۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۷
کد خبر: ۲۴۷۲۹۶
استاد حوزه علمیه قم:

دوری از نشاط پایدار انسان را به دام شادی‌های کاذب می‌اندازد/ افسردگی ارمغان شادی‌های کاذب است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان این که شادی واقعی شادی است که بتواند دورن انسان را متحول کرده و همراه با رضایت الهی باشد، گفت: شادی که این ویژگی‌ها را ندارد و ظاهری باشد منجر به افسردگی می‌شود.
شادي اسلامي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم خلعتی، استاد حوزه علمیه قم شامگاه دیروز در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با بیان این که شادی واقعی شادی است که رضایت خداوند را به همراه داشته باشد، گفت: شادی واقعی، شادی درونی انسان است و این نوع از شادی می تواند اضافه بر نشاط آدمی موجب رضایت الهی شود.

 

وی افزود: پایداری داشتن، به کمال رساندن، تضمین خوشبختی، و رضایتمندی شخصی و الهی از مهم ترین ویژگی های شادی و نشاط در اسلام است.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که شادی واقعی باید بتواند تمام این ویژگی ها را با خود به همراه داشته باشد، ادامه داد: شادی های کاذب شاید بتوانند درون انسان را شاد کنند ولی در شادی باطنی او هیچ نقشی ندارند.

 

خلعتی تصریح کرد: متأسفانه یکی از خصلت های بد شادی های کاذب این است که چون موقت بوده و نمی توانند موجب شادی همیشگی فرد شوند، فرد برای این که بتواند باز هم شاد شود به گوش دادن به موسیقی های مختلف و انواع گناهان روی می آورد و حس حرص و تنوع طلبی در چنین فردی بیداد می کند.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که شادی های موقت و کاذب روح انسان را یک دفعه از صفر به اوج می رسانند و پس از آن یک دفعه روح انسان را رها می کنند، گفت: دلیل کاذب بودن شادی های موقت هم همین است؛ زیرا روح انسان ذره ذره باید به شادی دست یابد تا این شادی پایدار باشد و بتواند موجب نشاط دائمی فرد شود.

 

خلعتی با بیان این که انسان در شادی ظاهری بیش از حد به ظاهر پرداخته و از باطن و دورن غافل می شود، تصریح کرد: همین بی توجهی نسبت به درون انسان را در اثر گذشت زمان با شادی های کاذب به افسردگی مبتلا می کند که اگر این افسردگی درمان نشود فرد را به بی هدفهی و جمود در زندگی می رساند.

 

وی با بیان این به این که موسیقی های کاذب روی اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک انسان اثر می گذارد، ادامه داد: موسیقی های لهو و لعبی از جمله این موسیقی ها بوده و به شدت برای مغز و شخصیت انسان مخرب است.

 

استاد حوه علمیه قم کمک به دیگران، ایثار، مهربانی به خانواده و مردم، گره گشایی از مشکلات مردم، حضور در مجلس عزای اهل بیت(ع) را از جمله فعالیت هایی عنوان کرد که برای انسان شادی و نشاط پایدار را به دنبال دارد.



وی یادآور شد: شرط شادی، شادی درون است پس بهتر است برای این که دچار افسردگی و گناه نشویم به جای شادی های زودگذر به سراغ شادی های پایدار و رضایت مندی خداوند برویم./837/پ202/ف

ارسال نظرات