۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۹
کد خبر: ۴۶۲۰۱۸
رییس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم مطرح کرد؛

ضرورت توجه بیشتر به تاریخ معماری و شهرسازی قم

سعادت طلب با اشاره به برگزاری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی در استان قم، گفت: کنگره معماری و شهرسازی مسأله ای است که در قم کمتر به آن توجه شده درحالی که در شهرهای دیگر بیشتر به آن توجه می شود.
مصطفی سعادت طلب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جمعی از اعضای کنگره تاریخ معماری و شهرسازی پیش از ظهر امروز با حضور در بیت مرحوم حضرت آیت الله فاضل لنکرانی با آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی دیدار و گفت‌وگو کردند.

مصطفی سعادت طلب، رییس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم در این این دیدار با بیان اینکه در دهه های گذشته نفوذ غرب در ایران زیاد صورت گرفته است، اظهار داشت: یکی از راه های نفوذ از طریق علومی است که ما داشته ایم؛ ما علومی داشتیم که غربی ها گرفتند قسمت های دینی آن را خارج کرده و به خود ما بازگرداندند.

وی افزود: یکی از این علوم طب سنتی است که در گذشته از ما گرفتند و قسمت هایی که با روح و روان مربوط بود کنار گذاشته و طب نوین را به ما عرضه کردند و ما در این راه اشتباه بزرگی کردیم و تازه داریم طب سنتی را احیا می کنیم و یا در اقتصاد اسلامی غربی ها گرفتند و عوض کردند و در معماری ها هم همینطور آمدند و علم محسابات ساختمان را بهانه کردند و گفتند مقاومت ساختمان های شما قابل محاسبه نیست و از این طریق فرهنگ خود را غالب کردند.

رییس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه در طول تاریخ علوم نوین خوبی وارد کشور ما شد، ابراز داشت: امروز به عقیده من ارتفاع سازی امری بدیهی و عقلانی است ولی مهم این است که ما این کارها را بدون استفاده از هنر اسلامی انجام دادیم و این ضرری است که تازه داریم متوجه می شویم درحالی که دهه هایی از آن گذشته است.

وی تصریح کرد: برای اصلاح این وضع باید هرچه سریع تر به گذشته خودمان برگردیم و متناسب با زمان خودمان کارهای فرهنگی اصیل اسلامی که گذشتگان مدنظر داشتند، انجام دهیم تا بتوانیم هرچه زودتر فرهنگ غربی حاکم بر شهر و کشورمان را کنار بگذاریم.

سعادت طلب در ادامه با اشاره به برگزاری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی در استان قم، خاطرنشان کرد: کنگره معماری و شهرسازی مسأله ای است که در قم کمتر به آن توجه شده درحالی که در شهرهای دیگر بیشتر به آن توجه می شود؛ در استان قم در گذشته به ندرت این مسأله مورد توجه قرار گرفته و نهادهایی از جمله جهاد دانشگاهی برای توجه جامعه ایران به فرهنگ معماری قم برگزار کرده اند ولی غیر از آن دیگر این مسأله به حالت نیمه تعطیل در آمده است.

وی در پایان تصریح کرد: کنگره بزرگ تاریخ معماری و شهرسازی کنگره ای استانی است که قرار است در همه استان ها برگزار شود و مقالاتی نیز به این کنگره ارسال شده است و چکیده مقالات کنگره استانی به کنگره ملی سال آینده فرستاده می شود و ما نیز امیدواریم علما و بزرگواران نیز در این مسیر به ما یاری برسانند./1330/203/ب2

ارسال نظرات