۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۱:۰۰
کد خبر: ۱۹۹۷۹۰
زاکانی:

مضرات توافق ژنو بیش از منافع آن است

خبرگزاری رسا ـ دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی درباره آینده توافق نامه ژنو گفت: نظر شخصی بنده در باره آینده توافق نامه این است که به نتیجه نمی رسد به این سبب که غربی ها نگاهشان به این توافق نامه آغازی برای مبارزه با اسلام است.
عليرضا زاکاني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، علیرضا زاکانی، دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، شامگاه یکشنبه 18 اسفند با حضور در مسجد امام موسی بن جعفر(ع) اهواز، درباره توافق نامه ژنو و مباحث پیرامون آن اظهارداشت: درباره توافق نامه ژنو برخی از دوستان از متن توفق نامه صحبت می کنند اما به نظر می رسد که باید زمینه های تحقق توافق نامه و متن آن را جداگانه تفسیر کنیم.

 

وی در ادامه به زمینه هایی که منجر به انجام این توافق نامه شد اشاره کرد و افزود: از زمینه های تشکیل این توافق نامه می توان به 4 نکته تغییر گفتمان حاکم در داخل کشور، نیاز شدید غربی ها به این توافق نامه و نیاز شدید آمریکایی ها به ایران، نوع نگاه رییس جمهور کشور به حل مشکلات و در نهایت نگرش بخشی از اجتماع به این که در صورت توافق هسته ای مشکلات اقتصادی برطرف شود اشاره کرد.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تصریح کرد: به طور کلی این زمینه ها دست به دست هم داد تا ما 10 سال تجربه مذاکره هسته ای در سال های 82-81 آقای روحانی را به یاد آوریم که در پی آن همه سطوح هسته ای ما تعطیل شد.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آغاز فعالیت های هسته ای از سال 84 گفت: در سال 84 دوباره فعالیت ها را آغاز کردیم و در سال 86 که قرار بود بر اساس توافق نامه ای در مدت 18 ماه بر اساس قوانین آژانس عمل کنیم تا مشکلات ما حل شود.

 

زاکانی به حضور سعید جلیلی در آغاز این 18 ماه اشاره کرد و افزود: در این زمان 18 ماهه ای که قرار بود مشکلات ما پس از آن برطرف شود آغاز آن همزمان با ورود سعید جلیلی به مذاکرات بود و پس از 7 ماه توانستیم صداقت عملکرد خود را اثبات کنیم؛ البرادعی نیز درستی فعالیت های هسته ای را تأیید کرد، اما پس از 4 روز از سوی شورای امنیت محکوم شدیم.

 

وی با بیان این که در فرودین 92 شرایط به گونه ای پیش رفت و قرار شد با دادن امتیازهایی مشکل هسته ای ما حل شود، اظهارداشت: ما تا قبل از نشست بغداد محکوم بودیم اما در نشست آلماتی توانستیم نظر آنها را نسبت به اینکه ما کشور اثر گذاری هستیم و حاضریم درباره مسائل گوناگون همکاری داشته باشیم جلب کنیم.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی به تغییرات صورت گرفته در اعضای گروه مذاکره کننده درباره مسائل هسته ای ایران اشاره کرد و بیان داشت: پس از انتخابات و تشکیل گروه جدید برای مذاکرات هسته ای در نخستین نشست بنا شد ایران درباره 3 موضوع تسامح به خرج دهد که این 3 موضوع شامل کاهش سطح غنی سازی به زیر 20 درصد، تبدیل سوخت 20 درصد به اکسید و جلوگیری از توسعه سطح غنی سازی بود و از سوی کشور های مقابل نیز متعهد بشوند که تحریم های اقتصادی و بانکی را بردارند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این که معتقدم مضرات این توافق نامه نسبت به منافع آن بیشتر است، گفت: من نگاه صفر یا 100 به موضوع ندارم اما منافع این توافق نامه بالقوه بوده حال این‎که ضرر های آن بالفعل است و در نهایت معتقدم اگر این موضوع را جناحی کنیم مضرات آن نیز تشدید خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: نظر شخصی بنده درباره آینده توافق نامه این است که به نتیجه نمی رسد به این سبب که غربی ها نگاه شان به این توافق نامه آغازی برای مبارزه با اسلام است./9462/پ202/ج

ارسال نظرات