فضای استان بوشهر، فضای احیای حوزه علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بوشهر، آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در نشست با مدیر و معاونین حوزه علمیه استان و نیز هیأت نظارت اعزامی از مرکز مدیریت حوزههای علمیه به جایگاه حساس استان بوشهر اشاره کرد، و گفت: استان بوشهر با بیش از 937 کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس مهمترین آب راه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است.
وی در ادامه افزود: استان بوشهر با این طول جغرافیایی همیشه مورد توجه جهان سلطه بوده است به طوری که در طول تاریخ چهار مرتبه به این استان حمله شد که این نشان از موقعیت ویژه این استان است.
وی با بیان اینکه این استان، استانی است که در حوزه دین در منطقه خلیج فارس و کشورهای عربی بسیار تأثیرگذار است، گفت: بسیاری از این کشورها در دوران اخیر قصد تأثیرگذاری در این استان و سپس ایران داشتند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: بسیاری از مبلغان کشورهای عربی در بوشهر هستند، از اینرو این ارتباط و تأثیرگذاری وجود دارد.
وی با بیان اینکه استان بوشهر در طول تاریخ بزرگان زیادی داشته است، گفت: در تاریخ منطقه جنوب ایران، بزرگان بوشهر همچون علامه بلادی با 87 کتاب وزین علمی یا آیت الله سید علی نقی دشتی با آن عظمت در حوزههای مختلف علوم سیاسی تبحر داشته است لذا این استان از لحاظ موقعیت تأثیرگذاری بر محیط پیرامون در فضای ملی و بینالمللی و تاریخ این استان، تاریخ تدین و تشیع و فرهنگ ولایت مداری و مقاومت بوده است.
آیت الله صفایی بوشهری ادامه داد: با وجود این موقعیت میطلبد که استان بوشهر دارای حوزه علمیه بسیار قوی برای مدیریت دین و مکتب اهل بیت در فضای استان و منطقه پیرامون فراملی و فضای بینالمللی و دارای پژوهشگران، علما و فضلای بزرگ باشد که بتواند از اسلام و مکتب اهل بیت هم دفاع کند و هم آن را ارائه دهد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه گفت: از بدو ورود به استان بوشهر دو کارگروه را وارد استان کردیم که تمام مسائل استان را با همین نگاه که قطب حوزوی جنوب ایران استان بوشهر باشد و با همان نگاه منطقهای و فرا ملی و رشد در عرصههای مختلف دنبال کند.
وی در خصوص وظایف این دو کارگروه گفت: یک کارگروه کار کارشناسی سخت افزاری را انجام میداد و دیگری در حوزه نرم افزاری همچون مسائل آموزشی، اخلاقی، بصیرتی کارشناسی میکرد که نتیجه و بررسی این کار کارشناسی شده بسیار نگران کنند بود.
آیت الله صفایی بوشهری افزود: بر اساس این کار کارشناسی شده چشم انداز برای استان بوشهر در رابطه با حوزه در افق 1404 نوشته شد و همان را پیش میبریم.
وی اضافه کرد: در همین خصوص برای حوزه برادران در گناوه زمینی را خریداری کردیم و در نظر داریم یک مدرسه علمیه برادران در شهر دیلم ساخته شود که منتظر تصویب شورای حوزه علمیه است.
وی همچنین از ساخت یک اردوگاه بزرگ در استان بوشهر طبق سند چشم انداز 1404 خبر داد، و اظهار داشت: این اردوگاه در مساحت بسیار فوقالعاده و در خدمت حوزههای ایران و استان احداث میشود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه گفت: بزودی تعداد 40 واحد مسکونی برای طلاب پایه هفت و هفت به بالا ساخته میشود که مشکلات خانه و زندگی نداشته باشند.
وی در پایان گفت: فضای استان، فضای احیای حوزه است زیرا نگاه ما این است اگر در استان بوشهر حوزه و روحانیت قوی داشته باشیم، اسلام و مکتب اهل بیت قوی در حوزه خلیج فارس خواهیم داشت.
شایان ذکر است، در ابتدای این نشست، حجت الاسلام رضا خدری با اشاره به سفر سه روزه این هیأت به استان بوشهر اظهار داشت: در این مدت جلساتی متعددی با مدیران و معاونین حوزه علمیه استان برگزار شد و مسائل و مشکلات مورد بررسی قرار گرفت.
مدیر حوزه علمیه استان بوشهر مهمترین هدف سفر این هیأت را شناسایی و رصد مشکلات حوزه علمیه استان عنوان کرد، گفت: سالهای زیادی است که مشکلات شناسایی شده و در جلسات شورای اداری استان و مدیریت حوزههای علمیه قم مطرح گردیده است اما مأموریت این گروه پررنگتر دیده شدن مسائل بوده و انعکاس بهتر جهت چاره اندیشی برای رفع آنها است.
وی با بیان اینکه قطعاً ایرادهایی نیز در کار حوزه علمیه استان بوشهر وجود دارد، بیان داشت: تلاش همه معاونان و مدیران مدارس علمیه استان در این چهار سالی که از تاسیس مدیریت حوزه علمیه استان میگذرد مخلصانه زحمت کشیدند تا حوزه علمیه را در استان احیا کنند.
حجت الاسلام خدری به نقش بارز آیت الله صفایی بوشهری در احیا حوزه علمیه استان اشاره کرد، و اظهار داشت: مدیریت و اشراف نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر یکی از مهمترین دلایل احیای حوزه علمیه استان است./9191/پ201/ن