۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۷
کد خبر: ۲۸۱۲۸۳
ایزدی در همایش بسیج اساتید در مشهد:

پیشرفت اقتصادی در گرو تعامل با آمریکا توهمی بیش نیست

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مسائل هسته ای با بیان این که برخی در آمریکا معتقدند روش صحیح برخورد با ایران تحریم بیشتر است و این تحریم ها بوده که ایران را پای میز مذاکره آورده است، گفت: در آمریکا علاوه بر سه گروه مخالف توافقات هسته ای گروه های موافقی نیز وجود دارند به طوری که در نظرسنجی اخیر که منتشر شده اکثر یهودیان آمریکا با توجه به اینکه دموکرات هستند خود را موافق این توافقات اعلام کرده اند.
فواد ايزدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، فواد ایزدی، کارشناس مسائل هسته ای امروز26 مرداد در شانزدهمین اجلاسیه سالانه بسیج اساتید کشور که در ساختمان صبای مشهد برگزار شد، به بررسی متن برجام پرداخت.

وی در باره نکات توافق نامه گفت: بخشی از این متن در دانشگاه ها تأثیرگذار خواهد بود و آن این است که براساس این توافق نامه لیست اقلام دوگانه کاربردی را نباید از بازار آزاد خریدار کنیم بلکه برای ورود این اقلام به کشور بایستی از کمیسیون 1+5 اجازه بگیریم و این در حالی است که طرف مقابل اشراف نسبت به صنایع معمولی ما پیدا خواهد کرد و از طرفی دانشگاه ها به ویژه دانشکده های مهندسی در اختراعات خود درگیر خواهد شد.

ایزدی افزود: در ورود این گونه کالاها به کشور طرف مقابل مذاکره راستی آزمایی می کند که آن قطعه برای چه صنعتی قرار است در ایران مورد استفاده قرار گیرد.

الزامات متن برجام

این کارشناس مسائل هسته ای در ادامه درباره الزامات متن برجام گفت: ما چیزی به اسم لغو تحریم ها در توافق نامه نداریم بلکه بحث تعلیق تحریم ها مطرح شده است و شاید پس از هشت سال تحریم ها لغو شود که آن هم به طور کامل مشخص نیست و از طرفی کل متن برجام برای طرف مذاکره داوطلبانه است ولی برای کشور ما که قطعنامه صادر شده عمل نکردن به متن نقض آن محسوب می شود.

 وی با بیان این که آبرو در سیاست آمریکا جایگاهی ندارد چرا که آنان در لیست کارهای دولتی خود حمله به کشورها را اقدامی مثبت می دانند، خاطرنشان کرد: در بحث بازرسی های مطرح شده در توافق نامه گفته شده است که همه دولت ها می توانند قطعنامه 2231 را اجرا کنند این بدان معناست که امکان بازرسی از کشتی های ایران توسط همه کشورها امکان پذیر است.

این کارشناس سیاسی تاکید کرد: این متن باید به طور کامل بررسی شود تا راه های فرار طرف مقابل در انجام تعهدات بسته شود.

وی از مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان خواستار شد که زمانی که نظر رسمی کشور را درباره نتیجه مذاکرات می خواهند اعلام کنند این جمله را که ایران فقط محدودیت در حوزه هسته ای را می پذیرد را مطرح کنند، اظهار کرد: چرا که این جمله می تواند درباره محدودیت های موشکی و تسلیحاتی از جانب طرف مقابل مذاکره به لحاظ سیاسی کمک ساز باشد.

وی با اشاره به این که امروز در آمریکا 18 کاندیدای ریاست جمهوری وجود دارد گفت: تمامی این کاندیداها اعلام کرده اند که مخالف توافق هسته ای هستند برخی عنوان می کنند در روز اول و برخی دیگر می گویند در روز دوم ریاست جمهوری خود توافقات با ایران را لغو خواهند کرد.

دعوای اصلی جمهوری خواهان در آمریکا مسائل سیاسی  

وی دعوای اصلی جمهوری خواهان را مسائل سیاسی دانست و بیان کرد: این افراد درصددند بگویند که ما از اوباما مخروبه تحویل گرفته ایم بنابراین چنانچه نماینده حزب جمهوری خواه با توافقات هسته ای مخالفت کرد نباید تصور کنیم که توافق خوبی عاید ما شده است خیر آنان درون خود دعواهای سیاسی دارند.

وی با بیان این که برخی در آمریکا معتقدند روش صحیح برخورد با ایران تحریم بیشتر است و این تحریم ها بوده که ایران را پای میز مذاکره آورده است گفت: در آمریکا علاوه بر سه گروه مخالف توافقات هسته ای گروه های موافقی نیز وجود دارند به طوری که در نظرسنجی اخیر که منتشر شده اکثر یهودیان آمریکا با توجه به اینکه دموکرات هستند خود را موافق این توافقات اعلام کرده اند.

این تحلیل گر سیاسی افزود: این به این معناست که در درون جامعه صهیونیسم در آمریکا اختلاف نظر در رابطه با برجام وجود دارد حتی در خود رژیم صهیونیستی نیز این اختلافات وجود دارند.

تیم اوباما و بخشی از حزب دموکرات آمریکا از موافقین برجام هستند

ایزدی ضمن اشاره به این مطلب که تیم اوباما و بخشی از حزب دموکرات آمریکا از موافقین برجام هستند، ابراز داشت: در روزهای ابتدایی برجام اکثریت مردم آمریکا موافق توافقات هسته ای بوده اند اما امروز این اکثریت کاهش یافته به طوری که 50 درصد مردم آمریکا موافق و 50 درصد از مخالفین توافقات هسته ای می باشند.

وی ضمن اشاره به این که اکثر کارشناسان آمریکا نیز موافق برجام هستند، یادآور شد: بحثی که این جناح ها دارند این نیست که آنان می خواهند با آمریکا تعامل کنند چه گروه های مخالف و چه گروه های موافق موافق براندازی نظام ایران می باشند و تنها در تاکتیک این امر با هم اختلاف نظر دارند.

ایزدی تصریح کرد: این افراد چه مخالف و چه موافق معتقدند که فضا باید به قدری سنگین باشد که رییس جمهوری که پس از اوباما روی کار می آید به دنبال رفع برخی از تحریم ها نباشد.

وی در ادامه درباره تفکر برخی جریانات داخلی نسبت به توافق نامه برجام اظهار داشت: برخی با مقایسه ایران و چین دهه هفتاد میلادی معتقدند که تعامل با آمریکا باعث پیشرفت ایران می شود به طوری که ارزش این تعامل را بیشتر از فرآیند هسته ای می دانند آنان معتقدند که چین به دلیل تعامل خود با آمریکا توانست به رشد اقتصادی برسد.

 وی با طرح این سؤال که چه تفاوتی بین ایران و چین وجود دارد، بیان داشت: اختلاف بین چین دهه 70 و ایران در این است که زمانی که کشور چین با آمریکا به تعامل رسید دارای بمب اتمی بود و آمریکا هیچ وقت این کشور را به حمله نظامی تهدید نکرد.

چین با اسرائیل هیچ مشکلی ندارد

وی ادامه داد: تفاوت دیگر در این است که چین با اسرائیل هیچ مشکلی ندارد و چه بسا رابطه خوبی با رژیم صهیونیستی نیز دارد به طوری که اسرائیل تکنولوژی سلاح های آمریکایی را به چین می فروشد پس ما نباید نسخه پیروی از چین را برای خود بپیچیم چرا که این اعتقاد برای کشور ما مشکل می آفریند.

ایزدی اظهار داشت: افرادی که چنین اعتقادی در کشور دارند باید این را بدانند که افرادی چون قذافی مرسی و صدام در تعامل خود با آمریکا به چه سرنوشتی دچار شدند واگر آمریکا درصدد تعامل با ایران است پس چرا میلیون ها دلار هزینه در مسیر براندازی نظام جمهوری اسلامی می کند./934/پ202/ج

 

 

ارسال نظرات