۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵
کد خبر: ۲۸۷۹۷۴
دبیر جشنواره بین‌المللی نشان شهریار:

آذربایجان می تواند جریان‌ساز فرهنگی و هویتی در منطقه باشد

خبرگزاری رسا ـ دبیر جشنواره بین‌المللی نشان شهریار گفت: آذربایجان به عنوان نقطه ثقل ایران اسلامی و با جمعیت بزرگ مسلمان اعم از شیعه و سنی می تواند با در جریان سازی فرهنگی، هویتی و علمی در دیگر کشورهای جهان مؤثر باشد.
احمد فرشبافيان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، احمد فرشبافیان، دبیر جشنواره و رییس مؤسسه آذربایجان شناسی دانشگاه تبریز امروز در نخستین جشنواره بین المللی نشان فرهنگی شهریار امروز که در سالن اجتماعات دانشکده برق دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار داشت: در طول تاریخ هر ملتی که با هویت دینی و تفکر اندیشمندان خود همراه بوده، بر دیگر ملت‌ها نیز تأثیرگذار بوده است.


وی ادامه داد: امروز ملت‌های مسلمان زیر لوای اسلام متأثر از یکدیگر هستند؛ هر مقدار وحدت میان امت اسلامی بیشتر باشد؛ قدرت سخت افزاری نمایان‌تر می شود که اگر این همگرایی در سطح دانشمندان، علما و اندیشمندان باشد، روز به روز برجستگی های تمدنی، فرهنگی و نرم افزاری نمایان تر می شود، این اتحاد تنها با تظارب فکری امت اسلام به ویژه در منطقه غرب آسیا حاصل می شود.


فرشبافیان با تأکید بر اهمیت ارتباطات علمی، فرهنگی و ادبی با کشورهای همسایه، خاطرنشان کرد: آذربایجان به عنوان نقطه ثقل ایران اسلامی، با همسایگان شمالی ایران هم‌مرز بوده و با جمعیت بزرگ مسلمان اعم از شیعه و سنی می تواند با لحاظ مفهوم امت اسلامی در جریان سازی فرهنگی و علمی در دیگر کشورهای جهان مؤثر باشد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح اهداف و برنامه‌های مؤسسه آذربایجان شناسی اظهار داشت: این مرکز با هدف انسجام و هم افزایی فعالان حوزه آذربایجان، با تشکیل شورای سیاست گذاری و شورای پژوهشی و علمی از سال گذشته فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرده است.


فرشبافیان احیای فرهنگ آذربایجان، ایجاد ارتباط میان دانشمندان مراکز آکادمیک ایران در منطقه آذربایجان با مراکز علمی کشورهای همسایه، شناسایی نخبگان آذربایجان در تمام نقاط دنیا و برگزاری نشست ها و جلسات علمی را از دیگر اهداف مؤسسه عنوان کرد و گفت: جشنواره نشان شهریار عامل حرکتی جدی در تبادلات فرهنگی منطقه آذربایجان خواهد بود.


این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: فراخوان جشنواره از دی ماه سال 93 به دانشگاه های ایران و کشورهای هم‌جوار ارسال شد، که در نهایت تا پایان تیر ماه سال جاری بیش از 84 اثر به دبیرخانه رسید که از این تعداد 5 نقر به عنوان پدیدآورندگان آثار فاخر در حوزه فرهنگ، ادب و تاریخ آذربایجان حائز نشان فرهنگی و سه نفر حائز دریافت تندیس و لوح شناخته شدند.


وی با بیان این‌که آثار فاخری پس از مهلت اعلام شده و تعدادی تک مقاله به دبیرخانه جشنواره نیز رسیده است، افزود: فراخوان جشنواره بر این مبنا بوده که نخبگان فرهنگی که آثاری ثبت و یا چاپ شده خود را به دبیرخانه ارسال کنند که در نهایت 32 اثر از آذربایجان، 30 اثر از ایران، 20 اثر از ترکیه و 2 اثر از نخجوان دریافت شد.


رییس مؤسسه آذربایجان شناسی دانشگاه تبریز ادامه داد: در این جشنواره به 2 نفر از کشور جمهوری آذربایجان، 2 نفر از ترکیه و 1 نفر از ایران نشان بین المللی شهریار اعطا می شود، ضمن این‌که اثار یکی از اساتید جمهوری خودمختار نخجوان و 2 نفر از نویسندگان و اساتید تبریز مورد تجلیل قرار خواهد گرفت.


رییس مؤسسه تحقیقاتی، پژوهشی آذربایجان شناسی ایجاد ارتباط با مراکز علمی و تحقیقاتی کشورهای حوزه تمدن ایران، شاسایی چهره های برجسته، برگزاری دوره دانش افزایی و حمایت از طرح‌های پژوهشی و پایان نامه های مرتبط با حوزه آذربایجان شناسی را از دیگر برنامه های مؤسسه عنوان کرد و گفت: نخستین جشنواره بین المللی نشان فرهنگی شهریار نیز در راستای این اهداف برگزار می شود./935/202/ب3

ارسال نظرات