۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۵
کد خبر: ۴۴۳۳۰۹
کارشناس مسایل فضای مجازی مطرح کرد؛

ضرورت محتوا سازی فضای مجازی از سوی حوزویان

حجت الاسلام کهوند بر ضرورت محتوا سازی فضای مجازی از سوی حوزویان تأکید کرد و گفت: متأسفانه تا کنون مسؤولان نظام برا ی تولید محتوا به حوزویان مراجعه نکرده‌­اند و در نهادهای حوزوی این دغدغه‌­ای برای تولید محتوای مناسب در فضای مجازی به وجود نیامده است.
حجت الاسلام کهوند از استاد حوزه علميه قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد کهوند، کارشناس مسایل فضای مجازی، در همایش آسیب­ شناسی بازیهای رایانه‌­ای با محوریت محتوا در تولید،که در سالن همایش های قدس مدرسه علمیه امام خمینی(ره) قم برگزار شد، بر ضرورت محتوا سازی فضای مجازی از سوی حوزویان تأکید کرد و گفت: تا کنون حوزه­های علمیه عهدهدار علوم انسانی و اسلامی در کشور نبوده است و این مسأله سبب شده است که در عرصه تولید محتوا در علوم انسانی، فضای مجازی و بازیهای رایانهای دچار آسیبهای جدی شویم.

حجت الاسلام کهوند به بررسی آسیبهای نظام رده­بندی سنی در بازی­های رایانه­ای پرداخت و گفت: در دین اسلام سن تمییز و غیر تمییز، سن تکلیف و غیر تکلیف وجود دارد که سن تکلیف در دختران و پسران متفاوت است، همچنین سه دوره تربیتی 7 ساله بیان شده است.

کارشناس مسایل فضای مجازی بیان کرد: نظام رده بندی سنی غربی و طبق مکتب فمنیسم و تساوی زن و مرد تقسیم بندی شده است.

حجت الاسلام کهوند ابراز کرد: برخی از بازی ها رایانه ای همچون بازیهای آرایه گرایی برای دختران مناسب و برخی بازی ها همچون بازیهای اکشن و جنگی با روحیات پسران تناسب دارد و برای جنس مخالف ضررهای روحی نامناسبی را به همراه خواهد داشت.

وی نظام رده بندی سنی در کشور را غیر اجرایی دانست و گفت: نظام رده بندی سنی در کشور اجرایی نمی­شود و به آسانی تمام اقشار مختلف مردم با سنین مختلف به همه بازیهای رایانه ای دسترسی دارند.

حجت الاسلام کهوند بیان کرد: برخی از بازیهای ممنوعه رایانه ای را می توان به آسانی و بدون فلیتر از سایت های مختلف یا از طریق کانال های تلگرام دانلود و به آن دسترسی پیدا کرد و حتی این بازیها به آسانی در تمام فروشگاه های سطح شهر و فضای مجازی عرضه می شود.

وی با بیان اینکه نباید از هر روشی برای انتقال مفاهیم دینی به جوانان استفاده شود، گفت: انتقال مفاهیم دینی از طریق بازی برای کودکان در سیره ائمه اطهار وجود داشته است، اما هیچ سیره ای برای انتقال مفاهیم اسلامی به بزرگسالان وجود ندارد، بنابراین هیچ دلیل شرعی و فقهی برای توسعه بازیهای رایانه ای برای جوانان وجود ندارد.

حجت الاسلام کهوند در بخش دیگر از سخنانش به بررسی آسیب های بازیهای رایانهای پرداخت و ابراز کرد: بازیهای رایانه‌ای سبب شده که تربیت فرزندان از والدین و مربیان گرفته شود و امروزه نوجوان به والدین، معلم و روحانیان کمتر احترام می­گذارند، در حالی که این مسأله قابل تغییر و اصلاح است و باید احترام به والدین، بزرگسالان و معلمان در بازیهای رایانه ای محتوا سازی شود.

کارشناس مسایل فضای مجازی عنوان داشت: در ابتدای تشکیل انقلاب اسلامی ویدیو به جهت نداشتن فیلم مناسب از سوی نظام ممنوع اعلام شده بود و بعد از اینکه فیلم های مناسب تولید و از طریق ویدیو کلوپها عرضه شد، ممنوعیت داشتن ویدیو برداشته شد.

حجت الاسلام کهوند عنوان داشت: در این زمان برای کنسوول های بازی هیچ محتوایی مناسبی تولید نشده است و تمام بازیهای دارای محتوای غربی است، نوجوانانی که با این کنسولها بازی می کنند می توانند به آسانی به اینترنت وصل شوند و امکان ارسال و دریافت هر فایلی فراهم شده است.

وی بر لزوم تولید محتوای مناسب از سوی حوزویان اشاره و ابراز کرد: متأسفانه تاکنون مسؤولان نظام برا ی تولید محتوا به حوزویان مراجعه نکرده­اند و در نهادهای حوزوی این دغدغه­ای برای تولید محتوا مناسب در فضای مجازی به وجود نیامده است.

 حجت الاسلام کهوند به ارائه پیشنهادها و راهکارهایی برای کاهش آسیبهای بازیهای رایانه ای پرداخت و بیان کرد: مناسب است که محتوای مناسبی از سوی حوزویان پژوهش و ارائه و کالای استانداردی از سوی مراکز رایانه­ ای تولید شود و همچنین با توزیع صحیح، اقشار مختلف جامعه از این بازیها بهره های فرهنگی مناسبی را ببرند./998/پ202/ی

 

 

ارسال نظرات