عامل اصلی مشکلات اقتصادی ضعف مدیریت است/ قرار دادن درآمد نفت و گاز برای اداره کشور اول ورشکستگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله عبدالله جوادی آملی، مفسر برجسته قرآن کریم ظهر امروز در دیدار مشاوران روحانی استانداران سراسر کشور با بیان اینکه بخش اصلی اداره کشور مربوط به مسائل سیاسی است، گفت: اداره جامعه به بخشهای مختلفی وابسته است که مردم باید در این باره احساس امنیت، آسایش و آزادی بکنند.
وی افزود: اگر مشکلی بر گروهی تحمیل میشود، باید آن را حل کرد؛ چرا که تحمل این موضوع آسان نیست؛ اگر در جایی گره و مشکلی دیده شد باید آن را خوب درک کرد و به مسؤولان رساند تا فردی در کشور گرفتار مشکلات امنیتی و سیاسی نشود.
مفسر برجسته قرآن کریم با تأکید بر اینکه اکنون بهترین راه تأمین امنیت سیاسی، تأمین امنیت اقتصادی است، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تأکید کردند پشتوانه خوبی برای سیاست و اداره کشور است.
وی ادامه داد: جامعه مستقل میتواند یاور نظام باشد؛ اقتصاد مقاومتی به معنای وارد کردن کالا نیست، این برداشت از مقاومت اشتباه است، بلکه مقاومت اقتصادی صادق مقاومتی است که در آن ملت روی پای خود بایستد، وارد کردن کالا مقاومت ایجاد نمیکند.
حضرت آیتالله جوادی آملی اظهار داشت: منظور از مقاومت، ایستادگی در برابر بیگانگان است، خدا ثروت مملکت را عامل ایستادگی قرار داده است، از اینرو فرمود «اداره کشور را به دست مدیران، وزرا و مسؤولان با لیاقت بسپارید و به دست سفیه ندهید».
وی تصریح کرد: قدرت مالی را نباید به کسانی که نمیتوانند بودجه و نفت کشور را اداره کنند سپرد؛ برخی خیال میکنند که با فروش نفت و گاز باید کشور را اداره کرد، در حالی که نفت و گاز سرمایه است، درآمد نیست.
مفسر برجسته قرآن کریم با بیان اینکه فروش سرمایه اول ورشکستگی است، عنوان کرد: قرار دادن درآمد نفت و گاز برای اداره کشور اول ورشکستگی است؛ باید روشن شود که نفت و گاز سرمایه است، سرمایه را نباید فروخت، با فروخت سرمایه مقاومت از بین میرود.
وی یادآور شد: ممکن است فردی استاد خوبی باشد، ولی نداند که در امور اقتصادی چگونه عمل کند، این سفیه اقتصادی است، برخی سفیه مدیریتی هستند و نمیتوان کشور را به دست سفیه سپرد.
حضرت آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه کشور ما دارای هرگونه سرمایهای است، ضعف مدیریت را عامل مشکلات به ویژه مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: وزارت کشور سهم تأثیرگذاری در اقتصاد کشور دارد؛ البته تمام وزارتخانهها در این باره مسؤول هستند، آیا در نظام اسلامی باید بیکاری وجود داشته باشد که افرادی دست به خودکشی بزنند؟
وی ادامه داد: خدا همه چیز را به ما داده است، با این وجود وارد کردن گندم و علف از دیگر کشورها چرا باید صورت گیرد، چندین هزار کیلومتر از مرز کشور ما را دریاها تشکیل دادهاند، صدها هزار هکتار زمین داریم، اینها اگر مدیریت شود تولید بالا میرود، متأسفانه گاهی برای اینکه یک کاری حتی تولید غلات صورت گیرد افراد متعددی سهم خواهی میکنند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم عنوان کرد: همه درباره مردم مسؤول هستیم، ما شش میلیون جوان بیکار داریم در حالی که همه چیز در کشور داریم، اقتصاد تأمین نشود امنیت نخواهیم داشت، سیاست بدون اقتصاد که میسر نیست.
مفسر برجسته قرآن کریم در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی مسائل منطقه پرداخت و اظهار داشت: ما اکنون در میدان مین هستیم، شرق ما را طالبان گرفته و در پاکستان و افغانستان به جنایت میپردازد، در غرب هم که تروریستهای داعشی هستند.
وی تصریح کرد: متأسفانه در جنوب ما نیز شیوخ بی عقل خلیج فارس کشورهای یک وجبی را به پایگاه نظامی آمریکا تبدیل کردهاند، در شمال نیز ترکیه را دشمنان اسلام پایگاه پیمان نظامی خود قرار دادند. از داعش درندهتر کیست؟، حالا چگونه میشود یک جوان مسلمان به آنها میپیوندد، داعش خودکشی و غیر خودکشی است، چرا که وقتی تعصب جاهلی با قدرت کاذب جمع میشود شمشیر تولید میشود.
حضرت آیتالله جوادی آملی ادامه داد: دور ما میدان مین و سیم خاردار است، ولی با این وجود کشور ما دارای امنیت است که این نیز به برکت خون شهدا است.
مفسر برجسته قرآن کریم با بیان این که ما راه ابدیت را در پیش داریم، گفت: کسی موفق است که نه راه دیگران را ببندد و نه بیراهه برود؛ کسی که راه دیگران را میبندد توان اداره کشور را ندارد، فردی موفق است ملت را هدایت کند که نه بیراهه رفته و نه راه کسی را ببندد.
وی افزود: پرهیزکاری توشه راه و نماز شب مرکب راه رسیدن به خدا است؛ جهنم نرفتن هنر نیست؛ کسی روز به فکر مردم بوده و میتوان خدمتگذار باشد که سحرگاه مردم را دعا کند؛ فرد اگر مرکب نداشته باشد نمیتواند به لقاء الله برسد.
حضرت آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه اسلام تأکید میکند دیگران را دعا کنید، اظهار داشت: همین دین نیز تأکید میکند که به فکر خدمت به مردم باشید./993/پ201/ج