حضور وهابیان مصیبتی برای اندونزی است
به گزارش خبرگزاری رسا، مصطفوی قائم مقام معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری و رییس پیشین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که به کشور اندونزی سفر کرده است، روز گذشته با "سعید عقیل سراج" رییس نهضت العلما به عنوان بزرگترین سازمان اسلامی در اندونزی در محل دفتر این سازمان و با حضور مفید حسینی مدیر کالج اسلامی جاکارتا و نماینده جامعه المصطفی و حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، مصطفوی ابتدا ضمن تشکر، اظهار داشت: امروز بیش از هر زمان، جهان اسلام به وحدت نیاز دارد. سفر شما به ایران خاطرات خوبی بر جای گذاشت. نقاط مشترک بین مسلمانان زیاد است و باید برنامه ریزی کنیم چگونه از آن استفاده نماییم. قرآن یکی از مشترکات ما محسوب می گردد که بحمد الله در ایران کار در باره قرآن مورد توجه قرار دارد و آماده ایم این تجربیات را به اندونزی انتقال بدهیم و حتی برای فعالیت پژوهشی قرآنی آمادگی همکاری را داریم.
وی گفت: حج یکی از ظرفیت های وحدت امت اسلامی و ما آمادگی خود را برای استفاده از فرصت حج در اندونزی جهت وحدت علما اعلام می داریم.
سراج گفت: در اندونزی خوشبختانه سازمان های غیر سیاسی و مستقل مانند نهضت العلما و محمدیه که بزرگترین سازمان در اندونزی محسوب می گردند، وجود دارد و نقش خود را هنگامی ظاهر می کنند که درگیری هایی در جامعه پیش می آید و این دو سازمان با کمک هم دیگر به اصلاح طرف های درگیر می پردازند و این است تفاوت ما با برخی از کشورهای عربی که چنین سازمان هایی وجود ندارند و درگیری هایی که پیش آمد، خود دولت باید حل کند و حتی از راه نظامی و خون ریزی استفاده می شود.
وی افزود: کادرهای این سازمان ها در وزارت خانه ها منتشر شده است و لذا درگیری های پیش آمده مانند در گیری بین شیعه و سنی و حتی مسلمانان و غیر مسلمانان را می توانند به راحتی و در زمان کوتاه حل کند.
عقیل سراج سپس به مسایل خاور میانه اشاره کرد و گفت: ما از فاجعه انسانی و رویدادهایی که در آن منطقه رخ داده، تأسف می خوریم و امیدواریم به زودی راه های صلح در این زمینه به دست آید.
وی بیان داشت: اندونزی با 17.000 جزیره، 6 دین رسمی، 400 نژاد و بیش از 250 میلیون جمعیت یکی از کشورهای بزرگ جهان محسوب می گردد. کشورهایی مانند استرالیا، چین و سنگاپور منتظر بهانه ای برای حمله به اندونزی هستند؛ یعنی اگر رفتار رادیکالی و افراطی را انجام دهیم که نقض حقوق بشر محسوب می شود، هجوم به اندونزی برای آن کشورها توجیه می شود.
رییس نهضت العلمای اندونزی در خصوص همکاری با جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: همکاری هایی داشته ایم و سه بار سمینار بین المللی برگزار نمودیم. ما باید منصف باشیم و ای کاش زمانی برسد که علمای اهل تسنن از شیعه دفاع نمایند و بالعکس علمای شیعه از اهل تسنن، تا وحدت بین مسلمانان ایجاد گردد. یکی از مصادیق حفظ وحدت که ایران به آن توجه دارد، قضیه فلسطین است؛ ایران با رهبری آیت الله علی خامنه ای همیشه از فلسطین دفاع می کند، در حالی که یک شیعه در آن دیار وجود ندارد. همچنین از آقای حسن نصرالله تقدیر می نمایم که ایشان از موجودیت اسلام دفاع می کند، نه فقط شیعه.
وی درباره اندونزی عنوان کرد: امروز مصیبت اندونزی حضور وهابی ها است، بودجه کلانی دارند و اگر بودجه ای در میان نباشد، هیچ حرکتی نمی توانند انجام دهند. عامل اصلی تفرقه در اندونزی، وجود وهابی ها می باشد. آنها سنت هایی را که مورد پذیرش طرفداران نهضت العلماء مانند برگزاری جشن میلاد پیامبر (ص)، زیارت قبور، برگزاری مجالس ترحیم و... است، بدعت می دانند.
سراج ادامه داد: ورود اسلام به مجمع الجزایر اندونزی صلح آمیز بود و اولیای نه گانه که مبلغان و مروجان این دین در منطقه جاوه بوده اند، از روش تبلیغ صلح آمیز و رویکرد ارائه اخلاق نیک استفاده نمودند و لذا امپراتوری های بزرگ وقت، اسلام را قبول داشتند.
مصطفوی در ادامه این جلسه اظهار داشت: می بایست به اصول مشترک بین مسلمانان تکیه کنیم تا راه افراطی ها را ببندیم و از آنها جلوگیری نماییم. ما از تقریب استقبال می کنیم و امیدواریم زمینه های این امر در این کشور توسط علمایی مانند رییس این سازمان فراهم شود.
وی پیشنهاد برگزاری سمینار بین المللی حج را در آینده نزدیک ارائه کرد که مورد موافقت ریاست نهضت العلما قرار گرفت و مقرر شد در پایان خرداد ماه 93 همزمان با اجلاس بزرگ سالانه نهضت العلماء این همایش عظیم در جاکارتا توسط نهضت العلماء با همکاری جمهوری اسلامی ایران برگزار شود./994/ب102/د