تفقه در دین باید همراه با انذار، تبشیر و تبلیغ باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام ابوالقاسم طاهری، مدیر حوزه علمیه مازندران امروز در دیدار مسؤول بسیج طلاب و روحانیان سپاه کربلا با اشاره به نقش حوزه و روحانیت در ترویج دین و ارزش های اسلامی جامعه گفت: حوزه و روحانیت در طول تاریخ مدافع حقیقی اسلام ناب بوده و هیچ گاه در برابر انحرافات سکوت نکرده است.
وی استقلال را مهم ترین شاخصه حوزه های علمیه در طول تاریخ برشمرد و با بیان این که حوزه هیچ گاه وابسته به دولت ها نبوده است، خاطرنشان کرد: مهم ترین عاملی که زمینه رشد و تعالی حوزه های علمیه را در طول تاریخ فراهم کرده همین استقلال و دوری از وابستگی به دولت ها بوده است.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که حوزه علمیه همواره پشتوانه محکمی در دفاع از دین و ارزش های ناب اسلامی بوده است، تصریح کرد: اگر حوزه و روحانیت نبودند امروز اسلام ناب این گونه عظمت جهانی نداشت و این جایگاه امروز اسلام و انقلاب به برکت تلاش های حوزه و روحانیت است.
حجت الاسلام طاهری با بیان این که حوزه های علمیه بهترین مرکز برای ترویج فرهنگ و نشر آموزه های دینی در جامعه هستند، گفت: به همین دلیل بهره گیری از ظرفیت بالای این مراکز مهم دینی می تواند موجب تقویت بعد معرفتی و دینی در جامعه شود.
وی فهم دین، ابلاغ دین و اجرای دین را از جمله رسالت های حوزه های علمیه برشمرد و اظهار داشت: تنها با پذیرش این مطلب است که می توانیم به هدف اصلی حوزه های علمیه که ترویج عبودیت است دست پیدا کنیم.
حجت الاسلام طاهری از حوزه های علمیه به عنوان مرکز نشر و گسترش اسلام ناب محمدی یاد کرد و گفت: دشمن همواره از نقش حوزه و روحانیت هراسان بوده و همه تلاش خود را در جهت تضعیف این جایگاه به کار گرفته است.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران افزود: طلاب حوزه های علمیه باید همه توان خود را در جهت انجام وظایف و تکالیف خود به کار گیرند، و در این راستا ارتقای سطح علمی و پژوهشی با بهره گیری از توان اساتید حوزه یکی از رسالت مهم علمی طلاب است.
مدیر حوزه علمیه مازندران تصریح کرد: با بررسی اوضاع در جامعه امروز مشاهده می شود که متأسفانه در هر دو بعد جامعه دینی ما ضعف هایی وجود دارد و این ضعف ها را جز حوزه و روحانیت نمی تواند برطرف کند.
وی با بیان اینکه جامعه ما به آن صورت به درک صحیح از دین تاکنون نرسیده است، اظهار داشت: رسالت امروز حوزه های علمیه تبیین صحیح و اثرگذار مبانی دینی در جامعه به منظور رشد و تعالی جامعه اسلامی است.
حجت الاسلام طاهری حوزههای علمیه را یکی از مصادیق بنیانهای دینی برشمرد و اظهار داشت: هدف آرمانی حوزه ترویج عبودیت است و ترویج عبودیت از راه تعلیم دین و ابلاغ و اجرای دین حاصل میشود و این همان تبلیغ است.
مدیر حوزه علمیه مازندران، تفقه در دین را یکی دیگر از وظایف روحانیت دانست و خاطرنشان کرد: تفقه در دین باید همراه با انذار و تبشیر و تبلیغ باشد.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که حوزه های علمیه انسان ساز است و فکر و اندیشه را می سازد، افزود: حوزه های علمیه راه و روش صحیح زندگی کردن را به انسان نشان می دهد.
وی با بیان این که باید در امور نتیجه و خروجی کارها را ببنیم و بعد حمایت کنیم، ادامه داد: امروز شخصیت هایی همچون امام راحل، رهبر معظم انقلاب و بسیاری از مراجع عظام تقلید پرورش یافتگان حوزه های علمیه هستند.
حجت الاسلام طاهری مسجد، حسینه و حوزه های علمیه را سه مؤسسه فرهنگی و تأثیرگذار در اسلام یاد کرد و گفت: مسجد یادگار پیامبر گرامی اسلام، حسینیه یادگار امام حسین(ع) و حوزه های علمیه نیز یادگار مهم امام صادق(ع) هستند.
عضو شورای حوزه علمیه مازندران در ادامه به نقش حوزه های علمیه در تاریخ اشاره کرد و با بیان این که عزت و عظمت امروز نظام اسلامی مدیون نقش آفرینی حوزه و روحانیت است، گفت: روحانیت استقلال، عزت و ملیت ایران را در برابر هجمه های دشمنان حفظ کرد.
مدیر حوزه علمیه مازندران با بیان این که حوزه های علمیه همواره عامل وحدت و نقش بازدارنده را داشته اند، تصریح کرد: امروز خلاصه کار روحانیت حرکت به سوی کمال و همچنین هدایت دیگران به سوی کمال است.
حجت الاسلام طاهری با بیان این که علوم دینی بر پایه فطرت است، ادامه داد: دین مبین اسلام از عالم تا خاتم یکی است و تنها برای یک زمان خاص نیست بلکه برای همه زمانها است.
وی با بیان این که رمز موفقیت شیعه در صحنه بودن و پیشگام بودنش است، افزود: طلاب و روحانیان شیعه نیز با ایجاد وحدت و همدلی در جامعه، زمینه را برای رشد و تعالی جامعه فراهم کنند./950/202/ب2