برگزاری دوره های مرجع شناسی در اصفهان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان در جمع اعضای ستاد همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش قطب 5 کشور شامل استانهای یزد، چهار محال و بختیاری، کرمان، هرمزگان و اصفهان، بر لزوم همکاری بیش از پیش حوزه های علمیه با آموزش و پرورش تأکید کرد و گفت: مخاطب فعالیت های حوزه علمیه مردم هستند که بسیاری از آنها را جامعه هدف آموزش و پروش تشکیل می دهند.
وی با تأکید فراوان بر لزوم دقت لازم در تدوین کتب درسی گفت: برای تعلیم و تربیت اسلامی اولین ابزار متون درسی است که باید بازنگری شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری تشکیل کمیته ای با حضور کارشناسان و متخصصان متون درسی، روانشناسان کودک و نوجوان و کارشناسان تربیت اسلامی از حوزه های علمیه را پیشنهاد داد و گفت: نباید به انتظار تصمیمات تهران بنشینیم بلکه این کمیته می تواند در حد استان نیز تعریف شود و همه هم و غم خود را برای تدوین کتب یا اصلاح متون موجود بگذارند.
وی خاطرنشان کرد: حوزه علمیه علاوه بر کمک در زمینه متون درسی در خصوص برگزاری نماز جماعت، همکاری در معاونت پرورشی مدارس و سخنرانی جلسات ملی و مذهبی می تواند با آموزش و پروش همکاری کند.
در ابتدای این دیدار محمد حسن قائدی ها، مدیر کل آموزش و پرورش استان به بیان گزارشی از فعالیت های صورت گرفته پرداخت و گفت: حدود 26 هزار ساعت دوره آموزشی برای فرهنگیان، دانش آموزان و اولیاء آنها برگزار شده است.
وی برگزاری دوره های گفتمان دینی و پاسخ به شبهات را از جمله این برنامه ها دانست و تصریح کرد: این دوره در 4 شاخه تعمیق باورهای دینی، فضای سایبری و معایب و محاسن، ولایت فقیه و جایگاه آن در نظام اسلامی و کانونهای مهدویت برنامه ریزی شده بود.
قائدی ها محور دوم آموزش ها را آموزش مهدویت ذکر کرد و گفت: وظایف ما در زمان غیبت، انقلاب اسلامی و مهدویت، انتظار فرج و نقش خانواده در فرهنگ دینی و خود باوری نسل جوان در زمان غیبت از موضوعات مطرح شده در این محور بود.
وی همچنین از برگزاری دوره های مرجع شناسی خبر داد و گفت: آشنایی با مراجع تقلید و سن تکلیف، تقلید، بایدها و نباید ها سرفصل های این دوره آموزشی بود.
مدیر کل آموزش و پرورش پرداختن به موضوع نماز را بسیار با اهمیت خواند و گفت: حدود 3000 ساعت به آموزش عملی نماز، نماز و نقش آن در تکامل معنوی، نماز و تأثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی اختصاص یافت.
وی برگزاری دوره های معرفتی ویژه اصول اعتقادات را از دیگر محورهای آموزشی برشمرد و گفت: پرداختن به اصول دین، فروع دین و خودسازی معنوی در این دوره مورد تأکید بود.
قائدی ها ارائه مشاوره مذهبی به اولیاء، دانش آموزان و فرهنگیان را از دیگر برنامه های آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: برگزاری جشن عبادت دانش آموزان در اماکن مذهبی و زیارتی، تبیین فلسفه قیام امام حسین (ع)، برگزاری دوره های ضمن خدمت ویژه کتب جدید التألیف معارف اسلامی و برگزاری دوره های ویژه جهت ارائه راهکارهای جذب مخاطبین در حوزه تربیت دینی با رویکرد نوین از دیگر برنامه های آموزشی بوده است./1305/پ202/ب