نباید به دلیل علاقه به بستگان و جناح از مسیر حق خارج شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید امشب در برنامه سخنرانی ماه مبارک رمضان که از شبکه دوم سیما پخش شد، با اشاره به درخواست های امام سجاد(ع) از خداوند متعال در دعای مکارم الاخلاق گفت: حضرت عرضه می دارد که خداوندا مرا اهل سداد قرار بده.
وی افزود: سداد در لغت عرب دو معنا دارد و از ماده سد گرفته شده، سد آن دیواره ای است که در برابر طغیان آب قرار می دهند تا آب از طغیان باز ایستد، در این صورت معنا این می شود که خداوندا مرا در برابر طغیان حوادث محکم قرار بده.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که معنای دوم سداد اهل حرف حساب و راه صحیح بودن است، اظهار داشت: یعنی خدایا من را از کسانی قرار بده تا در مسیر صحیح قدم برداشته و اهل حرف حساب باشم، نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که در آیات و روایات درباره محکم بودن انسان با ایمان بحث های بسیاری وجود دارد.
وی ادامه داد: نشانه ایمان استحکام است، در روایتی آمده که انسان با ایمان همانند کوه محکم است که تندبادها آن را تکان نمی دهند، در واقع تندباد است که به کوه می خورد و تغییر مسیر می دهد نه این که تندباد مسیر کوه را عوض کند؛ کوه ثابت در جای خود ایستاده است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که انسان با ایمان در برابر طوفان های اجتماعی، شهوت، مقام، حمله دشمن، زرق و برق دنیا، غضب، عداوت و دشمنی می ایستد، ابراز داشت: انسان مؤمن طوفان ها را تغییر می دهد نه این که طوفان ها او را عوض کنند.
وی عنوان کرد: حدیثی دیگری داریم که فرمود مؤمن از قطعات آهن و فولاد نیز محکم تر است، قطعات آهن وقتی وارد آتش شود نرم شده و تغییر پیدا می کند اما مؤمن اگر شهید شده و سپس زنده شود برنامه ایمانش در زندگی دوم تغییر پیدا نمی کند یعنی از آهن و فولاد نیز محکم تر است.
این مرجع تقلید با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) درباره مؤمنان خاطرنشان کرد: حضرت فرمودند وقتی آدم با ایمان عصبانی می شود از مسیر حق خارج نخواهد شد، انسان مؤمن در حال غضب نیز بر خود مسلط بوده و از مسیر حق منحرف نمی شود.
وی اضافه کرد: امام صادق(ع) در ادامه فرمودند اگر انسان مؤمن به کسی علاقه داشت این علاقه او را به باطل نمی کشاند، یعنی این که چنین انسانی به خاطر بستگان و دوستانش خود را در مسیر باطل قرار نمی دهد، نباید گفت چون جناح من است که هر راهی اعم از حق و باطل باید آن را تقویت کنم.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که نشانه دیگر انسان با ایمان این است که زمانی که قدرتمند شد بیش از حقش را مطالبه نمی کند، گفت: چند نفر داریم که درحال غضب، علاقه مند شدن به کسی و زمانی که قدرت پیدا می کند درست عمل کند.
وی افزود: گفتن من مسلمان و شیعه هستم آسان است اما در برنامه های عملی مشکلاتی مشاهده می شود، در آیه 66 سوره انفال قرآن می فرماید اگر شما صد نفر باشید بر دویست نفر غالب شده و اگر هزار نفر باشید بر دوهزار نفر غالب خواهید شد، در جنگ های گذشته موازنه قوا به وسیلع کثرت نفرات بود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که در جنگ تحمیلی دیدیم که دشمن از جهات بسیاری برتری داشت و موازنه قوا نبود، اظهار داشت: در سلاح، برنامه های اطلاعاتی و بسیاری از موارد موازنه نبود اما بر اثر قدرت، استحکام ایمان، عاشق شهادت بودن و ایستادگی مشاهده کردیم که بر دشمن پیروز شدند و دشمن نتوانست یک وجب از خاک کشور را در اختیار بگیرد./1323/پ202/ج