۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۳
کد خبر: ۳۲۰۳۴۸
آیت الله مصباح یزدی:

برخی به خاطر قصور فکری و یا هوای نفس متوجه نعمت ولایت فقیه و رهبری نیستند

خبرگزاری رسا ـ آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه در اسلام محوریت با خداو عبودیت خداوند است، گفت: مادیات یک ضرورت موقت است ولی متأسفانه برخی متدینین گمان می‌کنند همه چیز با رفع تحریم‌ها حل می‌شود و حتی برخی برای خود و اهل و عیال و هفت نسل آینده خود مال اندوزی می‌کنند.
آيت الله مصباح يزدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، پیش از ظهر امروز در دیدار جمعی از اعضای شورای دبیرخانه کانون مساجد استان قم، با تشکر از فعالیت‌های این کانون، اظهار داشت: هدف تشکیل این کانون ها این است که از ظرفیت مساجد برای اهداف معنوی و پیشرفت های مادی استفاده شود و تمام این برکات را خداوند به برکت انقلاب نصیب ما کرده است.


وی با اشاره به اینکه محوریت مساجد ریشه در صدر اسلام دارد، افزود: ما طلبه‌ها مسائل را به ریشه‌های اولیه آن برمی‌گردانیم و در این مساله هم باید دید که جدا شدن کارها از مساجد از کی بوده و چطور شده است که کارها از مساجد خارج شده است و الآن باید چه بکنیم تا همان کارایی به مساجر برگردد.

 

در طول تاریخ عده‌ای به دنبال تفکیک دین و دنیا بوده‌اند
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که باید دید چه ارتباطی بین فعالیت‌های اجتماعی و مساجد وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که انبیا برای سعادت دنیا و آخرت انسان‌ها آمده‌اند و برنامه آنها به گونه‌ای منسجم، هماهنگ در هم تنیده بوده است که هم اهداف دنیوی را تأمین می‌کرده و هم اخروی ولی در طول تاریخ کسانی سعی کردند که آنها را از هم جدا کنند.


وی ریشه سکولاریسم را در تاریخ بسیار با سابقه دانست و یادآور شد: از قرآن هم همین برداشت می شود که در اسلام محور خدا و بندگی خدا است ولی در کنار آن برای خرید و فروش هم برنامه دارد؛ زمانی که پیامبر(ص)می‌فرمود این گونه رفتار کنید برخی می‌گفتند این مال ما است و هر جور بخواهیم رفتار می‌کنیم که این همان تفکیک دین از امور دنیا و جامعه است.


استاد برجسته حوزه علمیه با بیان این که تفکیک دین و دنیا سبب به انحراف رفتن هر دو می‌شود، ابراز داشت: از یک طرف توحید و عبادت خدا به انحراف رفت و به بت پرستی رسید و از طرف دیگر در معاملات به سمت ربا خواری و رشوه خواری و دیگر مفاسد رفت.


وی با اشاره به این که به صورت جامع باید بگویم اسلام به دنبال براندازی سکولاریسم بوده است، افزود: پیامبر(ص) هم در بعد اجتماعی و هم در بعد عبادی برنامه داشت ولی طولی نکشید که بعد از رحلت پیامبر(ص) گفتند که خلافت ربطی به دین و خدا ندارد و ما باید خودمان رییس تعیین کنیم و شد آنچه شد.


آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: در طول تاریخ اسلام تلاش‌هایی از طرف برخی علمای دور اندیش صورت گرفته است که در صدد اصلاح مفاسد ناشی از تفکیک دین و دنیا بوده‌اند؛ از جمله خواجه نصیر طوسی که با تدبیر حکیمانه الهی توانست هم با بنی عباس و هم با مغول‌ها مبارزه کند و زمینه یک حکومت الهی را فراهم کند و نمونه‌های دیگری هم در تاریخ وجود دارد.


وی با بیان این که تمام این تلاش‌ها در جهت اصلاح بود، یادآور شد: خدای متعال مقدر فرموده بود که این کار به دست امام خمینی(ره) به انجام برساند و آنقدری که ما باید بابت این نعمت شاکر باشید در هیچ زمانی مردم بدهکار نبوده‌اند.


استاد برجسته حوزه علمیه قم ابراز داشت: اخلاص امام امتیاز ویژه برای ایشان بود؛ ایشان توانست انقلابی به وجود آورد که بعد از 37 سال هر روز بهتر و مقتدرتر می‌شود.

 

برخی به خاطر قصور فکری و یا هوای نفس متوجه نعمت ولایت نیستند
وی افزود: یکی از نعمت های بسیار بزرگ خدا این است که بعد از امام کسی را به ما داد که در جهان مثلش را نمی‌شناسیم و شکر این نعمت بر ما واجب است ولی متأسفانه برخی به علت قصور فکر و برخی هم از روی هوای نفس متوجه این نعمت نیستند.


آیت الله مصباح یزدی با بیان این که مدیریت جوامع با فعالیت‌های فردی امکان پذیر نیست، خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم در امور اجتماعی موفق باشیم باید تشکیلاتی پیدا شود تا کار منتقل شود به نسل آینده؛ در دستگاه انبیا هم وقتی حکومت را تشکیل می‌دادند تشکیلاتی را درست می‌کردند و امور حکومت را بین افراد شایسته تقسیم می‌کردند.


وی  با اشاره به این که از وقتی در جامعه دین به حاشیه رفته، در روحانیت تشکیلات رو به صفر رفته است، گفت: تنها چیزی که از این تشکیلات برای شیعه و روحانیت باقی ماند همین نهاد مرجعیت است و سایر تشکیلاتی که لازمه مدیریت دینی جامعه بود منحل شد و مساجد با هم ارتباطی نداشتند و اگر هم الان چیزی است به برکت انقلاب اسلامی است.


استاد برجسته حوزه علمیه ابراز داشت: هنوز برخی این گونه فکر می‌کنند که این حرف‌ها بیهوده است و نباید تشکیلات و ارتباط وجود داشته باشد زیرا ما بابی در فقه برای این مسائل نداریم که نشان از جهل آنها است.


وی با اشاره به این که امروزه به فضل خدا نسل جوان ما متوجه ضرورت این مهم شده‌اند، افزود: همه این‌ها در سایه یک نظام منسجم و هماهنگی دو رویه مادی و معنوی فراهم می‌شود و اگر این‌ها نباشد کُمیت ما لنگ خواهد بود.


آیت الله مصباح یزدی با بیان این که وظیفه ما جبران کمبودها و حفظ خود از شیطان است، خاطرنشان کرد: با توجه به این که حکومت ما هم مادی و هم معنوی است باید هر دو جنبه را به برکت اسلام بیاموزیم و در صدد اجرای آن باشیم .


وی با بیان این که فعالیت‌های اجتماعی بودجه می‌خواهد، یادآور شد: این که بگوییم ما قربتا الی الله کار می‌کنیم به این معنی است که جامعه را نشناختیم زیرا زندگی به پیش نمی‌رود و باید لوازم زندگی مادی فراهم باشد ولی از طرف دیگر این آفت وجود دارد که توجه به مسائل مادی نباید در ذهن ما غلبه پیدا کند و مانند مارکسیست ها همه چیز را تابع مادیات بدانیم.

 

برخی متدینین فکر می‌کنند همه چیز با رفع تحریم‌ها حل می‌شود
استاد برجسته حوزه علمیه ابراز داشت: این تفکر فقط مخصوص مارکسیست‌ها نیست و برخی متدینین ما هم گمان می‌کنند که همه چیز با رفع تحریم‌ها حل می‌شود و با رونق اقتصادی همه چیز تمام می‌شود؛ اگر چه که نباید از مادیات غفلت کرد ولی نباید تمام امید ما به مادیات باشد.


وی با بیان این که در کلمات امام هم این تفکر وجود داشته است، افزود: متأسفانه برخی روحانیون و جا افتاده‌های متدین ما این حرف‌ها را می‌زنند؛ مادیات یک ضرورت موقت است و ما برای پیشرفت نیاز به علم و عمل داریم.


آیت الله مصباح یزدی با بیان این که ما باید از بودجه‌های آبرومند برای پیشرفت خود استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: نباید آبرو و عزت اسلام را به خاطر رسیدن به مادیات هزینه کرد و در صدر اسلام هم با وجود مشکلات مادی فراوان با قناعت زندگی می‌کردند و زیر بار حرف کفار نمی‌رفتند.

 

علاقه مردم به روحانیت به خاطر دوری از مادیات است
وی با بیان این که مردم توقع دارند که روحانیت نسبت به امور مادی بی اعتنا باشد، یادآور شد: علاقه‌ای که مردم به روحانیت دارند به همین خاطر است زیرا دیدند که این‌ها به دنبال سود شخصی خود نبوده‌اند و هر وقت روحانیت به سمت مادیات رفته اند ارادت مردم هم به آنها کم شده است.


استاد برجسته حوزه علمیه با بیان این که برخی افراد در حوزه سالیان درازی به تحصیل مشغول بوده‌اند ولی اسلام را به خوبی نمی‌شناسند، ابراز داشت: این افراد به اسلام به دید جامعیت نگاه نکرده‌اند و یا بعد عبادت آن را دیده‌اند و یا بعد مادی آن را؛ الحمد للله خداوند رهبری به ما داده است که اسلام را جامع می‌بیند.


وی با اشاره به برخی افراد که خود را عالم و از آموختن مبرا می‌دانند، گفت: انسان هیچ گاه از آموختن بی نیاز نیست و لایه های اسلام به گونه ای است که برای شناخت آن نباید هرگز از علم آموزی دور باشیم و به طور کلی باید مراقب آفت‌ها باشیم و هم درست بیاموزیم و هم درست تعلیم دهیم.


آیت الله مصباح یزدی با بیان این که در مقام عمل هم باید از خود مراقبت کنیم، خاطرنشان کرد: ما باید در عمل به مردم نشان دهیم که تعلقی به دنیا نداریم و به دنبال این نیستیم که برای خود و اهل و عیال خود و هفت نسل آینده خود مال کسب کنیم زیرا مردم می‌فهمند و می‌دانند که این حقه ای است برای دنیا پرستی و اگر مردم احساس کنند که این رقابتی است میان دو آخوند بر سر پست و مقام و دنیا دیگر به آنها اعتماد نمی‌کنند./843/پ201/ج

ارسال نظرات