نشاط و بالندگی جامعه منوط به رعایت شاخصه های اخلاقی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام عباس بابائیان، استاد حوزه علمیه مازندران امروز در ادامه سلسله مباحث سبک زندگی قر آنی در مسجد جامع شهرمرزیکلای بابل به موضوع ادب از نگاه اسلام اشاره کرد و گفت: یکی از نشانه های ادب برخواستن از جای خود هنگام ورود شخصی به مجلس و دادن جایی مناسب برای او است که براساس آموزه های دینی موجب افزایش روزی می شود.
وی در ادامه به مسأله ادب نزد استاد از سوی شاگرد اشاره و عنوان کرد: تقدم بر سلام کردن محضر استاد و گرفتن حالت خضوع در برابر وی ازنشانه های رعایت ادب توسط شاگردان است.
امام جمعه بابلکنار با اشاره به بیانی از سیره رفتاری تنی چند از علما در رعایت ادب محضر اساتید خود، خاطرنشان کرد: بزرگان دین همواره از اساتید خود با القاب نیک و ادب نام می بردند تا جایی که سید رضی به احترام استاد یهودی ادبیات عرب خود بر سرقبرش حاضر و برای او طلب مغفرت می کرد.
وی افزود: سعادت جامعه به رعایت اخلاق و آداب اسلامی است و اگر در جامعه ای شاخص های اخلاقی کمرنگ شود، مهر و محبت نیز از آن جامعه رخت بر خواهد بست.
حجت الاسلام بابائیان با اشاره به آیات قرآن و برخی روایات در خصوص رعایت ادب در مقابل والدین تصریح کرد: یکی دیگر از آدابی که در دین اسلام به آن سفارش فراوان شده است ادب و احترام به والدین است که میراث دین و سفارش گذشتگان ما است که باید مورد بیشتر توجه فرزندان قرار گیرد.
وی با بیان این که دشمنان با هجمه های فرهنگی در صدد کمرنگ کردن اخلاق در جامعه هستند، گفت: شبکه های ماهواره ای و شبکه های دیگر ارتباطی هدایت شده از غرب در صدد غروب کردن اخلاق در جامعه ما هستند تا موجب فروپاشی جامعه اسلامی و ایرانی ما را فراهم کنند.
استاد حوزه علمیه بابل ادامه داد: امروزه شبکه های ماهواره ای ادب و حیا را از جوانان ما گرفته و موجب گسست و شکاف میان برخی از فرزندان با والدین خود شده است.
وی با بیان این که فرهنگ ایرانی به واسطه وجود کتب تاریخی و ادبی مملو از غنای فرهنگی است، خاطرنشان کرد: یکی از شاخصه های برجسته کتب گذشته به خصوص در حوزه ادبیات فارسی، نکات و حکایت های ادبی و آموزه های اخلاقی است که لازم است نسل جوان ما بیشتر با این پیشینه کهن آشنا شوند.
حجت الاسلام بابائیان افزود: در زندگی حضرت امیرالمؤمنان(ع) و حضرت زهرا(س) آمده است که برای نامگذاری فرزندان خود محضر پیامبر می آمدند تا از ایشان در این خصوص اجازه می گرفتند در حالی که این گونه مسائل در جامعه ما کمرنگ شده است.
وی نشاط و بالندگی جامعه را منوط به رعایت شاخصه های اخلاقی دانست و تصریح کرد: رشد و تعالی، نشاط و بالندگی هر جامعه بستگی به رعایت اخلاق و آداب اسلامی مردم آن جامعه دارد.
استاد حوزه علمیه بابل به بیان شمه ای غنای فرهنگی جامعه ایرانی و اسلامی افزود: ما دارای بهترین دین و غنی ترین تمدن و بهره مند از آداب اجتماعی پر باری هستیم/1313/پ202/ب1