بیتوجهی به حدود موسیقی زمینهساز انحراف است
حجت الاسلام محمد مختاری، استاد حوزه علمیه نرجس و سفیران هدایت بیرجند، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند با بیان این که غنا و موسیقی عبارت است از کشیدن و چرخاندن صدا در حلق به حالتی که مناسب مجالس لهو وباطل باشد، گفت: شیطان نخستین کسی که موسیقی و غنا را به وجود آورد.
وی افزود: پس از رحلت حضرت آدم، ابلیس و قابیل با رحلت آن حضرت خوشحال شدند و در اجتماعی شرکت کرده و به نشانه شادی در مرگ حضرت آدم از تنبورها و وسایل لهو و لعب استفاده کردند از آن زمان به بعد هرکسی در زمین به قصد لذت موسیقی گوش دهد از پیروان راه ابلیس وشیطان است.
استاد گروه معارف اسلامی دانشگاه بیرجند ادامه داد: بی تفاوت شدن نسبت به ناموس ،مرگ ناگهانی ، عدم اجابت دعاها،پدیدارشدن نفاق در جامعه ، ازبین رفتن برکت و رواج فساد وفحشا طبق احادیث امام صادق وسایر ائمه اطهار از آثار دنیوی و مستقیم موسیقی های لهوآمیز در جوامع امروزی بشر است.
حجت الاسلام مختاری با بیان این که در آیات متعدد قرآن کریم آمده است کسانی که به دنبال آواز خوانی وموسیقی می روند به تدریج کارشان به جایی می رسد که دین ،آیات الهی و پیامبران را مورد تمسخر قرار می دهند، گفت: از همین رو قرآن کریم می فرماید آن دسته ازمردم که به سخنان باطل روی می آروند آنقدرغرق در گناه می شوند که مردم را گمراه می کنند وآیات الهی را مورد تمسخر قرار می دهند.
وی افزود: آیات وروایات تفاوتی میان انواع موسیقی نگذاشته اند و اگر موسیقی لهوآور باشد چه موسیقی سنتی وچه موسیقی اصیل ایرانی شنیدن آن حرام است.
استاد حوزه ودانشگاه با بیان این که مقام معظم رهبری در خصوص غنا فرموده اند استفاده ازآلات موسیقی حتی در غیر موسیقی مطرب اگر مستلزم مفاسدی باشد جایز نیست، گفت: امروزه از موسیقی در اهداف خوبی استفاده نمی شود وبیشتر گروه های شیطان پرستی موسیقی را به عنوان وسیله ای برای جذب جوانان و انجام مفاسد به کار می گیرند و شنیدن بیشتر این گونه موسیقی ها اثر تخریب زیادی بر مغز وروح انسان دارد.
حجت الاسلام مختاری با بیان این که عده ای می گویند موسیقی در درمان بیماری های روحی و روانی نقش عمده ای دارد، گفت: اگر این سخن درست بود با شیوع انواع موسیقی ها در شرق وغرب باید بیماری ها روانی و مفاسد اخلاقی در جهان ریشه کن می شد در حالی که روز به روز در اثر شنیدن موسیقی های تحریک آمیز میزان گناهان در جامعه بیشتر می شود.
وی با بیان این فعال کردن قوه خیال یکی از مهم ترین اثرات موسیقی بر ذهن انسان است که انسان را از واقعیت دور می کند وهمین عامل زمینه ساز از دست دادن فرصت های عمر آدمی می شود، گفت: هیجان یکی از بزرگترین عامل سکته های قلبی در جامعه است و بر همین اساس شنیدن موسیقی خود می تواند یکی از عوامل مهم بروز سکته در میان شنواندگان و دست اندرکاران تهیه موسیقی ها باشد.
استاد حوزه و دانشگاه بیرجند یادآور شد: شنیدن موسیقی در طول تاریخ یکی از مهم ترین عوامل ارتکاب گناه از جمله شهادت اولیا و پیامبران الهی به دست حاکمان ستمگر که برپادارنده موسیقی بوده اند شده است./968/ت302/س