عضو انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم:
حوزههای علمیه به ادبیات و فقه اسلامی منحصر نشوند
خبرگزاری رسا ـ عضو انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم با بیان اینکه حوزههای علمیه نباید به ادبیات و فقه اسلامی منحصر شوند، متذکر شد: یک دهم از احادیث اهلبیت(ع) شامل علوم طبیعی مانند نجوم، کیهانشناسی، پزشکی و زمینشناسی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدعلی رضایی اصفهانی، عضو انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم، در مراسم آغاز سال تحصیلی مرکز تخصصی علوم حدیث حوزه علمیه قم، به اهمیت فراگیری علوم حدیث اشاره کرد و گفت: احادیث اهلبیت(ع) بعد از قرآن کریم منبع دوم مسلمانان برای فراگیری علوم اسلامی است.
حجتالاسلام رضایی اصفهانی به شاخهها مختلف علوم حدیث اشاره کرد و افزود: بسیاری از احادیث اهلبیت(ع) شامل علوم طبیعی، علوم انسانی، علوم تاریخی، علوم اقتصادی، علوم سیاسی و علوم مدیریت و علوم اخلاقی میشود.
عضو انجمن قرآن پژوهی حوزه با بیان این که یک دهم از احادیث اهلبیت(ع) شامل علوم طبیعی مانند نجوم، کیهانشناسی، پزشکی و زمینشناسی است، ابراز کرد: در دانشگاه الازهر افزون بر تعلیم ادبیات، فقه اسلامی، علوم طبیعی مانند نجوم و پزشکی تدریس میشود.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه حوزههای علمیه ایران منحصر به ادبیات و فقه اسلامی شدهاند و علوم طبیعی و علوم جدید در دانشگاهها با منابع غربی و غیر اسلامی تدریس میشود در حالی بسیاری از احادیث اهلبیت (ع) شامل علوم طبیعی و علوم جدید است.
وی در بخش دیگر سخنانش با بیان این که علم روانشناسی یکی از سکولاریترین علوم انسانی است، گفت: علم روانشناسی جدید اعتقادی به دین و مذهب ندارند، درحالیکه احادیث اهلبیت دارای مفاهیم والای روانشناسی است؛ عثمان نجاتی کتابی به نام حدیث و روانشناسی دارد که بسیاری از نکات و مفاهیم روانشناسی را از احادیث استخراج و جمعآوری کرده است.
حجتالاسلام رضایی اصفهانی درباره علوم حدیث و اقتصاد اسلامی ابراز کرد: نابترین بحثها اقتصادی در فقه اسلامی و احادیث اهلبیت(ع) وجود دارد ولی متأسفانه استفاده کمی از اقتصاد اسلامی در کشور میشود.
عضو انجمن قرآن پژوهی حوزه با بیان این که بانکهای بدون ربا از فقه اسلامی به وجود آمده است، بیان کرد: بانکهای بدون ربا در کشورهای غربی بهسرعت در حال افزایش است، ولی در کشور ایران بانکهای با سودهای غیر اسلامی در حال افزایش است.
حجتالاسلام رضایی اصفهانی در پایان سخنانش درباره اهمیت آموختن علوم حدیث اظهار کرد: در این زمان احتیاج به پژوهشگرانی است که احادیث مربوط به هر علمی را استخراج کرده و به طور علمی و تخصصی روی این احادیث تحقیق کنند و آن را به جامعه ارائه دهند./998/پ202/ی
ارسال نظرات