اختلافات فکری و نظری موجب کمال انسان می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مهدی هادی، استاد حوزه علمیه قم شب گذشته 18 مردادماه در نشست «دین، نشاط، زندگی» که در حرم رضوی برگزار شد، اظهار کرد: انسان ها بنا به حکمت الهی متفاوت از یکدیگر خلق شده اند که در این تفاوت ها خیر و برکت الهی نهفته شده است.
مسؤول آموزش گروه روانشناسی مؤسسه آموزش علوم انسانی قم با بیان این که طبق روایات اختلاف میان امّت، رحمت الهی را به دنبال دارد گفت: اختلاف نظر میان انسان ها و اختلافات و تنوع موجود در طبیعت موجب گسترش علم، اکتشافات و اختراعات شده است؛ این اختلافات نظری حتی در حوزه های علمیه، که اماکنی مقدس و محل انسان های اهل عبادت و اطاعت است نیز به چشم می خورد و مشاهده می کنیم که برخی از علما عملی را واجب و برخی دیگر آن را مستحب می دانند.
حجت الاسلام هادی تأکید کرد: اختلافات فکری و نظری موجب کمال انسان می شود و قدرت سازگاری او با شرایط نامطلوب را افزایش می دهد.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر این که تعارض و اختلاف در خانواده می تواند نشانه ای از امتحان الهی باشد، تصریح کرد: زن و شوهری که اختلاف نظری با هم ندارند نمی توانند تقوا و سازگاری را در خانه تمرین کنند از این رو فردای قیامت خداوند باید به کدام یک از ویژگی های این افراد پاداش دهد؟
وی با بیان این که آسیه(س)، همسر فرعون در کنار حضرت فاطمه(س)، حضرت مریم(س) و حضرت خدیجه(س) جزء زنان برتر عالم محسوب می شوند، خاطرنشان کرد: مهم ترین ویژگی مشترک این بزرگواران اطاعت و دفاع از ولی زمان خودشان است با این وجود آسیه(س) یک تفاوت بارز با سه بانوی دیگر دارد؛ آسیه(س) مجبور بود برای دفاع از ولی زمانش با بدترین مخلوق خدا در زمان خودش زندگی و او را تحمل کند.
سخنران حرم رضوی ادامه داد: در واقع برای آسیه(س) زمینه امتحان الهی فراهم شد و وی توانست با استفاده از آن به کمال برسد؛ آسیه(س) در برابر این اختلاف از خود صبر و سازگاری نشان داد و اجازه نداد تا اختلافات موجود با همسرش او را از وظیفه اصلی اش دور کند.
حجت الاسلام هادی با بیان این که پیامبر(ص) می فرمایند زنی که در برابر بد اخلاقی شوهرش صبر کند هم نشین آسیه(س) خواهد شد، گفت: در قرآن کریم عنوان شده است که آسیه(س) از خداوند درخواست کرد تا خداوند در بهشت و در نزد خودش خانه ای برای او بنا کند؛ این که این دعای آسیه(س) در قرآن ذکر شده تأکیدی بر جایگاه و مقام رفیع آسیه(س) است که آن را با حمایت از ولی زمانش و صبر و سازگاری و تحمل ویژگی های شوهرش به دست آورده است.
مسؤول آموزش گروه روانشناسی مؤسسه آموزش علوم انسانی قم افزود: بنابر این افرادی که همسرشان بد زبان، بد اخلاق و ناسازگار هستند و یا در زندگی اختلاف نظر و عقیده ای با هم دارند آن را به عنوان یک لطف و امتحان الهی در نظر بگیرند.
وی با تأکید بر توسل به صبر و شکیبایی در برابر امتحانات الهی، اظهار کرد: ما روضۀ امام حسین(ع) را زیاد شنیده ایم با این وجود به فرهنگ رفتاری و گفتاری عاشورا کمتر عمل کرده ایم، امام حسین(ع) در عصر عاشورا عزیزان و یارانش را از دست داده بود، جنگ و عطش بر ایشان فشار آورده بود و می دانستند تا لحظاتی دیگر اهل بیت ایشان(ع) نیز به اسارت خواهد رفت با این وجود هنگامی که از اسب بر زمین افتادند، سجده کردند و فرمودند خدایا راضی ام به رضای تو؛ حال آیا فرهنگ و موضع گیری ما در مشکلات و گرفتاری ها با این فرهنگ امام حسین(ع) مطابقت دارد؟
حجت الاسلام هادی در ادامه به بیان مواردی که در خانه و بین زن و شوهر اختلاف ایجاد می کند اشاره و ابراز کرد: نخستین موضوعی که می تواند موجب بروز تعارض در خانواده ها شود، نوع نگرش زن و شوهر به مذهب و اعمال مذهبی است؛ از این رو جوانان قبل از ازدواج اولین موضوعی که باید در نظر بگیرن میزان ایمان و اعتقادات طرف مقابل است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: تفاوت در سبک زندگی و موضوعاتی چون نوع لباس پوشیدن، هزینه کردن، نوع آداب و معاشرت و غیره نیز از دیگر مسائلی است که موجب بروز اختلاف و تعارض در منزل می شود؛ در این مورد زن و شوهر باید بر روی یک حد وسط از ویژگی های خود به توافق دست یابند./9312/پ202/ب4