابقه تشکیل می‌شود و یک خبرنگار در سریع‌ترین زمان ممکن باید بتواند انواع خبر را در این سبک به کار گیرد.

این استاد خبرنویسی به انواع اخبار و اطلاعات آن پرداخت و اظهار داشت:  اخبار به دو نوع اخبار پنهان، اخبار مکتوم تقسیم می‌شود منتها خبرنگار صرفا اجازه انتشار اخبار مکتوم را دارد؛ بنابر این با توجه به انواع اخبار مکتوم که بر سه قسم؛ بکر، تازه و تکمیلی تقسیم می‌شود، خبرنگار شروع به نگارش خبر می‌کند.

وی صداقت در خبرنویسی را بسیار مهم ارزیابی و تصریح کرد: متأسفانه خبرنگارانی که در راستای حفظ منافع حزبی اقدام به خبرنویسی می‌کنند، گاهاً از منافع نظام و کشور چشم پوشی می‌کنند که دور از اخلاق حرفه‌ای خبرنگاری است.

کریمی بررسی منبع خبر از جانب خبرنگار را ضروری دانست و تأکید کرد: خبرنگار قبل از نگارش هر خبری ضروری است تا از صحت اطلاعاتی که منبع خبر در اختیار آن قرار می‌دهد، یقین پیدا کنند. /878/پ202/س

ارسال نظرات