صوفیها معنای احمقانهای از زهد برداشت کردهاند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله توکل، استاد اخلاق حوزه علمیه قم، در چهارمین جلسه اخلاق که در مدرسه گلپایگانی قم برگزار شد، به عوامل و انگیزهها بروز گناهان در انسانها اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل روی آوردن انسانه به گناهان غلبه بر صفت رذلیه بر نفس انسان است.
آیت الله توکل بیان کرد: عامل اصلی گرایش انسانها به سبب طغیان صفات رذیله نفس انسان است و ریشه هوای نفس نیز به دلیل وجود حب به دنیا در دل انسانها است.
وی انگیزه اصلی گرایش انسانها به گناه را تمایل به مال دنیا دانست و گفت: وقتی انسان اقدام به گناه میکند، باطن و نفس او ظلمانی میشود و نمیتواند سیر الی الله ادامه دهد، بنابراین باید حب به دنیا در نفس خویش کاهش دهد تا بتواند از گناهان دوری کند.
آیت الله توکل ابراز کرد: دوری از حب به دنیا با جمع آوری مال در دنیا، کسب و کار منافاتی ندارد ولی نباید وابستگی و دل بستگی به مال دنیا داشته باشیم.
وی در ادامه به حکمت 439 نهج البلاغه درباره زهد اشاره کرد و گفت: زهد در دو جمله از قرآن خلاصه شده است، خداوند میفرماید برای آنچه از شما فوت شده است تأسف نخورید و برای آنچه به شما داده میشود شاد نشوید و هر کس بر گذشته اندوه نخورد و برای آینده شاد نشود، به زهد دست یافته است.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این که مـتأسفانه صوفیها معنای احمقانه ای از زهد اسلامی برداشت کردهاند، گفت: صوفیها زهد را در ژنده پوشی، زندگی فقیرانه و گوشه گیری میدانند در حالی که زهد واقعی و اسلامی بر خلاف این است بلکه معنای واقعی آن این است به مال دنیا دل بستگی نداشته باشیم.
آیت الله توکل بیان کرد: صوفیها به سبب این که اسلام و عقایدشان را از منبعی غیر از ائمه اطهار(ع) دریافت کردهاند، دچار انحراف در دین شدهاند، بنابراین بر مسلمانان واجب است که در رفتار و عمل از آنها دوری کنند./998/پ202/ف