مهمترین موانع درونی و بیرونی در زمینه پیشرفت اقتصاد مقاومتی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، مهدی طغیانی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع)، صبح امروز در کارگاه گفتمانسازی مباحث بیمه و تأمین اجتماعی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی که در دانشگاه شهرکرد برگزار شد، اظهار داشت: امروزه بخش عمدهای از موفقیتهای اقتصادی در کشورها از تبدیل علم به عمل حاصل میشود.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی اقتصادی پیشرفتگرا است، افزود: این نظام اقتصادی در شرایط فشار، در مقابل تحریمها، دشمنیها و خصومتها میتواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد.
طغیانی، بیصبری را یکی از موانع درونی بر سر راه اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: شاخص بیصبری در کشور ما شش و در کشورهای پیشرفته دو است، یعنی مردم کشورهای پیشرفته سه برابر بیشتر از ما صبور هستند.
وی عدم توجه به وابستگیهای متقابل و همبستگیهای جمعی(رابطه ولاء)، سواد اندک اقتصادی و مالی(هجوم به بازارها در پی شایعات)، ادراکهای اقتصادی نادرست، فقدان الگوی صحیح مصرف، عدم وجود روحیه سرمایهگذاری و عادت به پسانداز و بهرهوری پایین را به عنوان سایر موانع درونی اقتصاد مقاومتی برشمرد.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) از تحریمهای اقتصادی و مالی، رقابت شدید در عرصه اقتصادی، وجود شرکتهای چند ملیتی، استعمار نو از طریق نهادهای بینالمللی، هجوم نظری و تئوریک، نفوذ اطلاعاتی و جاسوسی اقتصادی به عنوان مهمترین موانع بیرونی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.
این مقام مسؤول، مهمترین برنامههای تأمین اجتماعی به منظور پیشرفت در زمینه اقتصاد مقاومتی را بهرهوری در اقتصاد سازمان، افزایش میزان درآمد بیمهای به مصارف ناشی از ایفاء تعهدات، افزایش سهم درآمدهای حاصل از سرمایهگذاری، افزایش افراد تحت پوشش، بهبود و ارتقا تعاملات، تبیین و اصلاح قوانین و مقررات، انطباق با اصول بیمههای اجتماعی و دانش روز، توسعه سرمایههای انسانی، بهبود سطح خدمات، افزایش میزان دسترسی و بالا بردن کیفیت زندگی مشمولین دانست.
طغیانی در پایان، تغییرات جمعیتی، تورم، بیکاری و رکود اقتصادی را از جمله موانع کلان و بهرهوری پایین و انواع ریسکها را مهمترین موانع خرد در زمینه پیشرفت اقتصاد مقاومتی بیان کرد.
در ادامه این کارگاه نیز محمد منصور عظیمزاده اردبیلی، مشاور معاون فرهنگی اجتماعی تأمین اجتماعی کشور، اظهار داشت: تابآوری در ادبیات اقتصادی به معنای این است که یک نظام اقتصادی بتواند خود را در مقابل مخاطرات حفظ کند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اقتصاد مقاومتی در پسابرجام نقشی دارد یا نه، گفت: در پسابرجام فرصتی طلایی وجود دارد که با استفاده از آن میتوان تحریمهای احتمالی آینده را خنثی کرده، احتمال شکنندگی که نقطه مقابل تابآوری است را پایین آورده و تابآوری اقتصاد را بالا ببریم.
مشاور معاون فرهنگی اجتماعی تأمین اجتماعی، کاهش وابستگی به نفت، دانش بنیان و مردمی کردن اقتصاد را سه عامل موثر بر بالا بردن تابآوری در مقابل شکنندگی عنوان کرد.
عظیمزاده اردبیلی ترویج فرهنگ کار و تولید و استفاده از نیروی کار و سرمایه داخلی، توجه خاص به تولید کالاهای اساسی و محصولات زیربنایی، ترویج مارکهای داخلی به جای مارکهای خارجی، حمایت از تولیدات داخلی و مبارزه با مفاسد اقتصادی را از جمله مهمترین مؤلفههای اجرای اقتصاد مقاومتی دانست.
وی در مورد تفاوت ریاضت اقتصادی با اقتصاد مقاومتی، گفت: بار اقتصادی در نظام مبتنی بر ریاضت اقتصادی بر دوش برنامهریزان و مجریان طرحهای اقتصادی نیست بلکه بر دوش مردم است.
مشاور معاون فرهنگی اجتماعی تأمین اجتماعی، فرار بیمهای، بیماریهای نوظهور، پدیده سالمندی جمعیت، رشد نقدینگی بدون تولید ثروت، بیکاری و رکود اقتصادی را از جمله مهمترین ریسکها و مخاطرات اقتصادی تأمین اجتماعی برشمرد./9457/202/ب1