۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۷
کد خبر: ۲۴۵۵۹۸

روش صحیح نفس گرفتن در مرثیه‌سرایی تبیین شد

خبرگزاری رسا - مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید با اشاره به مسأله صوت و لحن و نفس کشیدن گفت: باید توجه داشت که در جاهایی که حالت کشیدگی وجود دارد نمی توان نفس گرفت، اما در حالت هایی که وقف وجود دارد می توان این عمل را انجام داد.
نشست آموزشي فن رثا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پنجمین جلسه از سلسله نشست های آموزشی فن رثا و هنر مرثیه خوانی شنبه شب با حضور پرشور طلاب در سالن همایش زیرزمین مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد.


حجت الاسلام مرتضی وافی مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید در بخش کارگاهی این جلسه با اشاره به مسأله صوت و لحن و نفس کشیدن گفت: باید توجه داشت که در جاهایی که حالت کشیدگی وجود دارد نمی توان نفس گرفت، اما در حالت هایی که وقف وجود دارد می توان این عمل را انجام داد.

 

وی با بیان این که گاهی نفس کشیدن سبب ابهام در صدا می شود، افزود: یکی از راه های محزون خواندن این است که کمی صدا از خیشوم(بینی) بیشتر کشیده شود، البته باید تمرین کرد که در زمان مرثیه خواندن صدا باید بیشتر از دهان خارج شود اما در زمان محزون خوانی می توان از صدای خیشوم استفاده کرد.

 

مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید با اشاره به حالت بکا در فن رثا اظهار داشت: این حالت در زمان توسل به سراغ انسان می آید که کشیدگی صدا در آخر هر بند باید به اندازه باشد؛ اگر این کشیدگی های صدا زیاد و بی اندازه باشد مستمع را ذوق زده می کند.

 

وی به اندام صوتی انسان اشاره کرد و ابراز داشت: پرده دیافراگم از اندام صوتی انسان بوده که برای آزاد شدن صدا به شش ضربه می زند؛ همچنین شش ها، حنجره که تارهای صوتی در آن قرار دارند، گلو، دهان، خیشوم(بینی) و جمجمه از دیگر قسمت های تشکیل دهنده اندام صوتی انسان هستند./1323/پ202/ی

ارسال نظرات