۲۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۸
کد خبر: ۲۰۲۲۷۵
عماد افروغ تحلیل کرد؛

چرایی وضع درآمدی بسیار خوب مسؤولان کشور/ مدیریت جهادی در شرایط تمرکز زدایی تحقق می یابد

خبرگزاری رسا ـ استاد دانشگاه منشا اختلاس ها و مفاسد اقتصادی در کشور را وابستگی به نفت دانست و در تبیین شاخصه های مدیر جهادی، گفت: مدیر جهادی باید اهل مشورت باشد؛ مدیری که یکه تاز باشد نمی تواند مدیر جهادی باشد.
عماد افروغ
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر عماد افروغ، پنج شنبه شب در نخستین برنامه زنده تلویزیونی دیروز، امروز فردا در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، که از شبکه سوم سیما پخش شد، علت کناره گیری خود از عرصه سیاست و ورود به عرصه فرهنگ، ابراز داشت: من احساس کردم فرهنگ جایگاه در خور و متناسب با انقلاب اسلامی و هویت ایرانی و دینی ما ندارد.
 
وی ضمن بیان دیدگاه خود درباره دلایل نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، گفت: به دلیل خلط هدف و وسیله اتفاقاتی رخ داده که هیچ نسبتی با وجوه ممیزه انقلاب اسلامی ندارد.
 
وی بیان کرد: چرا باید در انقلاب اسلامی با آن محتوا شاهد فریب، نیرنگ و دروغ باشیم. آنهایی که به نام انقلاب آمار دروغ می دهند اتفاقا ضد انقلاب واقعی هستند.
 
بازگشت به فرهنگ راه حل مشکلات کشور است
این فعال سیاسی و فرهنگی راه نجات مشکلات کشور را بازگشت به فرهنگ و هویت ایرانی دانست و بیان داشت: باید با دعوت فرهنگی مردم از این بن بست خارج شویم. البته احساس می کنم ممکن است این هم بوده باشد که با اتفاقات رخ داده و مطرح شدن توسعه از سوی برخی، اهمیت و نقش فرهنگ در توسعه نشان داده شود.
 
افروغ با تاکید بر این که نباید یک مدل را برای توسعه مطرح کنیم، گفت: فرهنگ مقوله ای است که به هیچ وجه نباید کنار گذاشته شود و مورد غفلت قرار گیرد.
 
این فعال فرهنگی درباره رابطه فرهنگ و اقتصاد خاطرنشان کرد: با شناختی که از جامعه ایران دارم باید فرهنگ را به مثابه قاعده تعریف کنیم، مشکل اصلی ما این است که یا این قاعده را نمی شناسیم و یا می شناسیم و به آن عمل نمی کنیم و این ریشه های تاریخی، معرفتی دارد.
 
استاد دانشگاه تصریح کرد: تصوری که ما از ارکان حکومت داریم بیشتر یک نگاه فردی است، از نگاه ما به ولی فقیه گرفته تا نگاه به سایر مقامات سطح بالا و به همین دلیل یک وضعیت خاص در بدنه مدیریت ما ایجاد شده است و همیشه تن افراد می لرزد که چه کسی می خواهد رییس جمهور و یا وزیر شود.
وی اضافه کرد: چرا باید تن ما بلرزد؟ این باعث می شود سیستم های گزینش به شکل خاص ایجاد شود، ویژگی های شخصی یک بحث است و قاعده و اصول یک نگاه دیگر.
 
افروغ گفت: اصل دینی منتج به توسعه اقتصادی ما چیست؟ شهید مطهری تاکید می کنند لازم است برای بقای نظام فلسفه اخلاق، سیاست و فلسفه اقتصادی و فرهنگی خود را تدوین کنیم.
 
می توانیم نوع مصرف خمس را تغییر دهیم!
این استاد دانشگاه گفت: حضرت امام وقتی در نجف کتاب ولایت فقیه را تدوین می کنند، اشاره ای به نفت نکرده اند همه اش بحث خمس است، این یعنی چه؟ علما به ما بگویند این که دائم دور یک معدن نفتی بچرخیم و همه اقتصاد ما حول آن سامان یابد و بعد رانت و فساد ایجاد شود چه معنایی دارد و چرا باید این گونه باشد و اصل خمس فراموش شود؟
 
وی اضافه کرد: ما می توانیم نوع مصرف خمس را عوض کنیم، من می گویم چه اشکالی دارد اصل خمس خرج تولید و سرمایه گذاری شود و سود آن صرف مصارف شناخته شده شود و من با یکی از علما که در این زمینه صحبت می کردم گفتند اشکالی ندارد.
 
افروغ چاپ اوراق وقف که اخیرا از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه انجام شده را اقدامی اصولی و صحیح دانست.
 
این استاد دانشگاه تردید در گفتمان انقلاب را یک آفت و آسیب ارزیابی و تصریح کرد: در طول دوران انقلاب گفتمان هایی آمدند که برخی خواستند نوسازی و برخی توسعه اقتصادی را مطرح کنند، در دولت گذشته به نام عدالت شاهد همین مساله بودیم اما به عدالت در تولید و حتی توزیع توجه نشد.
 
وی اضافه کرد: رسوبات به جای مانده از این نوع نگرش ها به وضوح مشاهده می شود، مردم به صاحبان قدرت سیاسی خود اعتماد کردند، اگر عده ای از این اعتماد سؤ استفاده کنند و وظیفه قانونی و دینی خود را به درستی انجام ندهند و مردم اعتماد خود را از دست دهند به راحتی قابل جبران نیست.
 
افروغ تاکید کرد: ملت ما نجیب هستند و برخلاف برخی که مردم را عامل عقب ماندگی می دانند معتقدم مردم با عزم ملی منشا توسعه هستند.
 
وی تاکید کرد: اگر فرهنگ بخواهد به عزم ملی سامان دهد حتما باید به فرهنگ، خرده فرهنگ بها بدهد. بدون مشارکت مردم عزم ملی معنا نمی دهد، مشارکت وقتی محقق می شود که به ارزش ها بها دهیم.
 
استاد دانشگاه تاکید کرد: در ظرف رژیم نمی توانیم مظروف انقلاب اسلامی بریزیم؛ همبستگی ظرف می خواهد، ما امروز مدیرانی داریم که حرف می زنند نه برای این که عملی بشود. امروز عده ای هستند که هم جان خود را دوست دارند و هم مال خود را بیشتر می کنند و هم آبرو به دست می آورند.
 
مسؤولان به عمل مسؤولان توجه می کنند نه گفته آنها
افروغ در پاسخ به این سؤال که مسؤولان چقدر دغدغه فرهنگ دارند؟ گفت: توده های مردم به عمل ملوک شان توجه می کنند اما در زبان که همه توجه دارند و صحبت می کنند.
 
این استاد دانشگاه درباره مدیریت جهادی اظهار داشت: نباید بین مدیریت جهادی و مدیر جهادی خلط کرد؛ مدیر ما باید ساده زیست باشد با قناعت انس گرفته باشد، طلب اجر از خدا بکند.
 
وی افزود: من می بینیم خیلی ها هستند که روی انگیزه خود کار می کنند اما می بینیم بعد از جنگ به همه چیز می خواهند پاداش دهند این با مدیریت جهادی تفاوت و منافات دارد.
 
مدیر جهادی باید اهل مشورت باشد نه یکه تاز
افروغ اضافه کرد: مدیر جهادی باید اهل مشورت باشد؛ مدیری که یکه تاز باشد نمی تواند مدیر جهادی باشد، مدیر باید اعتماد سازی کند، مدیریت جهادی در شرایط تمرکز زدایی تحقق می یابد.
 
این استاد دانشگاه تاکید کرد: چرا مسؤولان ما این قدر وضع مالی شان خوب است؟ اگر اقتصاد نفتی نبود این ثروت ها جمع نمی شد، من عرض می کنم بیشترین منشا فساد ما به اقتصاد نفتی و اقتصاد دولتی برمی گردد. /924/پ201/ج
ارسال نظرات