در نشستی علمی؛
جایگاه انتخابات در نظام ولایی بررسی شد
خبرگزاری رسا ـ سبقه تاریخی و مشروعیت انتخابات و میزان تأثیرگذاری آن در نظام اسلامی ایران، مباحث مطرح شده در این نشست علمی بود که در جامعهالمصطفی قم برگزار گردید.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی مجتمع آموزش عالی فقه، «حجتالاسلام والمسلمین علی ملکوتی»، در نشست علمی «جایگاه انتخابات در نظام ولایی» که به همت معاونت پژوهش مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) در مسجد این مجتمع برگزار گردید، با اشاره به دو گروه مخالف انتخابات در تاریخ، اظهار کرد: به گواه تاریخ، گروهی که معتقد به دین و مذهب نبودند، حق انتخاب را از خود سلب میکردند و میگفتند که اگر انتخاب با خدا باشد، بندگان حق انتخاب نخواهند داشت. از طرفی، برخی از متدینین نیز انتخابات را مقابل نظر و مشیت الهی میدانند، از این رو در انتخابات شرکت نمیکنند و شرکتکنندگان در انتخابات را نیز مورد شماتت قرار میدهند.
وی افزود: بسیاری از بزرگان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در انتخابات و اداره کشور دخالت نکردند و آن را مخالف خواست خداوند متعال میدانستند.
این استاد درس خارج حوزه، با اظهار این که به جز باری تعالی، شخصی بر دیگران ولایت ندارد، اذعان نمود: ولایت خداوند متعال جعلی نیست، بلکه تشریعی است و تنها اوست که میتواند به بندگان خود امر و نهی کند. بنابراین او میتواند در مقام تشریع ولایت خود را واگذار به انبیاء عظام(علیهمالسلام) کند.
حجتالاسلام والمسلمین ملکوتی با اظهار این که ائمه اطهار(علیهمالسلام) نیز با نص قرآن کریم، جانشینان به حق پیامبر(ص) هستند، اضافه نمود: به اعتقاد شیعیان، ولیفقیه و فقها نیز با نص روایات، جانشینان معین شده ائمه هدی(علیهمالسلام) هستند و اطاعت از او همان اطاعت از انبیاء و امامان(علیهمالسلام) به شمار میآید.
این استاد حوزه ابراز کرد: مشاوره و اعتنا به رأی مردم، سابقه تاریخی در بین نبی مکرم اسلام(ص) و هدی اطهار(علیهمالسلام) دارد. حتی این بزرگواران نیز در کارها و تصمیمگیریهای خود با مسلمین و مردم مشورت میکردند تا از احتمال به اشتباه رفتن تصمیم خود بکاهند.
وی با بیان این که مقبولیت، پشتیبانه شرعی انتخابات است و مردم با اقبال عمومی خود در انتخاب رهبر و مدیر خود به آن مشروعیت میبخشند، خاطرنشان کرد: انتخاب ولیفقیه، کاری تخصصی است که تنها فقیهان میتوانند فقیه مدیر، شجاع و آگاه خود را انتخاب کنند، همچنان که تنها پزشکان و مهندسان میتوانند رییس نظام پزشکی و نظام مهندسی را انتخاب نمایند.
وی با اظهار این که تشکیل شورای نگهبان و فقها و حقوقدانان آن را تضمینی بر تصمیمگیریهای نظام دانست و یادآور نمود: یکی از وظایف این شورا آن است که نظارت دقیقی بر صلاحیت کاندیداهای انتخاباتی بر مسند مورد نظر داشته باشد تا شخص غیرصالح نتواند بر کرسی تصمیمگیری کلان نظام اسلامی ایران نشیند./840/د102/
ارسال نظرات