زیبانگری یکی از مهمترین ویژگیهای مؤمنان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام حبیبالله فرحزاد، استاد حوزه علمیه قم، بعدازظهر امروز در برنامه سمت خدا که از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد، با بیان اینکه بعضی از انسانها مانند پشه و مگس هستند و با وجود زیباییها تنها زشتیها را میبینند، گفت: دیدن زشتیهای دیگران منهای خوبیهایشان کار انسانهای پست است.
وی افزود: انسان مؤمن زیبا نگر است و همواره سعی میکند زیباییها و صفات پسندیده یک شخص را ببیند نه اینکه تنها به ظاهر یک نفر نگاه کرده و فقط عیبهای او را دیده و از او دوری کند.
کارشناس رسانه ملی با بیان که حضرت یوسف(ع) یکی از پیامبرانی هستند که نماد و مظهر زیبا نگری به عالم هستند، ادامه داد: با وجود این برادران ایشان بیش از 99 ظلم به ایشان کردند و موجب شدند که ایشان رنج دوری، زندان، تهمت و دزدی را تحمل کنند، همه آنها را بخشیدند و گفتند چون شما مایه آبروی من شدید و مردم فهمیدند من دارای پدر و مادر و خانواده هستم شما را بخشیدم چون بر گردن من حقدارید.
حجتالاسلام فرحزاد ادامه داد: این نهایت زیبانگری حضرت یوسف(ع) است چون ایشان با وجود ظلمهای فراوان از برادران به خاطر یک حسن و زیبایی آنها را ببخشید.
وی تصریح کرد: اضافه بر این در آیات آخر سوره یوسف(ع) حضرت از خداوند به خاطر اینکه به ایشان نعمت داده و ایشان را حاکم مصر گردانیده و به خاطر اینکه برادرانشان را از بیابان به سرزمین مصر هدایت کرده است قدردانی کرده و تمامی بدیها و رنجهای خود را فراموش میکند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امام صادق(ع) میفرمایند که مؤمن باید برای مانند زنبورعسل مفید باشد، گفت: عسل سه کار مهم انجام میدهد ابتدا اینکه زیباییها را دیده و از این زیباییها استفاده کرده و یک چیزی خوب و ماندگار مانند عسل میسازد و سوم اینکه از زشتیها دور میشود؛ بنابراین ما هم باید مانند زنبورعسل زیبا نگر بوده و زشتی های دیگران ندیده یا کمتر ببینیم.
حجتالاسلام فرحزاد با بیان اینکه انسان باید در برخورد با کودکان هم زیباییهای آنها را دیده و از بیان زشتیها خود داری کند، یادآور شد: حضرت رسول(ص) به نحوی با کودکان برخورد میکردند که آنها به راحتی با ایشان حرف زده و بدون هیچ ترسی خواستههای خود را مطرح می کردند و با ایشان همبازی میشدند./837/پ202/ف