۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۳
کد خبر: ۲۲۴۴۱۴
در نخستین شب سوژه سخن تبیین شد؛

عبرت‌آموزی از تاریخ عاشورا برای رویدادهای آینده

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) گفت: تاریخ عاشورا به‌گونه‌ای برای مردم بازگو شود که درس و عبرتی برای این زمان داشته باشد؛ اگر تاریخ عاشورا به درستی بازگو نشود دشمنان به تحریف قیام امام حسین(ع) دست خواهند زد.
حجت الاسلام جواد سليماني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام جواد سلیمانی، عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در نخستین شب سوژه سخن که در مؤسسه امام خمینی(ره) برگزار شد به اهمیت مقایسه بین وقایع و رویدادهای تاریخی اشاره کرد و گفت: در حدیثی از امام علی(ع) آمده است که حوادثی هنوز اتفاق نیافته با حوادثی که روی داده است، بررسی کنید، زیرا رویدادهای روزگاران شبیه هم هستند؛ یعنی هر حادثه و اتفاقی در این زمان روی می‌دهد در زمان گذشته هم اتفاق افتاده است.

 

حجت‌الاسلام سلیمانی به مقایسه اوایل انقلاب اسلامی ایران با زمان صدر اسلام پرداخت و ابراز کرد: در صدر اسلام رهبر الهی مردم را از جهالت بیرون آورد و دین اسلام برای آن‌ها به ارمغان آورد و مرجع اسلام‌شناس مردم ایران از زیر دست رژیم ستم‌شاهی نجات داد جمهوری اسلامی را برای مردم به ارمغان آورد.

 

این پژوهشگر حوزوی بیان کرد: بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) بسیاری صحابه مانند خلیفه اول و دوم، طلحه و زبیر از سیره و سنت پیامبر اکرم(ص) تفسیر به رأی می‌کردند و نظراتشان در قالب سیره پیامبر(ص) برای مردم بازگو می‌کردند؛ در این زمان هم بسیاری از یاران امام راحل از تفسیر خاصی از سیره امام خمینی(ره) دارند و نظراتشان را در قالب خاطرات از امام خمینی(ره) بیان می‌کنند.

 

وی با بیان این‌که امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب جامعه و انقلاب اسلامی را با تاریخ صدر اسلام مقایسه کرده‌اند، ابراز کرد: امام خمینی(ره) فرمودند که شهادت می‌دهم که مردم ایران از مردمان زمان پیامبر(ص) بهتر هستند؛ رهبر انقلاب اسلامی هم در سخنانشان از عمار و یاسر یاد می‌کنند.

 

حجت‌الاسلام سلیمانی به خصوصیات ویژگی‌های عمار و یاسر از یاران امام علی(ع) اشاره کرد و گفت: بسیاری از رزمندگان اسلام در جنگ صفین در راه این‌که حق با امام علی(ع) است یا معاویه، شک کرده بودند ولی عمار و یاسر با یقین بر حقانیت حضرت به جنگ در برابر لشکر معاویه پرداختند.

 

 عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) تصریح کرد: عمار در جنگ صفین گفته است که من به جنگ برادران مسلمانم رفته‌ام زیر انحراف و کج روی در آن‌ها مشاهده کرده‌ام و آن‌ها از اسلام واقعی دور شده‌اند.

 

 حجت‌الاسلام سلیمانی با بیان این‌که مردم صدر اسلام امام علی(ع) معصوم نمی‌دانستند و تعداد کمی از صحابه پیامبر اکرم(ص) طرفداری حضرت را می‌کردند، ابراز کرد: در این زمانه از یاران امام خمینی(ره) کسانی هستند که از مقام معظم رهبری حمایت نمی‌کنند.

 

وی با بیان این‌که پیامبر اکرم(ص) در مکان‌ها و زمان‌ها مختلف به ولایت و امامت حضرت علی(ع) تأکید کرده‌اند، تصریح کرد: امام خمینی(ره) بارها به شایستگی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای رهبری جامعه سفارش کرده‌اند.

 

 عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) ابراز کرد: بسیاری از مخالفان نظام و منافقان اعتراف دارند که هیچ نقطه سیاهی در زندگی سیاسی و اقتصادی مقام معظم رهبری وجود ندارد و ایشان شایسته رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

 

 این پژوهشگر حوزوی در بخش دیگر از سخنانش بیان کرد: تاریخ عاشورا به‌گونه‌ای برای مردم بازگو شود که درس و عبرتی برای این زمان داشته باشد و فقط بیان تاریخ و بیان دلاوری امام حسین(ع) و یارانش هیچ مشکلی از جامعه حل نمی‌کند.

 

 وی با بیان این‌که گروها نهضت آزادی قیام و شورش‌هایشان را به قیام امام حسین(ع) منسوب کرده‌اند، گفت: اگر تاریخ عاشورا به درستی بازگو نشود منافقان و دشمنان به تحریف تاریخ و قیام امام حسین(ع) دست خواهند زد.

 

 حجت‌الاسلام سلیمانی در بخش دیگر از سخنانش به بیان ویژگی‌ها مذاکره و نرمش قهرمانانه پرداخت و ابراز کرد: مذاکره آگاهانه باید با علم به دشمنی دشمنان و با صلابت و با برنامه و تاکتیک صورت می‌گیرد و نتیجه آن امتیاز گرفتن از دشمنان و عزت برای مذاکره‌کنندگان است.

 

 وی با بیان این صلح حدیبیه و صلح امام حسن(ع) از نمونه‌های بارز نرمش قهرمانانه در صدر اسلام است، تصریح کرد: به سبب صلح حدیبیه بسیاری از مردم مکه به اسلام روی آوردند و زمینه فتح مکه بدون جنگ و خونریزی آماده شد؛ نتیجه صلح امام حسن(ع) این گونه شد که ماهیت و فساد حکومت بنی‌امیه برای جامعه آشکار شد و زمینه قیام امام حسین(ع) به وجود آمد.

 

 حجت‌الاسلام سلیمانی به ویژگی مذاکرات غیر آگاهانه اشاره کرد و گفت: مذاکرات غیرمعقول با حسن ظن داشتن به دشمن با تعامل و تسامح با دشمن پدید می‌آید و موجب امتیاز دادن به و تسلط دشمن بر جامعه می‌شود.

 

این پژوهشگر حوزوی اظهار کرد: مذاکراتی بعد از جنگ صفین از نمونه‌های معاهدات غیرمعقول است که نتیجه خاصی در پی نداشت و مردم آن را بر حضرت علی(ع) تحمیل کردند و چون نفاق و دورویی در این مذاکرات بود امام علی(ع) پایبند به شرایط آن نبود.

 

 عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) بیان کرد: رهبر معظم انقلاب به نتیجه توافق‌نامه هسته‌ای خوش‌بین نیستند و این مذاکرات را بی‌نتیجه می‌داند و دفتر ایشان کسانی از مذاکرات انتقاد صحیح می‌کنند طرفداری و حمایت می‌کند.

 

 حجت‌الاسلام سلیمانی در پایان سخنانش گفت: مذاکرات هسته‌ای با خوش­بینی و اطمینان مسؤولان به کشورهای غربی انجام می­شود و به طور قطع این توافق‌نامه‌ها نتایج قابل قبول برای ایران در پی نخواهد داشت.

 

گفتنی است، جلسه دوم دوره سوژه سخن را ویژه طلاب و مبلغان حوزه‌های علمیه چهارشنبه 16 مهرماه بعد از نماز مغرب و عشا در محل مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود./998/پ202/س

ارسال نظرات