تعصبهای حزبی نباید مانع پذیرش حق شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدی ریشهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) بعد از ظهر امروز در برنامه «انس با قرآن» شبکه پنج صدا و سیما به فرازهایی از جزء بیست و سوم قرآن کریم اشاره کرد و گفت: جزء بیست و سوم قرآن، شامل بخش پایانی سوره یس، سوره صافات و سوره ص و بخش نخست سوره زمر است که در آن به پذیرش حق در همه حال توصیه میشود.
وی به تفسیر آیه «فبشر العباد الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه» سوره زمر پرداخت و گفت: خداوند در آیه 17 میفرماید «ای پیامبر؛ مژده بده به کسانی که سخن دیگران را میشنوند و حرف حق را میپذیرند؛ این افراد از راهنمایی و هدایت الهی برخوردار بوده و صاحبان خرد هستند».
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اظهار داشت: صاحبان خرد و علم، افراد متعصبی نیستند؛ زیرا هر آنچه دوستان، حزب و جناحش میگوید را نمیپذیرند؛ بلکه تابع سخن حق و حقیقت هستند؛ حتی اگر از سوی مخالفان باشد.
وی به روایتی از حضرت علی(ع) اشاره کرد و ابراز داشت: حضرت فرمودند «به گوینده سخن نگاه نکنید بلکه به آن چیزی که گفته میشود دقت کنید و اگر مطابق حق است آن را بپذیرید».
حجت الاسلام و المسلمین محمدی ریشهری افزود: در روایتی از حضرت عیسی(ع) نقل شده است که «کلام حق را از اهل باطل نیز قبول کن؛ اما اگر کسی در راه حق است و سخن اش باطل و نادرست است؛ سخن او را نپذیر و آن را نقد کن».
وی تعصبهای حزبی را مانع از پذیرش حق خواند و یادآور شد: تعصب جناحی و حزبی نباید انسان را از پذیرش حق منصرف کند و باعث شود افراد، حرف باطل و نادرست همحزبی خود را قبول و تأیید کنند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)یادآور شد: مرحوم کلینی از پیامبراکرم(ص) این گونه روایت میکند «کسی که تعصب بورزد و دیگران برای حمایت از او تعصب بورزند و او در این هنگام سکوت اختیار کند؛ ایمانش را کنار گذاشته است».
وی به پیامهای آیه 18 سوره زمر اشاره کرد و گفت: تحمل شنیدن سخنان دیگران، سعه صدر، ممنوعیت تقلید کورکورانه از دیگران با وجود حجیت عقل و برخورداری از رشد عقلی برای تمییز حق از باطل از پیامهای این آیه شریفه است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی ریشهری افزود: از دیگر پیامهای آیه 18 سوره زمر، ایجاد فضای باز برای طرح اندیشههای مختلف در جامعه اسلامی است؛ زیرا اسلام، دینی براساس علم، عقل و حقانیت است و همواره حامی حقیقت بوده است.
وی در پایان خواندن کتب ضاله را سبب گمراهی انسان خواند و تصریح کرد: فردی که قدرت تشخیص حق از باطل ندارد با خواندن کتابهای ضاله، گمراه میشود؛ همچون کسی که شناگری را آموزش ندیده باشد و در دریا بیفتد، غرق شدنش حتمی خواهد بود./908/پ202/ف