۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۲
کد خبر: ۲۴۳۴۳۸
حجت الاسلام والمسلمین رجبی:

حوزه‌های علمیه مرهون اندیشه علامه طباطبایی هستند

خبرگزاری رسا - عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: علامه طباطبایی با توجه به نیاز جامعه و طبقه روشنفکر، با تفسیر قرآن و علوم عقلی حوزه‌های علمیه را تجهیز کردند.
آيت اله رجبي حجت الاسلام والمسلمين رجبي

گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین رجبی، قائم مقام مؤسسه علمی پژوهشی امام خمینی(ره) و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دومین جلسه هم اندیشی مدیران مدارس علمیه استان که امروز هشتم بهمن ماه برگزار شد، با اشاره به خلاءهای حوزه‌های علمیه و تشخیص علمای شیعه با توجه به نیازهای جامعه ابراز داشت: علمای شیعه با تشخیص نیازهای جامعه و برنامه‌ریزی جهت رفع این نیازها، حوزه‌های عملیه را تجهیز می‌کردند و در زمان معاصر، علامه طباطبایی با توجه به نیاز جامعه و طبقه روشنفکر، با تفسیر قرآن و علوم عقلی حوزه‌های علمیه را تجهیز کردند.

 

وی در ادامه افزود: هنوز آثار قلمی علامه طباطبایی محوریت علمی دارد و شاگردان ایشان، مانند شهید مطهری، آیت الله جوادی آملی و آیت الله مصباح جزء استوانه‌های علوم عقلی، فقهی و تفسیری هستند و علامه این علوم را نهادینه کرد و بعد از ایشان، علوم عقلی و تفسیری رشد کرد و حوزه‌های علمیه مرهون اندیشه علامه طباطبایی هستند.

 

قائم مقام مؤسسه علمی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به شکل‌گیری و تأسیس این مؤسسه توسط آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: در سال‌های قبل از انقلاب آیت الله مصباح تشخیص دادند که علوم حوزوی به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی شبهات دین، جامعه و دانشجویان باشد و در کنار فقه، اصول و علوم عقلی نیاز به مکمل‌هایی علمی است که این تفکر باعث شد که ایشان مؤسسه علمی پژوهشی امام خمینی(ره) را راه‌اندازی کنند.

 

وی در ادامه افزود: آیت الله مصباح بعد از انقلاب خدمت امام راحل رسیدند و گزارشی از تأسیس و راه‌اندازی این مؤسسه را خدمت ایشان دادند که امام(ره) فرمودند که مؤسسه را توسعه دهید و تا زمانی که من زنده‌ام، هزینه آن را تأمین می‌کنم و تا پایان عمر مبارک شان، بودجه مؤسسه را دادند و بعد از ایشان نیز، مقام معظم رهبری این موضوع تأمین کردند.

 

حجت الاسلام والمسلمین رجبی با اشاره به برگزاری طرح ولایت در مجموعه های مختلف علمی به همت مؤسسه امام خمینی(ره) بیان داشت: طرح ولایت مجموعه تفکر نظام دینی است که ما برای دانشجویان، طلاب و نخبگان زیادی این طرح را اجرا کردیم که بعد از اجرای این طرح مسؤولین و شرکت کنندگان در این طرح اذعان داشتند که این طرح خلاءهای ذهنی زیادی از ما را در مورد ولایت پر کرد.

 

وی در پایان افزود: این طرح یکی از فرعی‌ترین طرح‌های مؤسسه امام خمینی(ره) است و این مؤسسه برکات فراوانی را برای جامعه، طلاب و دانشجویان دارد./841/پ202/ج

ارسال نظرات