۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۷
کد خبر: ۲۴۲۳۵۷
عضو هیأت ‌علمی دانشگاه امام صادق:

راهکار تحول در حوزه علوم انسانی نگاه‌های تجویزی و نسخه پردازانه نیست

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت ‌علمی دانشگاه امام صادق(ع) بابیان این‌که نگاه‌های تجویزی و نسخه پردازانه و سخنان شعارگونه راهکار تحقق رهنمودهای رهبری در حوزه علوم انسانی نیست، گفت: اجرای عملی رهنمودها و فراهم کردن بستر تحقق و منابع لازم از مهم‌ترین راهکارهای تحول در حوزه علوم انسانی است.
علوم انساني اسلامي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سید مجتبی امامی، عضو هیأت ‌علمی دانشگاه امام صادق (ع)، بعدازظهر امروز در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان این‌که متأسفانه در کشور دیدگاه‌ها در زمینه خط‌مشی‌های کلی نظام توسط مقامات اجرایی غلط است، گفت: در میان مقامات کشور دیدگاه‌ها درباره خط‌مشی‌های نظام به دو دسته نگاه نسخه‌پردازی غربی و نگاه تجویزی تقسیم می‌شود.

 

وی تصریح کرد: در این دو دیدگاه مدیران و مقامات اجرایی به دنبال راهکاری برای حل مشکلات عمومی جامعه هستند و در این زمینه به‌صورت کلی راهکار ارائه می‌دهند؛ اما از آنجایی‌که این راهکارها کلی بوده و مسؤولان به جزئیات و راهکارهای اجرایی بی‌توجه هستند مؤثر نیست.

 

عضو هیأت ‌علمی دانشگاه امام صادق(ع) اظهار کرد: خوشبختانه رهنمودهای رهبری و مشخص کردن خط‌ مشی کلی نظام توسط ایشان در هر سال توانسته با ارائه خط‌مشی درست، کلی‌گویی مسؤولان را هم برطرف کرده و جزئیات لازم یا به ‌عبارت ‌دیگر نقشه راه را برای مسؤولان ترسیم کند.

 

امامی با اشاره به این‌که ضعف مسؤولان در دو نظریه اقدام و تغییر موجب شده که کشور در حوزه‌های مختلف از جمله تحول در زمینهٔ علوم انسانی عملکرد خوبی نداشته باشد، اظهار کرد: منظور از نظریه تغییر این است که مسؤولان بفهمند تغییر در چه عاملی موجب تغییر در مسأله مورد نظر می‌شود و منظور از نظریه اقدام این است که مسؤولان چاره‌اندیشی کنند که برای تغییر چه اقداماتی باید انجام دهند.

 

وی افزود: متأسفانه مسؤولان ما به‌جای چاره‌اندیشی درزمینهٔ عوامل تغییر و اقدام برای ایجاد تحول در حوزه‌های مختلف و محیا کردن بسترهای لازم برای تحقق این دو موضوع سرگرم مطرح کردن سخنان شعاری شده و تنها برای مشکلات به نظریه‌پردازی کلان ادامه می‌دهند.

 

عضو هیأت ‌علمی دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: تا زمانی که مسؤولان کلی‌گویی کرده و به جزئیات تغییر و اقدام در این زمینه بی‌توجه باشند تحقق رهنمودهای رهبری غیرممکن خواهد بود.

 

امامی بابیان این‌که باید مسؤولان دست از نظریه‌پردازی کلان ملی برداشته و به ارائه راهکار اجرایی و منابع لازم بپردازند، گفت: زمان امام و دوران جنگ تحمیلی بهترین مصداق برای این موضوع است.

 

وی افزود: در دوران جنگ زمانی که امام خمینی(ره) فرمودند «خرمشهر باید آزاد شود» اتاق فکر ما در جنگ با طرح عملیاتی و اجرای آن، این سخن امام را محقق کردند.

 

عضو هیأت ‌علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: در حال حاضر هم مسؤولان باید به همین ترتیب عمل کنند و زمانی که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند «باید در جامعه امربه‌معروف و نهی از منکر اجرا شود» منظور ایشان این نیست که مسؤولان به‌کلی گویی در این زمینه پرداخته و همه شعار بدهند؛ بلکه منظور این است که مسؤولان با تدوین عملیات و برنامه‌هایی زمینه اشاعه معروف را در جامعه فراهم کنند تا جلوی منکرات گرفته شود.

 

امامی بابیان این‌که مسؤولان باید در زمینهٔ تحول در حوزه علوم انسانی هم به همین ترتیب عمل کنند، تأکید کرد: باید مسؤولان ابتدا طبق نظریه تغییر شرایط تغییر در حوزه علوم انسانی را مشخص کنند مثلا اگر منابع مالی لازم است میزان اعتبار را مشخص کنند و در مرحله دوم یعنی طبق نظریه اقدام محل تأمین این منابع مالی را مشخص کرده و برای تحول در حوزه علوم انسانی اقدام کنند.

 

وی یادآور شد: نظریه‌پردازی کلان توسط مسؤولان راهکار تحقق رهنمودهای رهبری و توسعه بومی و اسلامی کشور نیست و مسؤولان به‌جای نظریه‌پردازی کلان باید برنامه‌ریزی مناسب را انجام داده و برای اجرای این برنامه‌ریزی با حمایت مردم وارد مرحله عمل شوند./837/پ202/ی

ارسال نظرات