نقش تأثیرگذار مردم و امام جماعت در تحقق مسجد تراز اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی رییسکانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان عصر یکشنبه در همایش مسؤولان واحد خواهران کانون های فرهنگی هنری مساجد شهرستان کاشان در تالار فرهنگ این شهرستان، گفت: مسجد در زمان پیامبر اکرم(ص) محور تمام سیاست های اسلام بوده و همه حرکت ها از سوی پیامبر در بحث اقتصاد، سیاست، فرهنگ، صلح و جنگ و... حول محور مسجد انجام می شده است.
وی از مردم و امام جماعت مساجد به عنوان دو رکن اصلی و اساسی مسجد در تراز اسلامی نام برد و افزود: امروز برای نزدیک شدن به مسجد تراز اسلامی باید مردم و امام جماعت مساجد با هم هماهنگ شوند.
حجت الاسلام معتمدی گفت: با توجه به پیشینه و قدمت دینی شهرستان کاشان، علما، ادبا و شعرای خوبی در این شهر تربیت شده اند، انتظار می رود در حوزه فرهنگ دینی در بخش مساجد اقدامات بهتر از این انجام شود.
وی در ادامه از شناسایی یکهزار کانون فرهنگی هنری خواهران در سطح استان خبر داد و افزود: بیشتر این کانون ها در حال فعالیت هستند، از این رو با توجه به این که 50 درصد از جمعیت ما بانوان هستند، ناگزیر به برنامه ریزی برای آنها هستیم.
رییسکانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان بیان کرد: ظرفیت های مردمی فراوانی در ایران اسلامی وجود دارد و هر مسؤولی در هر زمانی ظرفیت های حوزه مردمی را دید و به آن توجه کرد، توانست به اهداف برنامه ریزی شده برسد و مأموریت های خود را به خوبی انجام دهد.
ظرفیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد را نمی توان نادیده گرفت
حجت الاسلام معتمدی یاد آورشد: ظرفیت های مردمی را در مساجد که ظرفیت های قابل توجهی هم هستند نمی توان نادیده گرفت باید از این ظرفیتها برای کانون های فرهنگی هنری مساجد با مدیریت بهره برد.
وی فعال شدن کانون های فرهنگی خواهران در شهرستان های استان اصفهان از جمله شهرستان کاشان را یاد آور شد و گفت: در شهرستان کاشان 135 کانون فرهنگی هنری خواهران در مساجد فعال شده اند و فی سبیل الله فعالیت دارند.
رییسکانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان با اشاره به تعریف کارکردهای حوزه مساجد گفت: مساجد کارکردهای فراوانی از جمله مسجد و اخلاق، مسجدو خانواده که حوزه وسیع و مجموعه بزرگی است وجود دارد که می تواند جامعه را مدیریت کند.
طرح پیوند مسجد، مدرسه و منزل در استان اصفهان اجرا می شود
حجت الاسلام معتمدی در ادامه از اجرای چندین طرح فرهنگی در حوزه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان خبر داد و یادآور شد: یکی از طرح های مهم ما در استان اصفهان طرح پیوند مسجد، مدرسه و منزل است که پیشنهاد این طرح ارائه شده است و کارهای مقدماتی آن انجام شده و به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به این که مسؤولیت پیگیری و اجرای طرح پیوند مسجد، مدرسه و منزل بر عهده آموزش و پرورش است اظهار داشت: آموزش و پرورش می تواند در راستای پیوند همکاری، هماهنگی و تعامل سه مجموعه مسجد و مدرسه و منزل نقش مهمی داشته باشد.
به گفته وی برای هریک از این سه مجموعه مأموریتی براساس دغدغه هایی که در جامعه وجود دارد مأموریتی تعریف شده است که می تواند این دغدغه ها کمتر شود و بهره وری بالایی که در این بخش ها خواهد بود با یک مدیریت می توان از این ظرفیت بهره مند شد هرچند که در خیلی از مناطق این پیوند صورت گرفته است و دستاوردهای خوبی داشته است.
حجت الاسلام معتمدی گفت: انشاءلله اساسنامه و آئین نامه این طرح از سوی دستگاههای ذیربط ابلاغ خواهد شد و نخستین گامی که برداشته خواهد شد بحث اوقات فراغت است که با طرح پیوند آغاز خواهد شد.
گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی روی زمین مانده است
رییسکانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان در ادامه یکی از مباحث در دستور کار را بحث های گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی را رهبر معظم انقلاب در 28 محور ابلاغ کرده است اما بحث گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی روی زمین مانده است.
وی افزود: برای هردو بخش برنامه ریزی داریم، اما ابتدا بحث گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را آغاز کرده تا انشاءالله ابتدا نقشه راه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی تهیه شود و برای این کار باید از ظرفیت مساجد در سطوح مختلف هیأت امنای مساجد، امام جماعت و کانون های فرهنگی مساجد استفاده شود تا هریک از مساجد بتوانند جغرافیای مساجد خود را در بحث اقتصاد مقاومتی انجام تا جامعه در بحث اقتصاد مقاومتی به یک فهم و ادبیات مشترک برسد تا وقتی بحث اقتصاد مقاومتی در جامعه می شود همه مردم یک فهم و ادبیات مشترک در باره آن داشته باشند.
به گفته وی این کار در دستور کار قرار گرفته است و این کار برای اجرا باید از سوی مسوولان کانون های فرهنگی مساجد اجرایی شود تا بازخورد آن در محله ها و آبادی ها و استان ها و شهرها بروز و ظهور داشته باشد./1307/پ202/ب4